[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Ce lungime are un tub?
Daca te uiti pe pagina 1 de la acest topic o sa gasesti un album de alge cu cele mai frecvente alge intalnite in acvaristica, pe care o sa-l refac cat de curand ca sa poata fi citit mai usor ;) .
up
felicitari!
Helisoma Nigricans.
Salut Morelia, daca tot esti pe un forum de acvaristica si ne povestesti despre soparlele tale, iti povestim si noi de pesti si poate-ti cumperi si tu , ...sau ai....?!

P.S. Felicitari pentru frumosul site de reptile.
Cat de mare e acvariul tau?
Eu cumpar incalzitoare dupa regula 1W/litru si daca nu gasesc exact cat volumul acvariului le cumpar mai mari. Adica la un acvariu de 30 de litrii spre exemplu, nu cumpar un incalzitor de 25 de W ci unul de 50 de W, pentru ca pot sa am diferente mari de temperatura intre mediul in care tin acvariul si temperatura apei din acvariu, asa ca prefer sa am de unde sa compensez. E bine sa ai un incalzitor puternic pentru ca poti sa il reglezi la orice temperatura si sa duca fara probleme. Daca ai unul mai slab apar problemele ca posibila problema pe care o ai tu acum, adica nu mentin apa la temperatura la care sunt setate chiar date la maxim. Pentru un acvariu de 170 de litrii ca al tau eu as cumpara un incalzitor de cel putin 200 de Watti.
lazarginel wrote:
Chiar este indicat ca acvariile sa aiba acea deformare ,chiar si pina la 2-3 mm
In asa fel se vede ca "acvariul lucreaza bine "

Cum adica "lucreaza bine"? Nu este cel mai indicat ca acvariile sa nu faca deloc burta?
Chiar nu are nimeni? Am nevoie acum si nu gasesc niciunde la Sibiu.
Mi se pare senzational ca filmuletul e pus pe net de unul dintre cei doi pescari. Spune ca a prins in jur de 4500 de pesti atunci si ia cam 0.03 dolari pe bucata.
Am mai gasit un video tot de la autorul din postul precedent, puteti sa-l vedeti aici.
E de mirare la ce preturi poate sa ajunga un mascul de guppy: 220 de dolari.
Vreau si eu artemia congelata, marime cat mai mica si calitate buna. Cine are de vanzare astept sa ma contacteze pe pm.
Depinde si ce melci ai; eu am Helisoma Nigricans, nu am avut pana acum probleme cu ei si cand se inmultesc prea mult ii scot cu mana pe cati apuc. Eu i-am bagat intentionat in acvariu, i-am adus tocmai de la Valcea prin alcoor .
helterskelter50 [youtube]:

"British Livebearer Association, 2nd national guppy show, held 27-28th of October 2007.

http://www.britishlivebearerassociati...
http://www.fancyguppies.co.uk
http://www.livingfish.co.uk

Their was 120 entries this year to the show and their was many European entrys from Italy, Germany and as far as Sri lanka. "

VIDEO
Daca ai unde, poti sa tii jumatate din apa din acvariu intr-un recipient si sa ai grija sa iei apa de la suprafata sa fie curata. In acvariul de 20 de litri poti sa pui tot apa din acvariul mare si sa pui furtunele de la filtru in el cum zice Porcu sa nu se decicleze si sa ai grija sa nu dai filtrul prea tare sa nu invarta pestii prin acvariu. Apoi arunci apa care mai ramane, schimbi substratul, pui apa din recipient in acvariu si completezi cu apa de la robinet si ar fi indicat sa folosesti o solutie de conditionare a apei. Nu ar trebui sa ai nici o problema cu pestii in felul asta pentru ca nu schimba conditiile chimice ale apei aproape deloc.
O sa vin cat de curand cu niste poze cu guppy productie proprie . Nu sunt linie, sunt doar prima generatie la combinatia dintre doua linii. Sunt inca pui dar pot sa-i pozez, doar sa pregatesc studioul ...
Bine ai venit! Eu cred ca ai inceput cu dreptul in acvaristica, nu multi sunt cei care isi fac un acvariu, insa abia acum incepe treaba adevarata... :scalari: .
Povestea putea fi in felul urmator: pestele era plin de icre, i-a scazut imunitatea pentru ca nu putea sa le depuna si nu avea pofta de mancare, s-au legat tot felul de paraziti de el din cauza asta si a inceput sa faca fecale albe sau s-a umflat cu aer si nu avea pofta de mancare din cauza asta, i-a scazut imunitatea si a inceput sa faca fecale albe.
Nu te mai arunca sa bagi o groaza de medicamente care sa scape pestele ca prin minune de boala pentru ca asta nu tine de cele mai multe ori, pestii slabesc imunitatea din cauza medicamentelor si daca tratamentul e prea lung sau bagi in apa kile de medicamente de toate felurile isi dau duhul fara sa se roage de tine prea mult.
La o boala cum ai avut-o tu pe asta medicamentele erau doar ultima solutie de urgenta, aveai mai multe posibilitati ortodoxe sa rezolvi problema.
Cel mai indicat este sa tii o calitate a apei perfecta si conditiile chimice ideale pentru apele din care provin pestii tai. O hranire variata si putine vitamine te ajuta foarte mult sa-ti tii pestii sanatosi.

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: