[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cip
Forum Index » Profile for cip » Messages posted by cip
eu am in acvariu 3 zebre(leopard) si vreo 15 neoni. s-au obisnuit impreuna.
agresivi sunt cei 2 sumatrani pe care ii am, care au ciupit inotatoarele la vreo 3 neoni rosii , care pana la urma au murit.
daca dispui de bani, merita!mai ales daca nu ai rabdare sa umbli sa iti construiesti tu unul.pe capac am dat 2,7 mil-hagen cu 2 tuburi.
oricat ai sta sa te gandesti, dpdv estetic nu se compara un capac de firma cu unul confectionat. si eu mi-am facut un acvariu de 110l nu de mult si in total am ajuns in jur la 4,5 mil, fara plante. si plantele...numai un anubias costa 250 mii.
singura obiectie, asa cum s-a mai spus: e bine sa aiba mai multa lumina
nu vreau sa te fac sa iti schimbi parerea, da eu sunt cu characidele.
cam de o luna am un acvariu cu neoni , neoni rosii si gracilis.
neonii rosii sunt mai sensibili decat ceilalti si totodata mai scumpi.
gracilis sunt superbi,mai frumosi decat neonii clasici.
cu astfel de pesti nu ajungi la suprapopulare, ca se inmultesc prin icre.
la acvariul tau ar merge un card de vreo 20, ca nu cresc foarte mari!
a propos de combinatii...
eu am sunglo si aquaglo. am acvariul de mai bine de o luna si pana ieri aquaglo era in partea posterioara a acvariului. majoritatea pestilor inotau in spatele plantelor, rar ieseau la vedere. mi-am zis ca poate le place mai mult decorul cu pietre din spate si ca poate dureaza pana se obisnuiesc cu acvariul.
ieri mi-a venit o idee
am mutat sunglo in spate si aquaglo in partea din fata a capacului. si ...surpriza! pestii mei inoata acum in partea din fata si se lasa vazuti de public
asa ca , aceasta mutare ofera raspuns si celor care s-au indoit pana acum de utilitatea si eficienta neoanelor special concepute pt acvariu.
da, functioneaza, pestilor le place mult AQUAGLO!
o chestie interesanta in acvariu meu!
am 2 melci cu cochilie galbena. de cateva zile au aparut pe peretii acvariului niste vietati transparente care s-au transformat in melci cu cochilie maro inchis. i-am si scos din acvariu, ca am avut o experienta neplacuta cu primul meu acvariu cand s-au inmultit de nu i-am putut controla.
intrebarea e, de unde au aparut? sa ma astept sa mai apara si altii. am acvariul de 3 saptamani si am scos deja afara 4 progenituri.
am cautat pe fishbase.org
am gasit asta
http://www.fishbase.org/Nomenclature/FamilySearchList.cfm?famcode1=102&famcode2=&group=species

daca dai in jos pana la hemmigramus, observi ca exista si erythrozonus(cu poza) si imediat dupa el gracilis(din pacate fara poza)
cum e pana la urma?
ok, da sta inseamna ca ei nu merg niciodata la suprafata sa manance si se hranesc numai din ce pica?
mai am o nelamurire. am postat intrebarea le forumul de characide da acolo nu raspunde nimeni asa ca o voi adresa aici:
hemmigramus erythrozonus e tot una cu gracilis?
dimensiunile sunt 80/35/40
de pus scalari, nici nu poate fi vorba, ca nu sunt compatibili cu neonii.
poate in timp, vor invata si ei sa mearga sa se hraneasca. ma gandesc ca le va fi si lor foame la un moment dat!
si eu tocmai mi-am facut un acvariu cu characide.
am o nelamurire :hemmigramus erythrozonus e tot una cu gracilis?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=592&pos=19
eu i-am cumparat ca gracilis, da aici pe forum sunt descrisi ca erythrozonus. sau ai mei nu sunt ca si ai lui daba?
curentu de apa s-a format. da el antreneaza si mancarea, care se plimba pe suprafata acvariului si mai cade din cand in cand.
problema e ca , pestii mei nu merg sus sa manance, asa cum am vazut la alte acvarii. or fi la dieta, da daca nu pica ceva in apa, ei nu urca la suprafata sa manance. chiar am stat sa-i urmaresc ultimele dati cand i-am hranit.

pana acum le dadeam de 2 ori, da acum le dau o singura data. sunt vreo 30 de pesti si ar trebui sa consume mancarea, nu?azi am oprit filtrul, sa se lnisteasca apa, sa nu mai plimbe mancarea. nici o diferenta!
ce ziceti voi
daca tot nu-ti cumperi capac de firma, fa-l macar mai lung. parca ziceai ca incape de 70. pentru 50 inaltime asa cum vrei tu se preteaza o lungime mai mare. am citit in multe locuri( si subscriu) ca e mult mai frumos un acvariu lung decat unul inalt.
acvariu mare, super!
da incearca sa pui un alt decor de fundal ca ala e horror. eu mi-am luat ceva care pe o parte are decor de roci si arata mult mai bine. sau daca gasesti undeva decor special facut pentru asa ceva(imita scoarta de copac sau roci). cumpara si pune inainte de a popula acvariul, ca pe urma de ciuda ca nu te-ai gandit la asta mai devreme.
sau chiar gresia ar putea fi o solutie...
aveti dreptate.
am mutat filtrul chiar in coltul acvariului si am pus incalzitorul in stanga lui, ca jetul de apa sa cada pe el.
am indreptat stutul spre stanga, adica pe lungimea acvariului si intr-adevar se vede curentul de apa creat(antreneaza bucati desprinse de frunze), dar am dat jos acel dispozitiv, care arata ca o lopatica si cica are rol de directionare. dupa cum ziceti voi, ar trebui sa-l pun cu deschizatura in partea e sus?
o sa verific si semisfera din partea superioara sa vad daca e bine prinsa.
baieti, m-ati mai luminat! mii de multumiri!
in ce parte a acvariului imi recomandati sa il plantez.
acum e undeva central, pe jumatatea posterioara a acvariului.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=592&pos=17
multumesc pentru raspuns! atata timp cat e o critica pertinenta, o accept cu drag!
ideea e ca ,apa filtrata nu iese prin acel tub, numai daca reglez de la o chestie care e in exterior, conectata de filtru printr-un tub. in momentul cand rasucesc de acel buton, incep sa iasa bule(in functie de cat de mult rasucesc).
in rest, apa este eliminata in sus, prin partea superioara a filtrului. mi-am dat seama, ca am observat ce se produce un fenomen asemanator infundarii canalului, cand iese apa la suprafata, bolborosind. asta se observa la suprafata apei , deasupra filtrului.
ideea de a crea curent e buna, am indreptat componenta dejectoare pe lungimea acvariului, fara a fi nevoie sa mut filtrul pe peretele lateral.
cat despre perdea, imi pare rau, da nu renunt. e o chestie care ma relaxeaza.si oricum, nu functioneaza tot timpul.
daca prin decor te refereai la partea din spate, e folie din aceea care pe o parte e albastra si cu plante. spre fericirea mea, am gasit una care are pe verso peisaj cu roci. la vara, cand voi face curatenie in acvariu, o voi inlocui cu gresie care imita piatra de culoare gri inchis. pana atunci , si asta e buna, arata destul de bine, aproape de natural.
azi s-a desprins lotusul de bulbul mama. de asemenea am observat alte frunzulite iesind din bulb.
am inteles ca las bulbul in acvariu, dar ce sa fac cu planta care s-a desprins ?
dreptunghiul mic orizontal pe care l-ai desenat nu reprezinta calea de evacuare a apei filtrate ci doar o cale de a face bule.aceasta parte a filtrului poate fi indreptata oriunde pe o raza de 180 grade, asa ca nu e necesar sa mut filtrul pe peretele lateral.
cat despre curentul de apa, se formeaza daca dau drumul la bule, insa e deranjant ca face galagie cam mare.
apa este evacuata direct in sus prin orificiile din partea superioara a filtrului.
exista un accesoriu-un fel de tub care se monteaza la pompa,prin care apa curge de deasupra nivelului apei prin mai multe gauri si creaza si bule si curent de apa. din pacate nu am gasit acest accesoriusi nici nu stiu daca l-as putea monta in acvariul meu cu capac, la cat de sus se apa.
...plante nu am prea gasit aici la cluj. din ce am gasit la magazine am luat cate una din fiecare. sper ca in timp sa se inmulteasca . sincer , si mie imi place un acvariu bine plantat dolly, promit sa citesc articolul. m-am uitat peste el da asa numa in graba.
nu prea stiu cum sta treaba cu apa, ca ea de fapt curge...in sus, nu este evacuata prin acel tub lateral.
si eu m-am gandit la asta, dat am observat ca apa care intra in filtru este eliminata in partea de sus,asa ca nu stiu daca ar face vreo diferenta daca l-as muta pe peretele lateral, in afara momentelor cand dau drumul la bule. iar pt bule eu folosesc perdeaua de aer din spate.
iar cu simetria, asta-i un "defect" de-al meu. si in casa imi place sa aranjez simetric lucrurile.
ba se aduce! daca ai vreodata drum la cluj , gasesti cu siguranta.
eu mi-am luat unul de 80/35. daca e hagen, in cutie mai gasesti si cadrul inferior in care sa pui acvariul si va arata f bine pt ca mascheaza o parte a substratului.
succes la cautat!
chiar n-ati vaut pozele? sau poate n-aveti chef sa faceti aprecieri.
si cat m-am straduit pana am reusit sa le pun pe forum!
inca astept feed-back de la voi

Forum Index » Profile for cip » Messages posted by cip
Go to: