[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cip
Forum Index » Profile for cip » Messages posted by cip
ideea mea era ca un acvariu mai mare e mult mai frumos(iti ofera mai mult) decat altul care e jumate cat el.
si daca nu vrei un filtru extern, cele AQUAEL cred ca isi merita pretul, ca am vazut in multe acvarii si...functioneaza. nu lasa un nume sa te influenteze intr-atat.
pe mine m-a costat acvariul de 100l 500 ron (acvariul plus accesoriile,fara plante)
sa ne zici si noua daca gasesti unul juwel la dimensiunile astea, sub 1000 ron
ok, ii las pe bucuresteni sa te ajute!
mult succes pe viitor!
e ca si cum ai compara un matiz cu un cielo
100l e dublu! si nu vad de ce un acvariu facut de un om care se ocupa de asa ceva si face bani din asta nu e la fel de competitiv. pentru ca restul componentelor sunt la fel. difera tank-ul.
eu nu sunt din bucuresti, dar produse AQUAEL gasesti cu siguranta la petshopurile din bucuresti.
pentru un acvariu ca al meu ai nevoie de filtrul FAN2 si incalzitorul de 150W.
de asta ai nevoie!
un acvariu de firma nu vine cu cine stie ce dotari. eventual mai are cateva solutii de tratat apa, pe care le poti cumpara cu vreo 20 ron.
ca aspect , nu arata mai bine, daca o sa cumperi capac special asa cum ti-am recomandat.
intereseaza-te la comercianti si da comanda pt unul, dar nu inainte de a te interesa de dimensiunile capacului( in cazul in care vrei capac de firma, asa cum am facut eu)
ajutor!
tot incerc de 2 zile sa adaug poze la albumul meu si primesc acelasi mesaj- impossible to move.
stiti voi cum sa remediez situatia?
mersi
salut
sunt cip din cluj. eu mi-am facut un acvariu la comanda 80/35/40 care a costat 120 ron si cu 270 ron am cumparat un capac hagen, de 80/35 care are si un cadran inferior pe care sa pui acvariul. la asta mai adauga filtrul 50 ron si incalzitor 40 ron.
uita-te pe post-ul meu acvariul meu cel nou ca vei gasi mai multe info daca doresti si vei vedea si imagini din galeria mea, ca sa te lamuresti ca nu merita sa dai banii pe unul de-a gata, la care platesti brandul.
capacul a costat 270 RON , si daca ai citit , contine si un cadru inferior, care se pune sub acvariu si arata bestial. ai vazut pozele?
contrar recomandarilor unora, mai intai am luat capacul si apoi am comandat acvariul. la petshop-ul de unde am luat eu,se pot comanda diferite dimensiuni.
60/30
80/30, 80/35
100/40 etc
intereseaza-te la magazin si cu siguranta iti poate aduce. dar sa stii ca exista dimensiunile astea standard.
al meu e marca hagen, dar sunt si alte firme care produc asa ceva.
chiar daca a costat mult, nu se compara cu unul confectionat. mai ales daca vrei sa pui acvariul intr-un loc"la vedere" si vrei sa faca parte din estetica si designul locuintei
neoanele special concepute pt acvarii de tip SUNGLO sau AQUAGLO ajuta la cresterea plantelor si evidentiaza culoarea naturala a pestilor. pe langa astea, acvariul nu are farmec fara lumina artificiala( de neon)
la mine, grosimea sticlei e 6, da astia de la cluj tot din sticla din asta fac acvariile. au zis ca e ok, ca pana acum nu au avut probleme cu nici unul.
am revenit din weekend, acvariul e acum fara bule si fara transpiratie.

la care planta te-ai referit, magda? cea care seamana cu iarba?
am citit pe forum despre amplasarea prea in lumina naturala, adica langa geam.
acvariul nu este langa geam. ma refeream ca este un loc cu multa lumina naturala ( am multe geamuri la living) dar aceasta lumina nu se revarsa direct pe acvariu, asa ca nu cred ca voi avea probleme cu algele....sper!
cat de curand sper sa fac rost de mai multe plante, ca tare m-a impresionat acvariu lu magda! am mai spus asta o data, da mie mi-a picat cu tronc. oricum sunt si altele care sunt de laudat! felicitari proprietarilor!
doua tuburi, da! sper sa fie bine si cu cele doua, mai ales ca sunt de calitate.si locul unde e amplasat acvariul e luminos-in living.
cat despre cadrul inferior, ce m-a facut sa am putine indoieli, a fost duritatea plasticului, mi se parea prea moale. da acum dupa ce mi-ai spus ca si tu ai acelasi lucru, m-am linistit. a propos, acvariul tau e superb. imi place tare mult si as vrea ca al meu sa ajunga cel putin ca al tau
ce inaltime are acvariul tau, si cat e de groasa sticla?
s-a facut dimineata si din fericire nu s-a intamplat nimic. nu stiu de ce tot ma gandeam ca poate se desface acvariul si imi inunda livingul. au aparut la imbinari niste chestii care seamna a transpiratie, bule mai mici...poate asa e normal. ideea e ca acvariul inca e in picioare. am mai adaugat apa, si inca ar mai trebui putin pana la limita capacului.
a propos de capac... in cutia lui mai era un cadru din plastic negru, dreptunghiular. tipu de la petshop mi-a zis ca e pus in cutie doar ca sa sustina capacul sa nu se miste . da eu m-am uitat pe siteul firmei producatoare si intuitia mea s-a adeverit. este CADRU INFERIOR. asa ca l-am folosit ca atare, si acvariul arata super dpdv estetic, pentru ca acest cadru ascunde o parte a substratului si se potriveste cu capacul.
asa ca, mi-am dat seama , ca multi din oamenii astia care lucreaza la petshopuri, habar nu au despre unele din produsele pe care le vand
am uploadat cateva poze, acu mai arata a acvariu, nu a cocktail cu gheata ... nu mai pun niciodata apa rece! mea culpa
stiu. deocamdata asta e ce am gasit la magazine, in timp vreau sa pun mai multe plante, sa arate bine si sa se simta si pestii bine.
cat de curand vreau sa gasesc o radacina de copac, sa completeze imaginea. pe radacina vreau sa prind anubias-ul, ca am citit ca nu e bine sa il pui in substrat, ca are tendinta de a putrezi. asa este?
normal ca n-o sa mai fac asa ceva pe viitor. acum am fost nerabdator sa vad acvariul cu apa in seara asta!
plantele sunt naturale.
azi am facut masuta pentru acvariu. mai trebuie adaugate cele doua usi.
am plantat plantele in substrat si am adaugat apa...care fiind rece a cam aburit peretii acvariului.
am facut si niste poze, pe care le putrti vedea aici
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12249
maine dimineata, voi face poze din nou, care sper sa fie mai clare!
ce ziceti...e un bun inceput?
cineva m-a rugat sa fotografiez neoanele mele sun/aquaglo(drept de autor pt poza postata anterior dar si un neon obisnuit .ale mele din bucatarie sunt phillips. se vede diferenta de luminozitate in fotografii.
cele phillips dau o lumina mai stralucitoare, pe cand aquaglo are o lumina naturala.
eu inca nu am avut ocazia sa le testez, ca abia azi am construit corpul pe care va sta acvariul, asa ca de maine, am si eu acvariu ...cu apa si cateva plante.
parerea mea e, ca din moment ce sunt special concepute pentru asa ceva, sunt mai bune.
peste vreo luna voi vedea rezultatele....
am fotografiat neoanele SUNGLO si AQUAGLO din capacul de acvariu si neoanele din bucatarie.
se observa ca neoanele normale dau o lumina stralucitoare alba, mult mai stralucitoare decat a celui AQUAGLO, care este mai naturala, special creata pentru a oferi un climat cat mai natural pestilor.
SUNGLO are o lumina violeta, care ajuta la cresterea plantelor si scoate in evidenta culoarea pestilor.
puteti vedea pozele aici
capacul este Hagen WATERHOME
a costat 270 RON... :redcard: ssssssssss, sa nu cumva sa auda nevasta-mea
am comandat palul pt dulapior, asa ca, daca gasesc pietris, marti umplu acvariu cu apa si il asez la locul lui in living
un neon e aquaglo iar celalalt e sunglo, au venit cu capacu
in acvariu vreau sa pun neoni si vreo 2 ramirezi
o sa incerc sa gasesc pietris de rau totusi.
multumesc pt ajutor. poze cu acvariu' lu cip puteti vedea la

atat filtrul cat si incalzitorul sunt AQUAEL, polonia
filtru FAN2, pt acvarii intre 100-150 l
incalzitor AQ150, putere 150W , acvarii pana la 150 l

am cautat pietris de rau, da nu am gasit. pana la urma o sa pun cred din acela alb, pt mozaic. e ok?
am reusit sa pun pozele in galeria foto
albumul meu e acvariu lu cip. poate imi spune careva cum pot sa pun un link in cadrul postului care sa te duca direct acolo

Forum Index » Profile for cip » Messages posted by cip
Go to: