[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul meu populat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cip
Junior member

IP:

salutare tuturor!
zilele trecute am populat acvariul pe care l-am organizat acum 10 zile. am fost foarte nerabdator sa vad cum arata, si totodata sa pun niste poze pe site. din pacate, n-am reusit sa upload file , da dupa indrumarile unui forumist, am postat pe alt site si aici e link-ul catre o poza cu acvariul meu , dupa ce toti locatarii s-au instalat!
locatarii sunt:
12 neoni
8 neoni rosii
7 gratilis
2 sumi
3 leopard
2 sanitari
2 melci
http://img117.imageshack.us/img117/6919/p10107384lw.jpg
astept parerea voastra in ceea ce priveste aranjarea acvariului si , tare mult va rog sa imi spuneti cum se numesc plantele pe care le am
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariu arata super! O sa fie si mai tare pe masura ce cresc plantele. Eu habar nu am ce sunt! Nu ma pricep deloc la plante. Oricum imi place k e amenajat frumos si nu e suprapopulat. Doar sa nu creasca foarte mari pestii care sunt pacolo, neonii stiu ca nu cresc, restul habar nu am.
Oricum arata bine!

Cip
[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

foarte frumos
felicitari
nu stiu ce neoane ai dar te sfatuiesc sa ti pui aqua glo ,power glo ,sun glo
eu am in combinatia asta si imi cresc plantele foarte armonios dar in special cand las power glo(spre seara singur )neoni arata super denedescris sincer
si beckground ul arata foarte natural parca scoate si nisipul in evidenta
si nu dor ochii cand privesti acvariul ore in sir
in rest sa dai artemia la neoni le plac foarte mult.
asa procedez eu
[Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

mersi pt aprecieri, sa aud si niste critici!
neoane din alea am, sun si aqua glo. intr-adevar isi merita banii cel putin din punct de vedere estetic
Liviutz
Member
[Avatar]

IP:

Salut !

Destul de fain .

Iti sugerez ca pe viitor sa te gandesti un pic la "peisagistica" si la unitatea "compozitiei". De pilda, eu as pune plantele spre fundul acariului, sa ramana o "plaja" in fata. Si nu te arunca la 7 feluri de pesti, mai curand cate unul pentru fiecare etaj (fund, mijloc, suprafata).

Apoi o sa observi ca unele plante cresc mai repede, altele mai incet. Asta o sa-ti influenteze planurile peisagistice de viitor.

Mari succese !
cip
Junior member

IP:

daca as fi stiut ce bine arata gracilis, nu as mai fi luat neonii clasici. poate ca si lumina de la neoane influenteaza, dar in acvariu la magazin nu aratau asa frumos. pur si simplu m-au fascinat dupa ce i-am pus la mine in acvariu si a inceput sa le straluceasca dunga transversala caramizie.
iar cei 2 sumi, nu m-am putut abtine, ca imi plac mult.
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Exista multe characidae mici care sunt la fel de frumoase ca neonii sau chiar mai frumoase.Si mie imi plac gracilis.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
cip
Junior member

IP:

am reusit sa pun pozele in galerie , asa ca puteti vedea mai multe poze cu pestisorii mei aici
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12249
sper ca va plac
cip
Junior member

IP:

chiar n-ati vaut pozele? sau poate n-aveti chef sa faceti aprecieri.
si cat m-am straduit pana am reusit sa le pun pe forum!
inca astept feed-back de la voi
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cip wrote: chiar n-ati vaut pozele? sau poate n-aveti chef sa faceti aprecieri.

Nu mai fi asa suparatel, ca nu da bine deloc.
cip wrote: inca astept feed-back de la voi

Un acvariu nu arata nemaipomenit dupa 10 zile, asa ca rabdare. Dupa parerea mea, e destul de slab plantat. Dar asta se rezolva in timp.
Articolul Despre estetica acvariului l-ai citit? Poate fi o sursa excelenta de inspiratie. :-)
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

1.e cam prea simetric.
2. filtru ala nu e pus bine. ar trebui pe peretele lateral su stutul indreptat spre lungime. cum il ai tu pe acolo, apa nu prea curge, murdaria nu este angrenata in curent.

image
[Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

...plante nu am prea gasit aici la cluj. din ce am gasit la magazine am luat cate una din fiecare. sper ca in timp sa se inmulteasca . sincer , si mie imi place un acvariu bine plantat dolly, promit sa citesc articolul. m-am uitat peste el da asa numa in graba.
nu prea stiu cum sta treaba cu apa, ca ea de fapt curge...in sus, nu este evacuata prin acel tub lateral.
si eu m-am gandit la asta, dat am observat ca apa care intra in filtru este eliminata in partea de sus,asa ca nu stiu daca ar face vreo diferenta daca l-as muta pe peretele lateral, in afara momentelor cand dau drumul la bule. iar pt bule eu folosesc perdeaua de aer din spate.
iar cu simetria, asta-i un "defect" de-al meu. si in casa imi place sa aranjez simetric lucrurile.
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

ti-am facut in mod barbar o schema

din cate imi dau seama systemul tau e ca in fig 1.
ceea ce inseamna o circulatie mica a apei, deoarece filtru reiau apa care deja a trecut prin el.

in fig 2 se observa o diferenta daca il pui invers.

si cata vreme indrepti putin iesirea in sus, astfel incat sa se formeze mici valuri, nu ai nevoie de perdea de bule, care arata cam idiot dupa parerea mea.

image
[Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

dreptunghiul mic orizontal pe care l-ai desenat nu reprezinta calea de evacuare a apei filtrate ci doar o cale de a face bule.aceasta parte a filtrului poate fi indreptata oriunde pe o raza de 180 grade, asa ca nu e necesar sa mut filtrul pe peretele lateral.
cat despre curentul de apa, se formeaza daca dau drumul la bule, insa e deranjant ca face galagie cam mare.
apa este evacuata direct in sus prin orificiile din partea superioara a filtrului.
exista un accesoriu-un fel de tub care se monteaza la pompa,prin care apa curge de deasupra nivelului apei prin mai multe gauri si creaza si bule si curent de apa. din pacate nu am gasit acest accesoriusi nici nu stiu daca l-as putea monta in acvariul meu cu capac, la cat de sus se apa.
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Cip, eu cred ca te inseli. Mai studiaza modul de functionare al filtrului. Dreptunghiul mic desenat de fr0ggy reprezinta evacuarea filtrului. Pe acolo iese si apa filtrata si aerul (in cazul in care dai drumul si la admisia de aer). Nu imi dau seama pe unde zici tu ca iese apa la tine, dar nu ar trebui sa iasa decat prin tubuletul acela reprezentat in desen de dreptunghiul mic. Si, asa cum a spus si fr0ggy, e mai bine sa il indrepti pe lungimea acvariului si nu spre peretele din imediata vecinatate, pentru a crea un curent prin tot acvariul, nu doar in coltul acela. Si indreptat un pic spre suprafata (aici poate ti-ar mai trebui o piesa, pe care o poti face si artizanal, pe care sa o pui in prelungirea gurii de evacuare si pe care sa o indrepti putin oblic in sus). Cum ti-au mai spus si ceilalti, in cazul asta nu mai ai nevoie de bule, nu mai faci nici zgomot si nu mai ai nevoie nici de perdeaua aceea de bule. Pe langa faptul ca multora nu le place cum arata, face si ea zgomot... si in plus bulele de aer care se sparg la suprafata apei iti stropesc si murdaresc capacul.
Ar fi bine sa mai plantezi. Acvariul bine plantat e o metoda de lupta impotriva algelor. Si produc si oxigen. Si arata si bine.
Poate era bine sa il mai lasi un pic la ciclat.
Partea cu simetria e placerea ta. Dar mie nu mi se pare atat simetric cat uniform plantat. Plantele sunt raspandite peste tot. Ai putea sa le grupezi cumva. Si sa mai lasi si un mic "luminis". Citeste ce ti-a recomadat Dolly ca acolo gasesti multe modele de aranjat acvariul.

Tine-o tot asa! Asteptam si "episoadele" urmatoare. Poate am parut cam critic. Dar nu e asa. Imi place. Interesant decorul. Poate ne povestesti si noua cate ceva despre el. Poate ai facut-o deja si nu am observat eu (in cazul asta scuze!).
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

M-am uitat mai bine la poze si am observat ca tu ai tipul acela de filtru care are doua admisii pentru aer. Una in mijlocul capacului transparent de deasupra si una pe tubul de evacuare. Daca o folosesti pe una, cealalta trebuie astupata cu capacelul acela mic pe care l-ai primit cu filtrul. Iar evacurea este cea de care am zis si mai sus. Deci orificiul de deasupra e tot pentru admisia de aer si nu evacuarea apei. Daca nu ma insel, cu filtrul ai primit si o piesa care se monteaza pe gura de evacuare si care are rolul de a devia jetul de apa. Cu ajutorul ei poti devia jetul in sus spre suprafata pentru a obtine efectul acela de valurire necesar la oxigenarea apei. Bafta!
cip
Junior member

IP:

multumesc pentru raspuns! atata timp cat e o critica pertinenta, o accept cu drag!
ideea e ca ,apa filtrata nu iese prin acel tub, numai daca reglez de la o chestie care e in exterior, conectata de filtru printr-un tub. in momentul cand rasucesc de acel buton, incep sa iasa bule(in functie de cat de mult rasucesc).
in rest, apa este eliminata in sus, prin partea superioara a filtrului. mi-am dat seama, ca am observat ce se produce un fenomen asemanator infundarii canalului, cand iese apa la suprafata, bolborosind. asta se observa la suprafata apei , deasupra filtrului.
ideea de a crea curent e buna, am indreptat componenta dejectoare pe lungimea acvariului, fara a fi nevoie sa mut filtrul pe peretele lateral.
cat despre perdea, imi pare rau, da nu renunt. e o chestie care ma relaxeaza.si oricum, nu functioneaza tot timpul.
daca prin decor te refereai la partea din spate, e folie din aceea care pe o parte e albastra si cu plante. spre fericirea mea, am gasit una care are pe verso peisaj cu roci. la vara, cand voi face curatenie in acvariu, o voi inlocui cu gresie care imita piatra de culoare gri inchis. pana atunci , si asta e buna, arata destul de bine, aproape de natural.
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

Din ce descrii tu acolo inclin sa cred ca filtrul ala nu functioneaza la capacitatea lui maxima. fa odata cum ti s-a spus, si apoi fa o comparatie

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

nu cred ca stii ce ai. e un aquel fan 2 parca.

de sus arata cam asa

[ (.) ]
  !!

[] = baza propriuzi-sa a filtrului, unde prin rasucire se baga capacul bombat, semisferic ( ).

. = orificiul unde introduci futunul cu chestia aia de rasucit in spate.

tu debitul il percepi total aiurea. chestia aia neagra de la furtunul extern regleaza cantitea de aer care o inghite filtru. normal ca daca o rasucesti o sa iasa de la mai putine bule = mai multe bule si iar mai putine bule de aer. debitul filtrului il reglezi de la rotita dintata din apa. pune-l pe maxim.

daca nu vrei bule, si din nou zic e cel mai recomdata, tre sa acopri . cu capacelul primit odata cu filtrul.

apa IESE numai prin !! (care s trutul de iesire.) daca iese pe fix deasupra filtrului probabil nu ai prin bine semisfera plasitca. !! se poate misca drepata stanga DUPA fixarea bine a semisferei.

ultima mea explicatie. daca tot nu intelegi scoate-l afara si uita-te atent la el. gandeste logic principiul de functionare, ca nu e greu.

image
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

... sau cum am zis stutul e bot in bot cu geamul si arunca apa in sus si jos. de accea vezi tu ca ar iesi deasupra filtrului. si tot cum am mai zis, e o pozitie proasta. faci cum vrei.

image
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: