| Message |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
|
Pai atunci sfatul meu este sa ai cel putin 3 cm de pietris deasupra, altfel daca vei sifona mai adanc, acel substrat jbl iti va face un nor in apa, in cel mai fericit caz. De aceea se recomanda si cand scoti plantele care isi fac radacini foarte mari, sa tai in jurul plantei cu un cater, tocmai pentru a evita astfel de incidente.
|
 |
|
|
Nu cred ca merita. fa bomba singur, dai banii pe nimicuri. Oricum, cu timpul iti vei dori mai mult, asa ca strange bani pentru o instalatie de co2, poti sa o cumperi si pe bucati  .
|
 |
|
|
|
Depinde ce substrat nutritiv cumperi, daca o sa te gotarasti la jbl aquabasis plus, iti va trebui mai mult de 2 cm substrat decorativ.Oricum, 2 cm mi se par cam putin, mai ales ca o sa dai si o panta, prin spate poate ajunge pe la 10cm inaltimea totala a substratului. Eu am bagat la mine cam 15 kg pietris la 80L/30l , ca sa iti faci o idee.
|
 |
|
|
|
1. Nu
2. Nu
|
 |
|
|
Totusi are cam 300 litrii parca acvariul, nu cred ca are atat material filtrant sa faca fata, dar nu stiu modelul filtrului. Tind sa inclin si eu ca este o canistra  , dar poate ne spune rocsana
|
 |
|
|
Cu placere 
|
 |
|
|
@xenon Daca tu ai in acavriu doar cuart si iti merg plantele bine, nu se datoreaza cuartului
@rocsana De exemplu mie nu-mi place acea culoare la substrat (negru), sunt si alte varianate, tu te decizi asupra culorilor, numai sa nu cumperi ceva sa faci in loc de acavriu papagal  .
|
 |
|
|
|
Atunci nu schimba apa, doar in momentul cand s-a terminat ciclarea te apuci de schimburi, primul poti sa-l faci de pana la 80%
|
 |
|
|
|
Plantele sunt alegerea ta, pentru inceput ar fi bine sa ai ceva plante easy, sa creasca repede si sa ajute la ciclare, dupa care poti sa renunti la ele si sa le inlocuiesti treptat, eu asa as proceda. Pistia este planta de suprafata, foarte ok, cabomba iar creste si consuma, echinodorusi dar vezi ca aia isi cam intind radacinile...cam ce gasesti. Sigur daca dai o strigare vei gasi suficiente plante easy la forumisti in constanta.
|
 |
|
|
@scorpionul. Cred ca stiu care era problema la tine cu pomacea, cine a mai pomenit melcii cu scorpioni  No ofense
|
 |
|
|
Melcii comunitari nu trebuie sa te grabesti cu achizitia lor, vor veni sigur cu ceva plante, vei avea satisfactia ca sunt ai tai, crescuti de mici  .
|
 |
|
|
|
Daca nu ai vietuitoare in acvariu, nu trebuie sa schimbi deloc. In schimb daca ai, atunci ar trebui sa faci teste, in functie de rezultatul acestora vei face si schimburile de apa.
|
 |
|
|
Poti sa cumperi cu incredere cativa melci, dar nu multi. Cativa melci de substrat, max 3,4 vreo 2, 3 pomacea sunt suficienti, eventual si o helena,doua. Helena nu va manca pomacea daca sunt destul de mari, dar se mai da la ei cat si la cei de substrat. Daca nu dai mancare multa la pesti, cu siguranta nu vei avea probleme cu inmultirea lor excesiva, vorba lui stefan, am ajuns sa ne uitam luuung dupa cativa comunitari
|
 |
|
|
|
Cum iti spunea colegul mai sus, pietrisul mare este greu de curatat, mai greu cu plantarea, sunt mai multe dezavantaje. Parerea mea este ca 2-3mm este ok, cat despre culoarea lui sa-ti placa tie, sa fie cat mai natural.
|
 |
|
|
|
Frumosi, si mie imi plac pomacea, dar ai grija cu duritatea apei, daca li se gaureste carapacea in spate mor.
|
 |
|
|
Salut xr1140. Ma gandeam sa iti zic "bine ai venit", dar cred ca nu-si mai are rostul, ai deja vreo 2 ani pe forum. O sa te rog sa-ti deschizi un jurnal in alta parte, stii tu, aici doar ne prezentam si atat, ne-ar f si noua si tie mai usor  .
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|