[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator acvariu plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

va mai salut inca o data si va doresc o primavara cat mai placuta si mai calduroasa

eu imi doresc tare mult un acvariu plantat...si as vrea sa stiu daca este necesar sa ciclez acvariul inainte sa aduc plantele...dar nu numai atat. m-ar interesa de ce as mai avea nevoie in afara de lumina,filtru,pompa de aer cu piatra,incalzitor si termometru dimensiunile acvariului ar fi asa : L=60 l=30 h=30 sau L=60 l=30 h=40 sau L=60 l=40 h=40 (desi sa fiu sincera cel mai mult ma incanta ultima varianta)

ce plante as putea sa imi iau pentru inceput? imi doresc foarte mult sa am riccia sau moss sau ambele

acum am 6 zebre,3 guppy,3 kuhlii,2 xipho si un coridoras,a si am uitat sa mai spun ca am si 5 neoni si vreau sa ii mut intr-un acvariu mai mare,plantat

inca ceva,eu am o lampa de birou,cu neon de 9w, e ok pt acvariu?

echilibrul in viata e ca fuga pe gheata!
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit.

Pentru inceput - inainte sa faci orice schimbare - citeste cateva jurnale din aceasta rubrica - o sa intelegi foarte multe chestii.

1. Lampa nu e ok - trebuie lumina speciala pentru plante - altfel risti sa-ti apara alge.
2. Ciclarea are si nu are de a face cu plantele, dar le poti pune de la inceput da.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

pai la lampa de birou am pus neon de la osram pt acvariu dar e pusa sa bata lumina spre acvariu...

[Yahoo!]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

17 vizualizari pana acum si doar un raspuns?

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am citit pm,ok. Cum ti-a scris colegul mai sus, ar fi bine inainte sa iei decizii sa studiezi bine, foloseste cu incredere "Search" si vei descoperii multe. Daca speli acvariul, ai grija sa nu folosesti detergenti, probabil il vei decicla, ce faci cu pestii?
Daca iti doresti un acvariu plantat, trebuie o latime mai mare, nu vei avea loc de plante, 40 cm este cam la limita cred eu. Iti va trebui si iluminare adecvata, va trebui sa fertilizezi, filtrare corespunzatoare, pesti "in limita legii".
Ai destula informatie pe forum, ai ce citi mult timp. Spor la citit
[ICQ]
costin_
Member

IP:

Pai lampa este foarte slaba pentru dimensiunile pe care le vrei, chiar daca neonul este special pentru acvariu. La un volum de 100 litri spre care tintesti tu, ar trebui sa ai spre 100W de lumina, sau macar jumatate.

Subscriu la ce ti-a spus si Iulian, citeste cateva jurnale, te vor ajuta foarte foarte mult si vei putea sa prevezi multe probleme de care se loveste toata lumea.

Riccia si moss am avut si eu la inceput in acvariu si merg ok, chiar si pana sa se termine ciclarea.

Daca vrei sa ai acvariul plantat bine, ar trebui sa iti arunci un ochi pe instalatii de CO2 si metode de fertilizare (micro, macro, etc); asta asa, pentru viitor. De asemenea gandeste-te din timp la un substrat fertil; nu prea merge sa arunci un sac de pietris pe fundul acvariului si sa iti creasca plantele (evident, altele decat moss si riccia) spectaculos.

Succes!
[Yahoo!]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

nu spal acvariu cu detergenti,doar cu apa calda,iar pestii ii pun in 3 boluri
acvariul care il am acum il detin de un an...inainte de acvariu am avut doua boluri,unul cu un carasel cap de leu,apoi cu un betta

dar daca as face acvariu 60x60x40 ? cam ce volum ar avea la aceste dimensiuni ?
eu nu vreau sa ma grabesc...am sa cumpar toate accesoriile,apoi plantele si dupa am sa mut pestiosorii

m-am gandit sa cumpar un capac cu sistem de iluminat sper ca nu ati inteles gresit...nu iau nimic din acvariu pe care il am in prezent pentru ca vreau sa ramana functional

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2012 15:09:47

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Volumul il poti calcula singura, Lxlxh=volumul bazinului. Dar de ce speli acvariul? Daca il speli pastreaza jumatate din apa ca sa nu schimbi chimia apei(ph), ai grija ca filtrul daca sta mult, indicat ar fi nu mai mult de cateva minute, cat faci curat, se va decicla. La fel si cu pietrisul acela, si acela contine bacterii care vor muri la o eventuala spalare/lipsa de oxigenare.
[ICQ]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De ce te grabesti?
Daca tot vrei sa treci la un acvariu mai mare, atunci cumpara tot ce trebuie, pune la ciclat (aproximativ 3 sapt),si dupa aia muti pestii intr-un acvariu ok.
Poate gasesti sa cumperi un acvariu complet. (la Hornbach au astfel de acvarii cu filtru, incalzitor, capac cu neon, termometru...etc) Se mai gasesc si pe forum la sectiunea vanzari.
Acvariul actual este suprapopulat si in el ai specii care nu sunt compatibile si care nu sunt din acelasi habitat. Pun pariu ca o sa deciclezi acvariul daca te apuci sa-l speli si sa schimbi substratul . Este un acvariu mic care se destabilizeaza imediat.
Bafta!

P.S.
Si daca tot te framanta cat de mare sa-ti faci acvariul...........cu cat mai mare, cu atat mai bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2012 18:58:07

rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

nu ma grabesc,vreau doar un acvariu mai mare.vreau sa cumpar tot ce trebuie,apoi sa ciclez acvariul si abea dupa sa mut pestii

si cam ce specii nu sunt compatibile?

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In general sau din ce ai tu in acvariu?
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

ce am eu in acvariu acum

(maine mut neonii si zebrele intr-un acvariu de 22 de l (atata apa intra) pentru ca se fac 3 saptamani si jumatate de cand este ciclat intre timp am scos cele doua plante artificiale din acvariul de 30L

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai cred ca acei khuli nu prea merg, le-ar trebui un ph mai mic, sub 6,7 parca si o apa ceva mai calda, intre 25-28 grade. In rest, oricum o dai, tot ai prea multi pesti,compatibili sau incompatibili tot vei avea probleme pana nu mai dai din ei. Zebrele acelea intr-un acvariu de 22l si neoni pe deasupra......cam mult pentru ei. Pana faci noul acvariu, incearca sa mai dai din ei.
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

inteleg va multumesc pentru sfaturi
am sa incerc sa mai dau din ei ...
cu kuhlii nu am probleme sunt pasnici si timizi,stau mai mult ascunsi si ies noaptea... am citit ca kuhlii sunt compatibili cu neonii,zebrele,guppy si corydorasul meu...deci mai putin cu xipho Este un peste non-agresiv, de aceea este recomandata atentie la alegerea colegilor de acvariu fiind lipsit de aparare impotriva speciilor de pesti agresivi.
Este recomandat sa fie tinut cu urmatoarele specii de pesti :
-Tetra (in special cu Neon Tetra si Black Tetra)
-Discus, Apistogramma(Apistogramma Cacatouides si Apistogramma Borelli)
-CorydorasCatfish (in special Corydoras Sterbai si Corydoras aeneus) Angelfish, Clown loach
-Guppy, ,Platty,Gourami(Blue Gourami , Dwarf Gourami ,Honey Gourami)
-Danio(Zebra Danio si Pearl Danio)
Cand se simte amenintat se scufunda in substrat sau se retrage in ascunzatorile preferate.

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu am zis ca ai avea probleme cu ei, doar ca acelea ar fi cerintelor lor pentru o viata linistita
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

am sa renunt la cativa dintre ei

totusi,cam ce plante imi recomandati pentru inceput? stiti cumva cum se numeste muschiul acela verde care creste pe pietre?

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Iti recomand sa te duci la sectiunea plante, citeste pe acolo primele posturi, vei intelege ce si cum, tine cont de sfaturile de acolo. Acel muschi se cheama moss, sunt mai multe feluri, si ricia se leaga de pietre, nu stiu ce ai vazut tu.
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

mai exact asta
[Thumb - cladophora-486420.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2012 00:54:41

[Yahoo!]
vladxxl
Member

IP:

nu stiu dar sunt curios creste si pe altceva (sol/pietre/buturuga)? sau daca rupi din el creste cealalta bucata?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu-mi dau sema, cred ca este un muschi care creste la suprafata, iar cand se mareste se scufunda, poate fi si legat ca sa stea submers, dar mai bine las pe altii care au ochiul format.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: