[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
O sa vad maine cand ajung acasa, sper si eu sa fie ok
Va salut. Ca sa nu mai deschid un nou topic, va voi cere parerea aici. Astazi pe la ora 15:00 am avut curentul oprit 37 min, cronometrat. Sa ma astept la o deciclare, am un filrtu intern si un extern, intern este biobox2, extern este jbl e900. Nu de alta, dar intru intr-un program infernal la munca si nu voi avea timp de acvariu, dar daca este necesar voi ruga pe cineva sa se ocupe.
Salut si bine ai venit.
Si eu care eram cu cadoul de prima vizita la usa
Salut si bine ai venit.
Salut si bine ai venit. Maine dimineata pe la 8, cand ies de la munca vin si eu
Pai daca vrei sa te apuci serios de treaba, eu zic ca ar fi bine sa experimentezi singur. Ia teste dedicate si fa-le, te vei obisnui cu ele. Alge cred ca are toata lumea, cate putin sau mai mult (exceptiile confirma regula). Substartul il aspiri alternativ, dar trebuie sa faci curat si in locurile greu accesibile, acolo se va strange mizerie care numai bine nu face, cu timpul vei avea probleme. Aspiri la suprafata, eu de ex intru cam 1 cm aproximativ, la mine este suficient. Fa o bomba cu co2, va face mult. Pe viitor te sfatuiesc sa ramai la un singur topic, ceva gen jurnal, vom sti si noi ce bazin ai, nu va trebui sa alergam dupa informatii sau sa le scoatem "cu clestele"
Chiar daca ai substrat feril se face si fertilizare in apa, micro si macro, dar aici te las pe tine sa citesti, eventual daca nu intelegi ceva poti sa intrebi, dar vino cu lectiile invatate .
Stii versurile alea"dar unde dragoste nu e, nimic nu e". La fel si la tine, daca bacterii nu e, nimic nu e. In momentul de fata, bacterii in substrat nu prea ai datorita aspirarii dese si in masa, cat despre filtru acela doar se clateste in apa scoasa din acvariu cand faci schimbul de apa. Daca ai un singur mediu de filtrare in filtru, te sfatuiesc sa faci in asa fel incat sa ai cel putin 2 medii de filtrare (achizitia unui filrtu aditionla sau vezi tu), sa le clatesti alternativ, unul o saptamana, altul in cealalta saptamana.
In rest, vad ca ai 3 luni de cand esti pe forum, incearca sa mai citesti oarece, ar fi indicat.
Salut. La ce plante ai tu in acvariu, nu cred ca ti-ar trebui imbunatatiri mari. Daca vrei sa te apuci sa fertilizezi, va trebui sa cresti putin si lumina, sa indesesti plantele, sa faci aditie de co2.... Parerea mea este sa te gandesti bine inainte de a face pasul acesta fara a studia tu personal inainte, sunt multe necunoscute in joc plus ceva investitii. Servici are toata lumea, dar daca vrei cu adevarat ceva iti faci timp.
Salut. CO2 nu il inlocuieste easycarbo, dar ajuta in lipsa acestuia. Nu stiu cine te-a sfatuit cu schimbul de apa, poate ai fost sfatuit punctual, nu pe durata. Nu ne-ai zis daca fertilizezi cu ceva. Schimbul de apa poti sa-l faci mai rar, nu ai foatre multi pesti, eu as schimba de exemplu cam 30-40% o data pe saptamana daca nu fertilizez. In alta ordine de idei, testele 6in1 nu masoara si amoniacul, deci nu este ok.. Nu mai aspira asa de des substraul, acolo stau mare parte din bacteriile benefice acvariulu tau, cand faci curatenie aspiri mizeria si sifonezi maxim 1/2 din substrat.
Salut. Ca sa merg direct la problema:
1) schimb insuficient de apa
2) Suprapopulare
Solutii: Schimb rapid 50% din apa, apoi continui cu schimburi dese de 10-!5% zilnic pana cand iti vor spune testele ca e ok, teste care va trebui sa le faci(NH3/NH4, NO3, NO2); curatenie amanuntita, sigur este multa mizerie; scapa cum crezi tu de cuviinta de suprapoularea aceea.
Zine cum speli filtrul, cat de des, ce medii de filtrare are....
Pentru boala aceea poti sa mergi pe jbl hospital online pentru identificare, dar 100% este finrot.
Parerea mea este ca nu se merita deranjul, de ce ai neaparat nevoie de oxigen? Tot iti este frica de co2 ala care iese in casa? Ai folosit un test de co2 sa vezi daca noaptea depasesti nivelul? Sau ai facut test de o2 noaptea si nu a dat bine? Oricum asteptam si alte opinii
Salut si bine ai venit.
Salut si bine ai vent. Imi place cum ai aranjat terasa, pentru restul dicutam la coltul incepatorului.
Ar mai trebui sa te gandesti si la un reactor extern, sa nu ocupi loc in acvariu cu diverse. Poti face unul sau poti cumpara gata facut, e cineva din constanta care face, dintr-un filtru de apa. Il montezi pe returul de la filtrul extern, deci cauta ca filtrul extern sa fie destul de puternic.
Nu-mieste clar, nu specifica acolo. S-ar putea sa nu ai electrovalva, sa-ti trebuiasca, nu ar avea cine sa inchida co2 , iti mai trebuie si sonda
Am omis sa-ti zic ca este absolut necesar sa ai substratul inainte sa dai drumulla ciclare, indiferent daca bagi la inceput plante sau nu bagi.
Poti da drumul si fara plante, dar mai recomandat ar fi cu. Daca vrei sa dureze mai putin ciclarea, vezi ca este tot aici la rubrica incepatori un acvariu al lui TCradu,a facut ciclarea cu aditie de amoniac. Citeste-l sigur iti va fi de folos.
Instalatia este completa? Ce contine?
Testul acela de oxigen nu cred ca-ti trebuie, poti incerca sa-l schimbi.Teste de nh3/nh4 iti trebuiesc cu siguranta, evita cele 5in1, 6in1, iti vor fi inutile. Acelea masoara no3,n02,gh,kh,ph,cl. Pentru no3, no2 ai teste deja, pentru clor nu cred ca-ti trebuie.
Reductorul acela are electrovalva?
Dupa ce cumperi filtrerea, poti da dumul la ciclare. Pui ceva plante cu crestere rapida, poti merge si cu lumina actuala la ciclare.
Ai pm

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: