[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Ai primit foarte multe sfaturi, ar trebui sa tii cont de ele. parerea mea este ca trebuie obligatoriu pal pe dimensiunea acvariului, eventual 2 placi daca sunt mai subtiri, polistiren extrudat deasupra. Cat despre garantia celui care ti-a facut masa....iti va da acvariul inapoi? iti va face curat in casa? munca ta? dezamagirea? regrete ca nu ai facut ce trebuia. Nu este o tragedie ca scoti acum toata apa, ia decizia mai repede.
O planta frumoasa si cum vrei tu, cu frunze tepoase cred ca poate fi cryptocorine wendti .Foarte frumos ce se vede.
Cred ca ai focalizat cam mult centrul, asa pare din poze, iti sare in ochi centurl acavriului cu piatra aia si planta mare si verde in spatele ei, cam simetric totul. Cand vor mai creste plantele va fi mai bine, dar cred ca ar trebui sa muti piatra ai de acolo daca nu iti tine lemnul, fa ceva in privinta simetriei
Cred ca ai vrut sa zici "ciclat", care este faza cu carbunii, ai mai multi carbuni in filtru? Daca ai carbune actv in filtru, ar fi bine sa il inlocuiesti....gasesti 1000 de topicuri cu sfaturi....nu stiu de unde ai scos cele 3 saptamani, ciclarea poate sa dureze mult si bine daca nu urmezi niste pasi.... Mai citeste de pe forum, ca ai multe de invatat, eventual poate faceti si voi in iasi(am vazut ca sunt ceva pasionati adevarati) si le ceri sfaturi "pe viu"
Cel mai bine ar fi sa donezi pestii,sa-i duci de unde i-ai cumparat. Cat despre pompa ar trebui sa renunti la ideea de a folosi asa ceva in acvariu, poti face oxigenarea cu o usoara valuire la suprafata apei cu returul de la pompa ta, este suficient daca nu ai acvariul suprapopulat. Este bine sa o tii in casa pentru alte utilizari( scoate clor din apa, filtru bolborositor la un acvariu carantina....etc). Ca sa intelegi si mai bine ce se intampla ar trebui sa urmezi sfaturile colegilor si sa te apuci de studiu, sa vezi care cu ce se mananca si abia dupa incearca sa iei nste decizii, dar ar fi bine si atunci sa ceri sfaturi.
O pompa mai buna si silentioasa este tetra aps50 si este cam pe la 50 lei
@stefanp Multumesc pentru raspuns, scuze daca am "poluat" cu nelamurirea mea, aceasta se trage de la un alt filtru, biobox2 care foloseste primul strat perlon, pentru filtrare mecanica, unde se opresc frunze, resturi mari...etc, al doilea strat carbune care l-am inlocuit tot cu inele, asa am crezut eu ca este bine, al treilea vine acel burete grosier care ei il folosesc pt filtrarea biologica iar al patrulea este argila. Mai cred ca tu ai procedat asa la filtrul tau si datorita acelui prefiltru eheim
Dupa cum a zis si colegul de mai sus, cam multa lumina, chiar daca iti umbreste partial pistia, iti trebuiesc plante mai multe, mai dese pentru atata lumina
@stefanp Te-as ruga sa detaliezi putin care este logica daca apa vine de jos cu diverse mizerii din apa, nu se va colmata mai repede acel burete decat inelele acelea? nu este acelasi sistem ca cei de la jbl? ei de ce opteaza sa puna inele ceramice primul rand? Ma intereseaza ca poate am gresit si eu cand am pus in filtrul extern jbl primele 3 de jos inele ceramice si in cel de sus burete.
Salut. Am si eu un filtru biobox2, isi face treaba bine. Partea proasta este ca trebuie lipit, fiind greu, ocupa extraordinar de mult spatiu, in locul carbunelui nu prea ai ce sa pui, deoarece cartusul de carbune este mai mic pe inaltime decat celelalte 3, deci nu poti sa pui ceva ceramica; un alt minus ar fi consumabilele prea scumpe, parerea mea este ca ar fi bine sa te orientezi spre alceva. Eu personal am cumparat un filtru exterior in ideea sa elimin acest filtru in viitor
Am de dat echinodorus, vreo 5-6 bucati, cam 20-30 cm fiecare inaltime, valisneria cateva fire, vreo 5, poate chiar mai multe; pistia, planta de suprafata, iti mai pot da cateva fire si din alte plante.....bonus la toate astea iti dau si fertilizant, mai am ceva mopane, incalzitor, substrat fertil aquatic nature feril sol......iti dau si teste 6 in 1 de la jbl si multe altele, nu cer mult, preturi de criza nr meu 0729 964 418. Suna-ma si ne intelegem, vii si iti alegi ce vrei.
Salut. Daca vrei cu ceva plante te pot ajuta eu daca doresti
As mai adauga in plus de ce ti-a zis colegul mai sus :
1) cred ca filtrarea este insuficienta, am impresia ca folosesti burete bolborositor;
2) circulatia slaba a apei, curenti mici sau deloc, altfel logic aparea pe o arie mai mare
3) ar fi bine sa mai studiezi in privinta plantelor gen cabomba, valisneria si altele cu crestere usoara din cauza pestilor tai, poate cineva cu mai multa experienta in ciclide iti va da un sfat
Parerea mea este ca ar trebui sa mai dai ceva detalii despre lumina, fertilizare, c02 daca exista. Eu as inclina sa cred ca acea alga(daca este alga) a aparut din cauza luminii, prea putine plante care vad ca nu le merge chiar bine(pozele nu sunt foarte explicite). Eu as incerca sa reduc timpul de iluminat pentru inceput, si scimburi de apa mai dese sau max 50% o data pe saptamana eventual ceva teste
Sper sa te ajute, daca se poate te rog sa-mi zici si mie, am si eu o instalatie cumparata de vreo cateva zile cu o astfel de butelie, se pare ca a fost facuta acolo:http://www.stingomat.r
Va salut. Am si eu o intrebare, la acvariul meu de 72litrii net pot pune un filtru extern CristalProfi JBL E900,stiu ca este mare dar poate pot sa-i reduc debitul, ideea este sa-l umplu cu siporax.
Salut. La acvariul tau acel neon de 50w (daca este asa de mare), la plantele rare si la 12 ore de iluminat s-ar putea sa te trezesti cu niste alge de toata frumusetea
Chiar daca ai stors acel burete si ai apa cristal nu inseamna ca ai si acvariul ciclat sau ca te va scapa pe viitor de necazuri. Parerea mea este ca ar fi bine sa mai studiezi ciclul azotului, despre necesitasile de spatiu ale pestilor care ti-au ramas, continua cu schimburi mai dese de apa ca sa eviti o inrautatire a ceea ce s-a intamplat pana acum. Plantele care ti le da prietenul tau ar fi bine sa fie cu crestere rapida, usor de intretinut fara lumina multa si c02, altfel vei mai avea o alta dezamagire .

Cu stima, Narcis
este bine sa cumperi si teste, dar deocamdata , parerea mea este ca nu isi au rostul, intai trebuie sa scapi de cativa din pestii primiti, schimbul de apa poti sa incepi sa-l faci 10% zilnic cateva zile; acel mucegai cred ca este finrot, dar uita-te si la buzele pestilor daca s-au albit, poate sa fie columnaris, la aceste doua boli tratamentul putand sa-l faci dupa buget, cu pastile de baktopur, mai era ceva de la jbl (ektol fluid parca), tratamentul este bine sa-l faci separat exact cum scrie in prospect, altfel nu are rezultat; poti face si tratamentul in bazinul mare, dar baktopur decicleaza.la tine oricum nu este ciclat. In alta ordine de idei, scoate plantele artificiale, cauta ceva plante ce se dezvolta foarte repede ca sa te ajute la ciclat. Chiar daca faci tratamentul si pestii se vindeca pe moment, daca nu elimini cauzele(suprapoluarea in primul rand) nu vei scapa de probleme. Testele incearca sa le iei dedicate, pentru inceput nu-ti trebuiesc decat cateva, te vor tine mai mult, sunt mult mai" la obiect" ca sa ma exprim mai plastic.
este posibil ca odata umplut din cauza greutatii sa se echilibreze si sa nu mai ai aceste oscilatii

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: