| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
corect . Eu spuneam strict de un peste care maninca planarii . Si scalarii i-am observat facind uneori treaba asta si p-aia poti sa-i bagi linistit intr-un biotop amazonian . Bine ... daca nu-i cu discusi :-)
|
 |
|
|
Ia incercati cu betta  . Le vineaza ca un apucat :-)
|
 |
|
|
|
135 lei
|
 |
|
|
search pe google dupa Marbo Media Bucuresti . ei sunt importatorii Osram si din cite stiu trimit si prin curier 
|
 |
|
|
Gresit dragule . Gindesc ca un om normal , un om care respecta ceea ce il inconjoara . Sti ce spun marinarii ? Daca nu respecti marea , te omoara . Montaniarzii , printre care ma numar si eu , au o vorba identica . Prin natura meseriei pe care am avut-o pina acum putin timp , lucram cu animale salbatice deosebit de periculoase . Daca nu le-as fi respectat si iubit , acum garantat nu mai tastam aici  .
Si stai linistit ca sfaturi dau oricui are nevoie , atunci cind e cazul si merita . in cazul de fata crede-ma ca nu meritai decit joarda faraonului . bine ... el e mai milostiv de felul lui  . E prefer parul 
|
 |
|
|
Faraoane nu cred ca-i cazul de vre-un razboi al cuiva cu un admin  , isa ar putea fi cazul unui "razboi" al tuturor , impotriva celor care distrug mediul inconjurator (cu buna stiinta sau nu) si care nu vor in ruptul capului sa priceapa ca ceea ce fac ei nu-i bine .
in fine , hai sa lasam certurile si sa speram ca omul si-a insusit lectia 
|
 |
|
|
alef0 wrote:P.S. Vaz ca unii de p'aici devin nervosi cind aud de legi de protectie si tot felul de lucruri pe care ei le considera aiureli. Naspa... ce sa zic...
 Mda ! Din pacate asa se intimpla cind ignoranta ne injconjoara . Distrugem tot ceea ce misca in jur , fara a ne pasa de nimeni si nimic , iar atunci cind ni se spune ca-i gresit , ilegal si imoral ceea ce facem , luam foc si trecem la atacuri  .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Corect 
|
 |
|
|
Necunoasterea legilor nu constituie circumstanta atenuanta , ba din contra , este circumstanta agravanta , asa ca faza cu necunostinta de cauza nu tine .
Radu sunt mai multe specii de caluti de mare , unele protejate altele nu . dintre cele neprotejate , vre-o doua specii se si comercializeaza si se inmultesc relativ usor in captivitate  . insa si aceste specii libere la comercializare nu se pot importa sau exporta dupa caz , fara avize si acte CITES .
|
 |
|
|
Tati te-a deranjat cu ceva ? Ai idee citi "binevoitori " ca tine au dus multe specii la disparitie ? Sau ai impresia ca tara asta , asa de rahat cum o considera multi , are legi doar pt a fii incalcate de cei care se considera mai presus de orice . Apropos legile care privesc protectia mediului sunt legi europene daca nu stiai . In orice alta tara erai legat acum pt ceea ce ai scris in primul post . Si asta asa ca ai vrut tu sa fii mai presus de lege si mai tare ca animalele alea .
Si in opinia ta , protectia mediului nu-i o cauza care merita sa-ti canalizezi energia catre ea ? Atunci ma scuzi , da' chiar nu avem ce discuta . De regula forumurile ca acesta sunt ale iubitorilor de animale , nu ale distrugatorilor eco-faunei si mai ales a cele protejate , asa ca ... sa avem pardon , da' semnul asta  ar trebui sa ti-l acorzi tie si gestului tau .
Numai bine si ... sper sa nu te prinda cei abilitati sa protejeze zona pe unde braconezi .
|
 |
|
|
|
Pai ... iti cerem poze :-) . Baga poze cu pietrele .
|
 |
|
|
Desi nu-s constantean , iti spun unde am vazut eu cele mai adevarate pietre . Vama Veche si 2 Mai 
|
 |
|
|
Da faraoane , da' cine sta sa mai bage in seama "banalitati' d-astea legate de legislatia in vigoare ? da-le-n masa de legi ca doar sunt facute sa fie incalcate  . Ce daca-s protejate , ca pe noi ne doare-n cot de tot ceea ce ne inconjoara  .
Ce e scris mai sus se doreste a fi un pamflet la adresa tuturor celor care nu vor sa respecte legislatia si vietuitoarele nevinovate care ne inconjoara , tinind in captivitate animale protejate sau pe cale de disparitie .
|
 |
|
|
Pai stai sa ne intelegem :-) . Cind spuneam fara aditie de alte chestii , ma refeream la solutii gen nitrivec etc sau amoniac , iar legat de timp era vorba despre incheierea ciclului azotului , care-i cam acelasi indiferent de tipul filtrului . Ca dupa aia discutam de volum filtrant , suprafata cu bacterii etc e altceva 
|
 |
|
|
Sfaturi in legatura cu ce ? Ca despre ce tipuri de cichlidae nu te mai intreb ca stiu din alta parte 
|
 |
|
|
Radu.U wrote:Donez cuba,
Cu tot cu Fidel Castro ?
Scuze da' chiar nu m-am putut abtine 
|
 |
|
|
 Mama ce coctail
Lasa doar 4 specii , dar renunta sigur la cyrtocare(sunt pesti de zona libera grup utaka , iar tu nu prea ai zona libera de nisip ) , aulonocare , protomelas si chipokae . Din speciile ramase selecteaqza tu 4 dintre ele care sa-ti ramina .
|
 |
|
|
wizzard_6 wrote:
Filtrarea la ciclide trebuie sa fie cam de 10 ori volumul de apa a acvariului intr-o ora.
Omiti un lucru foarte important . Volumul mediilor de filtrare . Ca asa poate sa puna si 10 filtre interne de 1200l/h ca tot nu rezolva nimic in lipsa unui volum mare al mediilor filtrante . in plus , din ceea ce spui tu , reiese ca eu la 540l as avea nevoie de o filtrare undeva la 5400l/h . Numai ca ... 2 externe de 1200l/h isi fac treaba excelent 
|
 |
|
|