[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cobitis taenia  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
hegedusalin
Junior member

IP:

Buna tuturor!!! Mi-am facut un acvariu in care am introdus 5 exemplare de cobitis taenia adunati din Mures de sub pietre. Sunt foarte frumoshi dar nu sunt unii dintre cei mai activi pesti. De aceea vreau a imi mai pun vreo doua perechi, de exeplu guppy si xifo. Oare s-ar intelege?
P.S. Avariul este de 20 L, nu am filtru de apa, doar un aparat care baga aer. Apa o schimb la saptamana in totalitate. Plante am niste mini nuferi foarte faini de pe Mures plus niste bradis de pe o balta. Arata foarte fain (parerea mea )
[Email]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

sa incepem cu inceputul:
1-daca nu ma insel cobitis taenia este o specie protejata
2-pestii din natura in general nu merg cu pestii nascuti si crescuti in acvarii pentru ca cei din natura pot fi purtatorii unor boli si bacteri la care cei din urma nu au mai dezvoltat imunitate naturala, deci...
3-filtru nu trebuie sa lipseasca la nici un acvariu, este al doilea ca importanta dupa apa, in el se dezvolta o colonie de bacterii care au grija ca apa ta sa nu devina toxica de la dejectiile pestilor
4- apa nu se schimba niciodata toata, doar in cazuri extreme 50% in general cam o treime
5- plantele de pe mures pot fi la fel de bine purtatoarele unor bacterii la care pestii de acvariu nu mai sunt imuni.
concluziile l-e tragi singur!

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
hegedusalin
Junior member

IP:

Deci ma pricep.........
[Email]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

nu fii amarit :alright: , eu am inceput cu 3 carasei aurii in 10 (zece) litri de apa smilie bineinteles indrumat de atotcunoscatorul vinzator di piata (sa nu credeti ca in Italia comerciantii sin piata au stele in frunte...), apoi am scris prietenului meu Google "carasei aurii" iar el mi-a indrumat cursorul de la mouse catre acvariu.ro :-) . acum acvariul meu arata cu totul altfel
citeste articolele de pe forum, arunca un ochi pe la galeria foto vezi cam ce ti-ar place si fa-ti o tinta de cum ai vrea sa arate acvariul tau pe viitor

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Problema de fapt e alta...zvarluga, sau Cobitis tenia, este un peste paleartic, adica din regiunile temperate ce traieste in ape curgatoare care vara au cam 20 grade C iar iarna....undeva catre 0.
Crezi ca merge in conditiile necesare ptr xipho sau guppy? Temperatura, curgerea apei, etc...eu prefigurez un deces al zvarlugilor tale in cateva saptamani.
Fa-le un bine si da-le drumu inapoi in Mures.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

da, acest mic amanunt vital am uitat sa-l expun..

[Email] [Yahoo!]
hegedusalin
Junior member

IP:

Zvarluga nu este un peste protejat din cate stiu eu. Ala e tiparul!!!! Zvarlugi sunt cu miile si se folosesc ca momeala la pescuit ( de-asta le si cautam) doar ca mi s-au parut prea faine sa nu tin si in acvariu cateva. Azi a murit una asa ca inclin sa va dau dreptate. La asta nu ma gandisem. Maine or sa ajunga in Mures, doar ca nu vor fi tocmai libere.
Multumesc de raspunsuri
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

hegedusalin wrote:doar ca nu vor fi tocmai libere.

De ce nu ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

probabil vor fii momeala pentru alti pesti...

[Email] [Yahoo!]
alef0
Member
[Avatar]

IP:

hegedusalin wrote:Zvarluga nu este un peste protejat din cate stiu eu.

Ba este o specie cit se poate de protejata fiind inclusa in Anexa III a Conventiei de la Berna.
Daca nu-l crezi pe clauss sau pe mine citeste Legea 13/1993 din România inclusiv anexele si te vei convinge.
Ca sunt folosite ca momeala vie este adevarat, ca doar traim in Romania. smilie
[WWW]
hegedusalin
Junior member

IP:

Gata, m-am hotarat ca defapt nici nu am avut zvarluge :-) E mai bine asa O sa trec la un acvariu cu gupy si xifo. Mersi
[Email]
dj_ando_83
Member

IP:

nu stiu cat de protejata este aceasta specie dar am reusit sa tin 4 exemplare mai mult de 6 luni in acvariu. pentru supravietuirea lor este nevoie de o apa destul de curata, oxigenata suficient de mult si o temperatura care sa nu depaseasca 25-26 grade.2din cele care le-am avut au murit toate in urma unui accident cu pompa de aer(a sarit furtunul de la robinet) si celelalte in urma ridicarii temperaturii la 28 de grade.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dj_ando_83 wrote:nu stiu cat de protejata este aceasta specie

alef0 a scris mai sus ca-i protejata, a bagat si niste informatii cit se poate de concrete, nu inteleg de ce te indoiesti.

Poze: smilie ... Poze cu plante
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Da faraoane , da' cine sta sa mai bage in seama "banalitati' d-astea legate de legislatia in vigoare ? da-le-n masa de legi ca doar sunt facute sa fie incalcate . Ce daca-s protejate , ca pe noi ne doare-n cot de tot ceea ce ne inconjoara smilie .

Ce e scris mai sus se doreste a fi un pamflet la adresa tuturor celor care nu vor sa respecte legislatia si vietuitoarele nevinovate care ne inconjoara , tinind in captivitate animale protejate sau pe cale de disparitie .
[Email] [WWW]
hegedusalin
Junior member

IP:

Bine ca esti tu mai catolic decat papa!!!!! Stii cat traiesc Zvarlugele de dimensiunile acelea in libertate pe un repezis de rau???? Tzii se pare ca le-a luat cineva ca sa le faca papara???? As zice sa iti limitezi accesele astea de mare legiuitor, sau macar sa iti canalizezi energia asta spre o cauza care chiar merita. smilie smilie
[Email]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Tati te-a deranjat cu ceva ? Ai idee citi "binevoitori " ca tine au dus multe specii la disparitie ? Sau ai impresia ca tara asta , asa de rahat cum o considera multi , are legi doar pt a fii incalcate de cei care se considera mai presus de orice . Apropos legile care privesc protectia mediului sunt legi europene daca nu stiai . In orice alta tara erai legat acum pt ceea ce ai scris in primul post . Si asta asa ca ai vrut tu sa fii mai presus de lege si mai tare ca animalele alea .
Si in opinia ta , protectia mediului nu-i o cauza care merita sa-ti canalizezi energia catre ea ? Atunci ma scuzi , da' chiar nu avem ce discuta . De regula forumurile ca acesta sunt ale iubitorilor de animale , nu ale distrugatorilor eco-faunei si mai ales a cele protejate , asa ca ... sa avem pardon , da' semnul asta smilie ar trebui sa ti-l acorzi tie si gestului tau .
Numai bine si ... sper sa nu te prinda cei abilitati sa protejeze zona pe unde braconezi .
[Email] [WWW]
hegedusalin
Junior member

IP:

Dak tu crezi ca esti mare aparator al legii pt ca te legi de unu sau doi care au tinut pestii protejati nu de dragu de a avea specii pe cale de disparitie ci din necunostinta de cauza atunci te rog mai gandeste-te. Dramatizezi rau de tot omule. Respira si calmeaza-te. uita-te cum canalizarea unor orase mari se revarsa direct in rauri, uita-te cum combinatele provoaca accidente ecologice pt ca e mai ieftin sa platesti o amenda decat sa filtrezi deseurile, uita-te la toate cate se intampla in jurul tau si apoi revino si zi-mi ca sunt un distrugator al naturii pt ca am pus in acvariu ceea ce am vazut toata copilaria mea ca momeala pt pescuit. Pune-ne pe noi la zid si trage si sunt sigur ca lumea va fii mult mai buna.... in mintea ta
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Stiu ca sunt total oftopic, dar nu ma pot abtine.
Ma aflam acum vreo doua saptamani intr-un renumit magazin de acvaristica din Bucuresti. La unmoment dat, un client intreaba: Domne, da' calutii de mare cat costa? Vanzatorul (si patron de altfel), ii spune pretul. Cum domne' atat? Vi se pare mult? vine replica vanzatorului. Da, domne' sunt scumpi, in Marea Neagra sunt gratis. Ma duc in week-end-ul acesta, fac un pic de scuba si bag si catva caluti la sacosa. Bine, ii spune vanzatorul, dar sunt specii protejate. Ce vand eu, sunt obtinuti in captivitate, este o specie ce poate fi vanduta in pet shop-uri si tinuta in bazine private. Unde mai pui ca m-am si implicat intr-un proiect pentru salvarea calutilor de mare din Marea Neagra. Clientul: da dom'le stiu ca te-ai implicat, ai facut o treaba buna, colcaie marea de caluti. Ma duc sa-mi iau si eu.
Concluzia o trageti singuri.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu cumva sunt 2 specii de caluti de mare?
Una protejata de lege si alta care se vinde de altfel si in magazine , fiind reprodusi in captivitate?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Din cate stiu, in Marea Neagra, doar o sprecie avem. De altfel, nimeni nu a spus ma duc dupa cutare specie, ca ailalta e protejata. Sau ia specia aia, ca de cealalta nu avem voie sa ne atingem. Asa ca...

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: