[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor ptr un acvariu de Cichlidae  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
tines
Junior member

IP:

Deci am finalizat ansfarsit primul acvariu,este pregatit ptr 60 de pui malawicichlids,marimea lui este de;L.115cm,l.50cm,h50cm.am 3filtre interioare dar din pacate nu prea fac fata apa se limpezeste foarte greu functioneaza de 1 luna este populat cu 60 de cichlide de 2-3-4cm,cred ca o sa mai bag un burete,daca nici asa un filtru exterior,sunt 3 neone 2aqua-glo si un pover-glo toate 40w,astept sfaturi s-au pareri daca ceva nu e ok mersi.image,dupa 1 luna am scos toate filtrele interne si am pus un filtru exterior SACEM 1000 filtreaza 1000L pe ora dar din pacate apa nu este 100% clara este posibil sa afecteze lumina de exterior este pozitionat la 2m de geam VA ROG SA MA AJUTATI nu stiu ce sa mai fac, ce sa mai bag ?s-au ce sa mai scot :-) :veselfire: :veselfire: :veselfire: din pesti nu vreau sa scot deocamdata,astept pareri si sfaturi mersi.

tini
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Hai sa o luam pe rand:
Vezi ca la tine cantitatea de apa deja e diminuata de decor,60 de ciclide in volumul acela....no comment. Daca din motive doar de tine stiute trebuie sa tii toti pestii, tine foarte din scurt parametrii apei, poate deveni instabil daca Kh-ul scade, te poti astepta la caderi de Ph.
Filtrarea la ciclide trebuie sa fie cam de 10 ori volumul de apa a acvariului intr-o ora.
Pentru alge, nu lumina directa in acvariu, tine-l acoperit vreo 3-4 zile. Nu te pot sfatui asupra solutiilor care diminueaza algele, din principiu nu prea agreez introducerea de chimicale in acvariu...prefer rezolvarile pe cale naturala.
Acvariul e ciclat?
[Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

wizzard_6 wrote:
Filtrarea la ciclide trebuie sa fie cam de 10 ori volumul de apa a acvariului intr-o ora.

Omiti un lucru foarte important . Volumul mediilor de filtrare . Ca asa poate sa puna si 10 filtre interne de 1200l/h ca tot nu rezolva nimic in lipsa unui volum mare al mediilor filtrante . in plus , din ceea ce spui tu , reiese ca eu la 540l as avea nevoie de o filtrare undeva la 5400l/h . Numai ca ... 2 externe de 1200l/h isi fac treaba excelent
[Email] [WWW]
tines
Junior member

IP:

mersi ptr sfaturi atunci voi scoate din pesti, dar sa ami spui te rog c-am cat sa scot am asa; Cyrtocara Moori(delfin), aulonocara rubin rouj, melanochromis cipokae, pseudotropheus zebra ob, protomelas,labidochromis caeruleus, pseudotropheus elongatus,labeodotropheus, trewavasae chilumba red, melanochromis maingano, melanochromis johanni, mailandia esthere 5 din fiecare PH este bun. mersi mult.

tini
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Mama ce coctail
Lasa doar 4 specii , dar renunta sigur la cyrtocare(sunt pesti de zona libera grup utaka , iar tu nu prea ai zona libera de nisip ) , aulonocare , protomelas si chipokae . Din speciile ramase selecteaqza tu 4 dintre ele care sa-ti ramina .
[Email] [WWW]
tines
Junior member

IP:

ok mersi ma apuc sa pregatesc celalalt acvariu si dupa acea ai selectez.

tini

Forum Index » Cichlidae
Go to: