[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: babanukriss
Forum Index » Profile for babanukriss » Messages posted by babanukriss
asa mi se pare si mie a fi elongatus,din cauza conditiilor neadecvate posibil sa fi ramas mai spalaciti, nu s-au acomodat bine in acvariu ..
salu,da pare a fii gestanta , in functie de temperatura dureaza intre 3 si 5 saptamani pana vor iesii alevini, mai poate fii si din cauza celorlalti pesti ,da niste detalii despre acvariu ,ce exemplare ai in acvariu in prezent
parerea mea este ca te grabesti un pic cu ciclidele,eu am inceput cu un 112 litri , am citit am strans banii ,si tot nu este de ajuns , am acuma un acvariu de 400 litri ,ce pot spune este ca :
1) ciclidele fac foarte mare mizerie
2) au nevoie de o filtrare de necrezut,(am filtru eheim exterior + filtru interm si tot nu fac fata la curatenie)
3) credema ca sunt pretentioase si foarte vulnerabile (sapt trecuta am facut un schimb de apa si au murit 74 africani)
4) nevoia de ascunzisuri ,isi vor marca fiecare cate un spatiu ,deci in acvariul tau nu vad unde ai loc de aceste ascunzisuri
5)trebuie sa aibe pietre calcaroase pentru o duritate mai mare (preferinta lor)
6)o sa inceapa sa se bata din cauza spatiului si din greseala poti gasii cate unul mai vulnerabil mort (caz real) o sa zici ce are oare?si o sa scrii pe forum alt topic peste bolnav dar problema era de la suprapopulare
7 sfatul meu este sa achizitionezi 2 perechi guppy ,2 xipho,cativa neoni (minim 6 recomandat) si sa pui 2-3 plantute ca ajuta mult ,renunta la planul tau cu plante artificiale,peste un timp vei vedea ca nu e bine , recomandarea mea valisneria , cea mai usor planta de intretinut

Aceasta este opinia mea si doar a mea, poti lua de bune sfaturile sau le poti refuza ,succes in planurile de viitor
daca ai vreo oferta si nu e interesanta plaseaz-o la mine te rog !!
eu unu nu imi dau seama ,este si in ceata poza, de la petshop cand l-ai luat nu ti s-a spus?
daca as dorii sa cumpar,care ar fii regula transportului??
bine ai venit pe forum!! Felicitarii pentru ce ai reusit in acest acvariu , succes in continuare!!
pana la urma cum facem ,nu are nimeni ....
arata foarte bine acvariul din punctul meu de vedere,felicitari si mult succes in continuare !!
se poate inchide,multumesc
se poate inchide ,multumesc
se poate inchide , am achizitionat unul mai mare ,multumesc
valabil ,haideti baieti ca e moca
salut am luat 2 melci galbeni dar stau tot timpul sus dece?oare

temp la apa e in jur 22 grade, am filtru substrat ,pietris 2 plante ...si cam atata

trebuie sa imi cumpar incalzitor si pestisori

ma poate lamuri cineva
?

pai problema ar fii 1 temperatura ,neavand termometru spui o temperatura aproximativa, 2 daca mecii sunt la maturitate mereu iti vor iesii peste noapte din apa ,deoarece cauta sa depuna ,asta poate sa fie o alta solutie sau este o problema in apa fa niste teste , la mine ,pomaceea si cei de substrat ,chiar si asasini imediat urca pe geam sus de tot in momentul in care sunt probleme in apa , fac teste si rezulta ca apa are probleme ,chiar si temperatura poate fii o problema ,neavand incalzitor temperatura oscileaza , in ceea ce priveste pestii , te sfatuiesc urmatoarele ,care sigur te vor atrage , cel putin ce tin eu in 63 litri :
1- 2 perechi endleri black barr CLasa N (http://www.okazii.ro/pesti/endleri-clasa-n-a45179401) gasesti pe forum si mai ieftin da nu am vrt sa fac reclama)
2- 15-20 rcs (red cherry shrimp,creveti rosii care nu sunt pretentiosi) (http://badmanstropicalfish.com/species-gallery/misc/sinensis.html) pe forum gasesti la 1 leu bucata
3- 2 perechi microrasbora galaxy
4- 6-8 neoni rosi/albastri ( traiesc in bancuri )
5- 2-3 pomaceea
6- 5-10 melci de substrat

acesta este doar un sfat ,nu trebuie neaparat sa te iei dupa mine , succes si o zi buna
oare daca ii bag cu ciclidele la fel v-a fi?
:uzi:
300 amandoua..
in cazul in care gasesti sa ma anunti si pe mine ,multumesc frumos

actualizare:
-acvariu 112 litri , capac parchet 4x18 w t8 , acvariu achizitionat din hornbach dimensiuni 80 L 35 l 40 h , 2 perdele de aer 90 respectiv 45 cm ,pret 150
-acvariu eheim mp 63 litri dimensiuni 60l 30l 35 h , incalzitor 50 w ,capac original cu neon de rezerva, peste 10 endleri ,30-40 rcs , un decor stil radacina cu moss pe el , 2 cioate-decor cumparate din hornback exact tot ce se vede in poza de mai jos .. chenar-jos pntr acvariu pietrele nisipul ,totul..la pretul de 200 ron
pentru acvariu mare bonus 15 pui ciclide africane
auzi prietene.....tu m-ai facut nesimtit si porma au urmat replicile mele asa ca las-o balta...

Forum Index » Profile for babanukriss » Messages posted by babanukriss
Go to: