[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: monoceros
Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Am realizat un decor din spuma poliuretanica si pentru ca nu am descoperit ce fel de rasina epoxidica (de calitate alimentara) sa folosesc pentru acoperire (si de unde sa o achizitionez), am folosit lapte de ciment (apa+praf de ciment... de consistenta smantanii). Acum intervine problema:
...cat timp trebuie sa il las la uscat pana sa dau al doilea strat si cat timp sa il las apoi pana sa umplu cu apa acvariul?
Constat ca dupa aproximativ 24 ore, nu este dur, se comporta ca un ipsos... e umed si se sfarma la fel ca ipsosul... e normal asa ceva?
Ok, s-a discutat de rasina epoxidica (de calitate alimentara) de la Policolor, insa Policolorul are 7 tipuri de rasina epoxidica... ROPOXID 180; 182-60 XE; 220; 401; 480; 501; 510 si am citit fisa tehnica la toate, dar nu specifica faptul ca macar una din ele este de calitate alimentara... deci care sa o folosesc ???
aqva wrote:unde gasesc si la ce pret, material din acela forex? ma intereseaza si pe mine pentru un capac

Cred ca vei gasii la, aproape orice depozit de materiale publicitare. Eu l-am luat de la Mons Medius, pretul nu il mai tin minte... parca 30 lei/mp.
Capacul poti sa il faci din forex, este un material foarte usor (material folosit in constructii publicitare), alb sau colorat, de diferite grosimi, din PVC usor expandat, se poate taia cu cuterul si se poate imbina cu adezivi (gen super glue) sau holsuruburi (autoinfiletante). Eu am un capac din forex de doi ani si lipit cu super glue... e super rezistent la apa.
Pana la urma imi raspund singur si cert, DA, pentru ca am experimentat si se lipeste foarte bine
Va rog, daca aveti un filtru AquaClear 110 (sau 500 modelul vechi), sa imi spuneti si mie ce dimensiuni are, vreau sa stiu daca se potriveste pe laterala mica sau nu, ma intereseaza lungimea si inaltimea!
Multumesc anticipat!
Poate aveti voi idee... unde gasesc <toro 9-outlet dripper manifold> in Romanica noastra???
image
image
Ma intreb daca spuma poliuretanica are aderenta pe polistiren extrudat. Vreau pentru un decor sa imbin niste placi de polistiren extrudat cu spuma poliuretanica (am apelat la solutia asta pt. ca suprafata este foarte mare si nu merita la pret sa il fac numai din spuma poliuretanica) si vreau sa am certitudinea ca nu se vor desface.
Voi ce ziceti?
Cred ca pana la urma am sa renunt la folosirea unui liant intre cele doua suprafete si doar am sa fiu atent sa nu existe nici un firicel de praf intre ele, bazandu-ma pe "vidare" si siliconul care le uneste cu lateralele. Varianta fundului dublat aleasa de mine fiind varianta nr. 3 din topicul "Detalii constructive intaritoare acvarii". Probabil va trebuii sa fiu ceva mai atent la transport.
mikehorizon wrote:
Si te uiti prin fundul acvariului la pesti de vrei sa fie perfect transparenta?

Nu, in schimb daca il lipesc cu silicon, vor aparea tensiuni in anumite puncte unde este intins siliconul pe suprafata de contact, deci nu pe suprafata totala asa cu vreau eu, sa folosesc un liant care se poate intinde pe toata suprafata fara bule. Sper ca m-ai inteles.
Daca primul mediu de filtrare care va intampina "mizeria" va fi vata de perlon, atunci filtru va colmata in timp foarte scurt, asa ca iti sugerez ca apa sa treaca prin mediile de filtrare (alese de tine) in urmatoarea ordine: burete grosier, alt burete grosier, saculet de nisip, vata de tip perlon, Inele de ceramica, Bio-balls.
Daca tot faci un filtru extern, de ce nu faci un wet&dry, pentru ca e mai fiabil.
Aqua-kid wrote:Sunt lipite cu rasina exposidica.
Si un litru de rasina si 500 mil de intaritor costa 30 de lei.

Dar ai idee cumva la ce suprafata (maxim) se poate folosii 1 lirtru de rasina cu 500 ml de intaritor???
Cum am vazut o dublare a geamurilor (in magazine sau cluburi), cu o solutie...habar nu am ce e...insa e perfec transparenta, deci in nici un caz silicon, vreau sa lipesc fundul dublu al acvariului cu aceeasi solutie...poate stiti voi ce e??? :-) . Iata si o poza :
image
Ok, mai am doua intrebari:
- daca ii fac fund dublu ca in varianta 3 din sticky: "Detalii constructive intaritoare acvarii" http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=149
- de ce "* Lungimea intaritoarelor se va calcula cu cativa milimetri mai mica decat interiorul bazinului, astfel incat nici o latura laterala sa nu atinga lateralele bazinului."
mai am o intrebare legata de intaritoare: Daca intaritoarele vor fii din sticla de 10mm, deci nu de 8mm cat este sticla din care e acvariul, afecteza cumva rezistenta?
Porcu'"][quote:92017ae618="monoceros wrote:120X60X60cm din sticla de 8mm
Eu i-as face capacu' in interior si nu l-as umple mai sus de 50 cm.

sa inteleg ca daca nu il umplu mai mult de 50cm nu are cum sa nu reziste?
Am vazut la Overflow box in partea de sus are un furtun, probabil pentru scos aerul din el...ma intrebam unde este racordat acel furtun, oare la unul din powerhead-uri in orificiul de aerare???
Vreau sa cumpar bio balls S 26 mm de pe site (www.zooplus.ro) ...nu fac reclama...ca doar e magazinul virtual al site-ului. Insa nu stiu sa fac cumparaturi online si oricum asta ar presupune un card special pt. cumparaturi online...banuiesc. As avea vreo sansa sa ma duc la o locatie anume si sa cumpar de acolo aceasi marfa??? Va rog sa imi raspundeti, daca da...unde anume :-) !!!
Multumesc anticipat!!!
Am acest acvariu deja si ma gandeam ca poate mai am o sansa, totusi sa il umplu cu apa, daca ii pun intaritoare transversale si longitudinale din sticla de 10mm si ii dublez fundul. Am uitat sa specific ca sticla este float.
In pantelimon la granitului cu vreo 70m inainte de ultima statie de tramvai pe partea stanga cum mergi spre granitului.

Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Go to: