[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: monoceros
Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Daca mai e valabil anuntul, vreau si eu unul dintre puieti, te rog!
OK, Merci!
Mai astept si alte pareri... ptr. ca nu prea coincid deocamdata!
Vreau sa fac un acvariu de 70L/30l/45h si deocamdata am doar o intrebare... risc daca il fac din sticla de 6mm sau trebuie neaparat de 8mm
Am uitat sa mentionez ca ceilalti pesti sunt foarte vioi, papa tot si pana acum toti puii (aproximativ 40 la numar), nascuti de 9 zile au supravietuit si sunt vigurosi. Temperatura apei variaza intre 25-26 de grade.
Ok, dar ce fac cu puii de guppy??? Banuiesc ca o sa ii afecteze un tratament medicamentos... si presupun ca sunt mai sensibili.
Va rog sa imi recomandati un tratament care sa nu afecteze in mod negativ puii de guppy de numai 9 zile!!!
Vad ca de cand au mai crescut plantele, zebra s-a mai linistit, cel putin nu mai este la fel de agresiva, insa intampin noi probleme... unul dintre masculii de xipho de aproape o saptamana s-a retras intr-un colt in care sta toata ziua, are excremente transparente, insa vine la mancare... pare mai suplu decat inainte. Presupun ca are ceva probleme intestinale. Nu stiu cum sa il tratez pentru ca nu mai am un acvariu de carantina si am un vas cu pui la care am tras apa din filtrul acvariului principal si retur, ca sa asigur si la puiernitza o filtrare minima. :help2:
Eventual, daca se poate... la schimb cu un mascul de guppy!
OK, multumesc pentru raspunsuri! Am decis sa donez zebrele (Brachydanio rerio).
Donez o pereche de zebre (Brachydanio rerio)
yms: monoceros37; alte modalitati de contact pe PM.
Astept doritori!
Unde gasiti voi, oameni buni... TLD 965???
Vreau si eu ce a mai ramas
Un nr. de tel. pe PM!!!
Am un acvariu (provizoriu) de numai aproximativ 40 litrii cu dimensiunile de 58L/38l/22h; pesti: 2 guppy, 3 xipho, 2 zebre, multi... pomacea, helisoma, melanoides (toti melcii s-au inmultit in prostie... de... am pierdut numarul, fiind foarte multi puiuti); plante: ophiopogon gigantea, ceratopteris siliquosa, elodea densa; ca substrat am numai pietris de rau "margaritar" si in centru o piatra plata care are o suprafata de aproximativ 50% din suprafata totala a acvariului. Filtru intern Resun SP 1200, careia i-am redus debitul, atasandu-i inca doua "corpuri" cu materiale filtrante identice cu cel original (de la un SP 2400); iluminare un bec economic Osram dulux superstar 24W/827 de 1500 lumeni.
Totul bine si frumos pana cand (acum doua saptamani) am introdus perechea de zebre a carei femela pare gestanta si a pus stapanire pe acea piatra din acvariu, fugareste si terorizeaza toti pestii (desi majoritatea sunt de cel putin doua ori cat ea), la inceput fugarea doar masculul de zebra, acum parca a innebunit... smilie Nu stiu cum ce sa fac sa o calmez.
Exista solutii? Unde gresesc?

Multumesc anticipat!
Nu mai stiu pe unde citisem ca albastru de metil se foloseste ca tratament al unor boli usoare... ma gandeam preventiv sa pun niste albastru de metil in apa, insa nu stiu ce cantitate (concentratie) si daca afecteaza ciclarea... daca distruge si bacteriile benefice care intra in cilclul azotului.
se baga si testoasele la ea
vreau si eu... sunt din Bucuresti
vreau eu
un contact???
Eu am renuntat la ideea de a mai cumpara rasina epoxidica, din aceleasi motive. Am acoperit cimentul cu ceara de albine naturala, nerafinata.
Sorry pt. offtopic!
mersi 'porcule'
si un raspuns de genul asta doream... macar sa stiu ca citeste cineva topicul :p

Porcu'"]cichlidaele africane au reusit sa desprinda cimentu' de pe suport [/quote:ccabf150cf wrote:

Eu am dat doua straturi da' lapte de ciment si pe post da' "armatura" am folosit mult tifon si astfel sper sa reziste.
...aaa... si poate nu ai udat frecvent cimentul in primele 24-48 de ore.
M-a lamurit un ing. constructor, in legatura cu cimentul... laptele de ciment e normal sa se comporte astfel, se usuca si devine dur in aproximativ 48 de ore, timp in care trebuie udat, mai tot timpul, pentru a obtine o reactie cat mai ampla si fara sa crape. Dupa 24 de ore se poate adauga urmatorul strat cu conditia sa fie udat abundent stratul anterior. Dupa aproximativ 10 zile la temperatura camerei reactia se diminueaza considerabil (in cazul unui strat de 1cm grosime) si se poate umple cu apa acvariul.

Acum ramane "in top" intrebarea: e ok folosirea unui strat de ceara de albine naturala (nerafinata) pentru acoperirea cimentului? ... e safety pentru vietatiile din acvariu... oricare ar fi ele?

PS: ... parca as pune intrebari tabu in aceasta sectiune... din cate stiu eu... citind pe forum... exista cativa useri care au folosit lapte de ciment pentru constructia decorurilor si vopsirea lor cu pigmenti organici
sau userii nu mai sunt la fel de activi ca inainte ... in fine... asta e...
Am uitat sa va spun ca vreau, dupa ce se usuca cimentul complet, sa il acopar cu un strat de ceara de albine (natura, rafinata) astfel cat sa ii acopar porii. Habar nu am daca ceara de albine poate elimina vr-un hormon in apa care sa afecteze vietuitoarele.
Credeti ca va afecta in vr-un fel, vietatiile care vor locuii in acest acvariu?

Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Go to: