[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
lipire fundal  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

salutare ! am si eu nevoie de cateva sfaturi pentru lipirea unui fundal mai intai ce trebuie sa cumpar autocoland/coala colorata , cu ce lipesc , cum se procedeaza ??
[Email] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, tre sa-ti cumperi autocolant, nu stiu pe unde ai putea gasi, banuiesc ca pe la centrele comerciale unde au si silicon/vopsele...te orientezi tu si dupa culoarea dorita...si sfatul meu e sa-l lipesti folosind sapunul lichid! Cum?...diluezi cu putina apa 3-4 pompite de sapun si il aplici pe geam, dupa care cu o racleta de plastic, sau ceva gen card/C.I/permis auto, incerci sa scoti tot sapunul de sub autocolant, sincer, alta metoda mai usoara nu cunosc. Asa se lipesc si reclamele mari luminoase de prin oras, cele care sunt luminate...sa nu uitam ca ei au solutie si raclete dedicate pt asa ceva...dar pt un acvariu merge brici, ideea cam asta e, daca nu tine figura te adaptezi .

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cea mai rapida, comoda si placuta ochiului este lipirea unui autocolant. Albastru, bleu, bej, negru sunt cele mai folosite culori. Pentru aplicare, iti trebuie doar un pic de rabdare, indemanare si eventual un card pe care sa-l folosesti pe post de raclata, pentru o lipire corecta si fara bule de aer.
O alta solutie sunt fundalurile cu imagini, care se pot lipi cu o solutie ce se gaseste prin magazinele mai mari de acvaristica. Dar tipul acesta de fundal nu-ti va scoate in avidenta frumusetea plantelor, ci din contra

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

chiar daca raman bule de aer, nu iti fa griji ca nu au sa se vada, ideea e sa lipesti tot cate putin si sa dai la racleta cat de mult poti

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
Pippo09
Member

IP:

Eu am cumparat autocolant de la ambient.Il lipesti foarte simplu pt. ca e suprafata plana,eu personal l am pus doar cu mainile goale si a iesit perfect.Daca folosesti un card de exemplu e imposibil sa nu iasa perfect.
[Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

am incercat acu ceva timp sa lipesc un fundal tot asa la acvariu dar am incercat cu fairy si probabil am pus prea putin probabil din cauza asta n`am reusit ,am crezut ca trebuie sa faca spuma nicidecum sa pun asa mult sapun lichid
[Email] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Giany, era doar un exemplu , trebuie pus cu aproximatie, treaba e sa nu se lipeasca autocolantul, numai in momentul in care scoti cu racleta sapunul...

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Geamul inainte de lipire trebuie sa fie udat abundent, astfel incat sa ramana o pelicula serioasa de apa cu sapun, sau doar umed?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/01/2012 16:20:11

Omnia tempus habent!
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Doar umed, cat sa fie ceva apa pe el, nu balta. De sapun nu stiu ce sa zic, mai degraba doar apa...

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
vladwrc
Junior member

IP:

Inca nu mi am pus colantul dar banuiesc ca e cam acelasi lucru ca la folia de la masina.(de pe gamuri) . Dai peretele acvariului cu niste solutii de geam..nu exagerat de multa...si pe urma dai cu un card dar invelit in hartie igienica sau o carpa de bumbac. de sus in jos astfel incat sa curga solutia in jos. Dupa ce ai dat solutia in jos poti sa folosesti si feonul astfel incat sa se usuce rapid. Daca ramane vreo bula nu te chinui si rupe folia. las-o asa pana a doua zi cand dai peste ea cu cardul.
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Sall.Sau poti vopsi partea din spate cu vopsea neagra sau albastru inchis,e o metoda mult ma simpla si foarte accesibila.Eu am vazut la un prieten de al meu si pot sa spun ca a iesit super bine.Eu cand imi voi cumpara acvariu sa sa procedez la fel.O zi excelenta.
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

[quote=flash gordon]Sall.Sau poti vopsi partea din spate cu vopsea neagra sau albastru inchis,e o metoda mult ma simpla si foarte accesibila.Eu am vazut la un prieten de al meu si pot sa spun ca a iesit super bine.Eu cand imi voi cumpara acvariu sa sa procedez la fel.O zi excelenta. [/quote]

Pai ca sa vopseasca o parte i-ar trebui o vopsire cu spray (ca sa iasa ok) si nu stiu in ce apartament ar putea el sa dea mai multe straturi de vopsea.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

[quote=eugen.popp] Pai ca sa vopseasca o parte i-ar trebui o vopsire cu spray (ca sa iasa ok) si nu stiu in ce apartament ar putea el sa dea mai multe straturi de vopsea. [/quote]

Nicidecum... vopsea pe baza de latex si un mic trafalet, cel mai ieftin cu putinta. Asta am folosit eu.

Doar sa degreseze extrem de bine geamul inainte si gata. La mine dupa 3 straturi arata ca dupa Nekermann

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: