[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme guppy  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
strikius
Junior member

IP:

am un acvariu cu o capacitate de 70 l, am 8 guppy, 2 xipho si un cory
de 2 zile unul din masculi care are (avea) coada evantai este mai retras are coada ciupita sau mi se pare parca ar fi arsa,
ceilalti pesti sunt bine
n-am gasit nici o boala care sa semene cu problema mea, m-am gandit chiar sa nu fie ciupit de xipho, dar in mod real nu stiu ce are
viviparu'
Senior member

IP:

Daca nu are nici un fel de semne exterioare: puncte, pete, etc. atunci se poate sa-l fi ciupit un xipho

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Restul cozii (aia care a mai ramas...) e intreaga intre radii, sau mai sunt doar radiile ? Daca e intreaga, capatul cozii are coloratie normala, sau e mai alba ? Se descompune?
[Yahoo!]
strikius
Junior member

IP:

Nu e sfasiata intre radii si nici o coloratie deosebita nu are. Pur si simplu o tine stransa si varful este rupt, ca o taietura. Din frumusete de coada ce avea, acum nu se mai vede... Restul innotatoarelor nu au nimic. Nu stiu ce sa mai spun.
strikius
Junior member

IP:

Acum m-am uitat mai bine si am vazut ca nu mananca mai nimic, sta izolat si are excrementele albe.Am citit la boli ca ar putea avea viermi intestinali dar nu stiu ce sa fac ?
strikius
Junior member

IP:

gupul a murit dar intrebarea ramane, nu de alta, dar macar data viitoare sa pot face mai mult
sunflower33
Unripe member

IP:

Salutare .. e prima oara cand scriu ... si sper ca am nimerit bine ....
Ca toata lumea am o problema .... guppy si caldura.
De cand a venit caldura am 28 de grade in acvariu .. fara incalzitor.
Sunt toti molesiti .. si fara chef!
Ce sa fac ... am fost sfatuita sa pun 2/3 cuburi de ghiata in el
sydney
Member
[Avatar]

IP:

sunflower33 wrote:Salutare .. e prima oara cand scriu ...

Bine ai venit!

sunflower33 wrote:si sper ca am nimerit bine ....

Hm, nu chiar. Nu trebuia sa dai reply la topicul lui strikius (intrebarea ta nefiind legata de problema pe care o are el), ci sa deschizi un nou topic cu butonul "New topic".

sunflower33 wrote:
Ca toata lumea am o problema .... guppy si caldura.
De cand a venit caldura am 28 de grade in acvariu .. fara incalzitor.
Sunt toti molesiti .. si fara chef!
Ce sa fac ... am fost sfatuita sa pun 2/3 cuburi de ghiata in el

Temperatura de 28C nu e exagerat de mare pentru guppy, asigura-te doar ca aerarea apei este suficienta (oxigenul dizolvat in apa scade cu cresterea temperaturii).

Daca insa vrei totusi sa reduci temperatura apei poti incerca sa montezi un ventilator care sa sufle aer inspre suprafata apei si prin evaporare apa se va raci putin.

Ar mai exista si metoda scufundarii in acvariu a unor sticle cu apa scoase de la congelator dar nu e prea recomandabila pentru ca apar diferente mari de temperatura in apa si este greu de mentinut o temperatura cat de cat constanta.

Exista si solutii profesionale de racire a apei din acvariu, dar costa mult.

Intrebarea pe care ai pus-o s-a mai discutat pe forum in repetate randuri, pe viitor inainte de a intreba ceva incearca sa folosesti functia de Search, in cazul de fata cu cuvantul cheie racire sau racirea.

Spor la treaba!

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
sunflower33
Unripe member

IP:

multumesc pentru sfat ...... fiind incepatoare .. ca de obicei ma incurc
o sa folosesc "search" de acum inainte .... si cand mai am probleme o sa deschid un topic nou
Multam pt intelegere....
Nae
Member

IP:

si pana la urma ce a avut gupul fara coada ?
ca dimineata am gasit si eu femela de guppy cu mijlocul cozii cam lipsa (partea de sus su de jos e intreaga) si pare speriata rau;

pe moment am mutat-o din acvariul mare (in care mai erau 2 guppy, 6 zebre, 1 pereche de betta si ~10 xhipho (si rude) ) intr-unul mic in care mai sunt fro 7 pui de xipho si guppy de ~1cm

Nae
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nae wrote:
pe moment am mutat-o din acvariul mare (in care mai erau 2 guppy, 6 zebre, 1 pereche de betta si ~10 xhipho (si rude) ) intr-unul mic in care mai sunt fro 7 pui de xipho si guppy de ~1cm

Pai ce cauta guppy cu betta? Scoate perechea de betta de acolo, ca nu miroase a bine. Le ciupesc inotatoarele.
Nae
Member

IP:

pai pana acu nu am avut aceasta pb.
si nici masculii nu au nimic; m-am gandit ca a ciupit-o careva, dar mi-e si nujtu cum sa "scap" de betta

Nae
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nae wrote:dar mi-e si nujtu cum sa "scap" de betta
Nu trebuia sa-l asasinezi ....... doar sa-l dai la cineva unde n-are ce ciupi .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Vivipari
Go to: