| Message |
|
|
|
Atunci bafta cu el...sper sa nu mai ai probleme nici cu el...si nici din pricina lui...
Ape limpezi...
|
 |
|
|
|
Vroiam sa ma abtin de la comentarii pentru ca eu nu am mai avut betta de mult timp si atunci eram copil, deci nu sunt in cunostinta de cauza. Dar daca s-ar pune la mine problema asta, eu probabil as izola femela cu pricina sa vad daca mai sunt probleme in acvariul comunitar, si daca s-ar linisti treburile as duce inapoi femela la pet-shop sau as dona-o pe forum. Mare grija daca faci asa, sa nu chinui femela, adica sa ii asiguri si ei conditii cat de cat bune. Acum nu stiu...poate in alt acvariu, sau vreo maternitate pusa chiar la suprafata comunitarului. Masculul s-ar putea reface daca nu e ciugulit de alti pesti, si sa speram ca nu va contacta vreo boala sau parazit acum ca este ranit. Asta e doar parerea mea, las si pe altii mai avizati sa dea sfaturi poate mai bune...
Ape limpezi...
|
 |
|
|
Da, da...am vazut...stau cu ochii pe ea ca pe butelie
|
 |
|
|
La insistentele colegului Narcis, m-am decis sa mai postez si cate ceva despre ce am prin casa, cu toate ca activitatea mea prin casa nu a mai fost prioritara acvariilor...
Momentan am un acvariu comunitar de 96 litri plantat indeosebi cu Sagittaria subulata, ceva Echinodorus tenellus, Cryptocoryne wendtii green, Limnobium laevigatum, populat cu o pereche platy rosu, un trio xipho, un mascul guppy, 6 zebre, un mascul ancistrus, Corydoras paleatus, aeneus si albino si ceva melci de substrat Melanoides tuberculata.
O alta veche si noua pasiune este cresterea crevetilor, pana acum incumetandu-ma sa cresc 3 varieteti ale Neocaridina heteropoda, mai nou davidi:
Red Cherry (100+ intr-un acvariu plantat de 54 de litri)
Neocaridina heteropoda var. yellow - 3 femele, si am mai avut 2 masculi ce au murit din cauza unei boli bacteriene; una din femele a facut si 20 si ceva de puiuti
Neocaridina heteropoda var. blue rili - 3 femele cu oua si 3 masculi
Cele 2 varietati din urma au fost mai chinuite, deoarece au fost tinute intr-un acvariu compartimentat ce i-a cedat fundul, iar acum stau impreuna intr-un mic acvariu pana maine, cand o sa ii separ din nou. Apoi dupa ce reusesc sa am mai multi, o sa aiba parte de acvarii ceva mai mari probabil la randul lor plantate (nu prea imi place sa ii tin in acvarii fara substrat si fara plante)
Astept pareri, critici (stiu ca o sa fie destule) si ce mai doriti voi...
|
 |
|
|
He he...intr-adevar acum sa zicem ca am "ceva" mai mult timp, desi in ultima vreme pentru mine acvaristica a insemnat decat sa imi vad acvariile o data pe saptamana  Lucrez ca inginer in constructii si am lucrari mai departe de casa...Acum sunt acasa si m-am mai putut ocupa cat de cat de "copiii" mei :p Promit ca o sa incep un jurnal in care o sa incep sa mai dau de prin casa cu toate ca nu am mai facut-o de multicel...
|
 |
|
|
|
Splendid....felicitari!!!
|
 |
|
|
Bun venit si ne bucuram ca avem printre noi inca un impatimit al acestor coltisoare de natura...Asteptam mai multe detalii...intrebari, nelamuriri si bineinteles si ceva poze...
Ape limpezi...
|
 |
|
|
|
Pestii mai fac asa si pt a scapa de paraziti, sau alte lucruri ce ii deranjeaza, insa poate fi si de la stres, daca acvariul este suprapopulat. Sarea neiodata, intr-adevar este foarte indicata mai ales pentru vivipari, desi eu pun si in alte acvarii cu alte specii. Se spune ca ar trebui adaugata cam o lingurita la 10 litri de apa. Eu pun o lingurita cam la 100 litri, dar o data pe luna. Sanitarii Corydoras nu par a fi deranjati...
Ape limpezi
|
 |
|
|
Acvariu micut si in curand ar putea ajunge o ciorba de toata frumusetea...Nu am cine stie ce experiente cu betta, dar la ultima s-a soldat cu uciderea tuturor femelelor de guppy, inclusiv a femelei lui. Nici nu te descurajez cu mentinerea lui, este un peste frumos, deosebit, dar ai grija cu el. Neonul probabil se simte cel mai aiurea, pentru ca ei ar trebui sa umble in carduri...chiar mai multi de 6. Cu puii totusi nu cred sa ai probleme decat daca te hotarasti sa ii pastrezi. Daca vei lasa femelele gravide in bazin, selectia naturala isi va spune cuvantul si puii vor fi consumati, mai ales bazinul fiind neplantat. Aerarea se face foarte bine indreptand spray bar-ul filtrului catre suprafata - personal nu sunt adeptul bulelor scoase prin piatra de catre pompita de aer (nu pare natural)...si deasemenea, nici ornamentele de plastic respectiv pietrisul colorat nenatural... Cu toate ca poate asa am inceput si acvaristica pe la 11-12 anishori...
Ape limpezi...
|
 |
|
|
|
Si eu sunt de parere ca daca ii alimentezi mai des ii poti tine si impreuna...insa daca tii neaparat sa ii separi si ai conditii pt ei in fiecare acvariu, ii poti une cum ai zis: cei de platy in 10 litri pana mai cresc si cei de guppy in cel de 20
Ape limpezi...
|
 |
|
|
Eu microviermi congelati nu am vazut...poate or fi, dar nu am vazut eu. Si daca ar fi, acele blistere au un termen de valabilitate, si se tin automat...la congelator. Microviermi poti sa ai si proaspeti si foarte usor infiintand o cultura sau mai multe. Informatii despre acestia gasesti destule aici pe forum. In afara de microviermi, (ce totusi prefer sa ii dau ca hrana mai mult puilor de pesti ce depun icre) ar mai fi:viermii grindal, whiteworms, banana worms, etc. (acestia ca hrana vie), hrana congelata, asa cum zicea colegu` inaintea mea, sau orice alta hrana suficient de marunta cat sa le poata incape in gura.  Chiar nu sunt pretentiosi...
Ape limpezi...
|
 |
|
|
ok ok...aveam poate nevoia de o aprobare mai "de sus"  ....E vorba de rendo-shrimp.de
Adica de acolo banuiesc ca ar putea cumpara green jade si blue dream, nu spun ca de acolo o face. Dar pe site-ul ala au o multime de varietati frumoase, ieftine si de calitate...livreaza si in Romania, dar nu stiu cum stau cu seriozitatea. Au livrare la 19,90 euro/10 kg sau 114,90/5 kg (nu stiu cate zile face comanda sau alte detalii, doar am dat ceva google translate pe pagina).
Ape limpezi...
|
 |
|
|
Presupunand ca ii aduci de pe site-ul ala nemtesc cu multe poze si specii de "garnele" (nu stiu daca am voie sa spun numele)...mie mi-au incantat ochiul si black sakura, sau red tiger/orange tiger. Asta pe langa blue dream sau green jade. Oare or avea aceleasi culori incredibile si cand ajung "acasa"? Frumosi si ultimii blue perl achizitionati... Bravo
|
 |
|
|
Intre timp, de la ultimul meu post am mai citit de pe la tine, si am vazut cu ce aparat faci. Le scoate foarte bine, dar iti zic eu ca depinde si de cine le face... Am si eu un Panasonic lumix DMC-FS3 cu care am incercat ceva setari la macro (nici nu stiam ca am asa ceva) si am reusit sa fac ceva poze mai...reusite... Indraznesc sa pun aici o poza cu unul din puiutii despre care vorbeam...sunt foarte frumosi...
Ape limpezi...

|
 |
|
|
Am eu ceva de "criticat"...  Le faci vreo aditie de minerale de ai cochiliile melcilor asa frumoase? Eu am ph 7,8 -- 8, kh 8 si gh 10, crevetii naparlesc fara probleme, insa melcii melanoides par a avea carente de calciu...vreo sugestie?
In rest...nici nu am cuvinte sa mai laud ceea ce faci...Bravo...
|
 |
|
|
Pfff....criminale...  As face si eu shrimpii mei vedete daca as avea cu ce sa le fac asa minunatii de poze...
|
 |
|
|
Cu multa placere si sa-ti traiasca puiutii!...
|
 |
|
|
|
Se pare ca femela este pe punctul de a scoate puii, dar poate sa mai si dureze cateva zile...fiind introdusa intr-un loc asa mic, poate e si stresata, eu de obicei amenajam un acvariu de cativa litri (2-3) aparte cu ceva plante artificiale si pietre, fara substrat, pentru o mai buna curatenie. Mult succes cu cresterea micutilor
|
 |
|
|
Buna si bine ai venit in comunitatea acvaristilor...Pacat ca ai avut experiente neplacute din pricina bettanului, dar acestia sunt de multe ori imprevizibili. Ba unii se inteleg de minune chiar cu creveti, ba altii sunt agresivi cu specii ce ar intra in lista compatibilitatilor. Sunt pesti frumosi, dar pretentiosi tocmai din cauza agresivitatii. Insa, acum ca ti-ai facut curaj, si ai aratat ca esti "demna" sa postezi aici, te invit sa citesti diferite postari sau articole inainte de a mai experimenta cu alte specii (pesti, nevertebrate sau amfibieni), si de ce nu, sa pui intrebari in cazul oricarei nelamuriri...Toate cele bune si ape limpezi
|
 |
|
|
Foarte frumosi crevetii precum si calitatea pozelor....Si eu sunt in postura in care abia astept sa vad primii pui de yellow de la colegul Sebastian...vor iesi in curand!!!..
|
 |
|
|