[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cricky
Forum Index » Profile for Cricky » Messages posted by Cricky
La ideea cum ca "si consuma frunze" sunt si eu de acord...le place sa rontzaie toata ziulica...Intr-adevar, catappa este cea mai indicata din toata acvaristica dedicata crevetilor, dar nu numai pt ca ar creste ph-ul, ci si datorita proprietatilor curative pe care le are. Functioneaza ca si un medicament sa zicem. Am citit cateva documente foarte interesante ale unor crescatori spanioli, ce au incercat sa alimenteze crevetii cu diferite frunze. Pe primul loc ca si importanta o avea catappa, iar pe locul 2 puneau frunzele de Tilia (tei). Spuneau ca in compozitia lor se regasesc o multitudine de vitamine si "alte multe chestii"...De stejar insa nu stiu nimic, daca e bun sau nu, nu am incercat niciodata... Toate cele bune...
Asa e, as putea sa fac unul destul de usor, dar ma gandeam ca poate unul ceramic este mai bun...
Salutare!...aveti idee de unde as putea cumpara un difuzor nou (sau folosit dar care sa mearga garantat la bomba)?...am tot cautat internetul in lung si in lat, am gasit doar 2 pet-shop-uri online care au asa ceva, dar la costul lui de 26 de lei se mai adauga si transportul de 10 lei. Ma gandeam ca poate macar in bucuresti sa gasesc vreun magazin care sa aiba difuzoare. Multumesc anticipat...
Bestial...inca o data, felicitari...
Salutare...sa stii ca am luat in considerare si montarea de becuri economice pe soclu gu10, dar asa cum ai zis si tu, nu am gasit un spectru de lumina adecvat pt ceea ce vreau eu...or exista ele, dar in acel magazin nu am gasit. In al doilea rand vroiam becurile sa stea orizontal, si nu vertical, deoarece imi impuneau o coloana de apa mai mica (becurile atarnau in apa). Pot spune ca sunt foarte multumit de ce mi-a iesit, lumineaza foarte bine, nu m-am chinuit deloc, si mi-am mai testat si eu creativitatea...

Ape limpezi....
da, am mai citit lucrul acesta la multi experimentati, si in mod cert o sa cer informatii despre cum au fost crevetii tinuti de catre stapani (atunci cand o sa cumpar unii). In caz ca si ei foloseau fertilizanti, inseamna ca sunt cat de cat obisnuiti, si ar trebui sa nu le afecteze doza recomandata. Daca nu, atunci o sa reduc la incput, si sa cresc treptat...
Pai da...doar creveti vreau sa tin, si hc as cam vrea neaparat...imi place rau efectul cu creveti... Bineinteles, ca ferropol 24 si easy carbo nu as vrea sa dau zilnic, tot din teama pt ganganii...Iar cu co2-ul nu imi fac griji, nu are nimic daca mai scade putin ph-ul.... Si cu moss-ul, o sa pun eu, nu ramane asa "chel"...am si lemnul potrivit pt asta...
Eu am mai crescut neocaridina heteropoda var. yellow in acest acvariu si la fel de bine s-au inmultit ca red cherry sakura in alt acvariu de 45 litri...Doar ca aveam becurile cu incandescenta de cate 8W fiecare, ceva moss si un filtru intern elite mini ce ii acopeream orificiile de intrare cu ajutorul unui stramp de dama Nu fertilizam, nu aveam substrat, testam doar ph...Ei in general nu sunt pretentiosi, dar la fel de usor se si pot pierde la o schimbare majora a parametrilor...
Salut!...sa stii ca in seara asta l-am finalizat, apoi m-am ocupat de puradeii de xipho, dupa care am postat...
O singura eroare am facut...in posturile anterioare am mentionat ca:"Din cate imi aduc aminte, parca 17 litri total". Era vorba de volumul acvariului. Acum l-am masurat si nu are atat, ci doar 10,7 brut si o sa aibe cam 8 litri net. Deci, DA, e posibil ca lumina sa fie prea puternica. Nu este nicio problema, pt ca se poate schimba cu unul de 15W asemanator. Desi, inca o data spun, nu mi se pare ca lumineaza prea puternic, poate nefiind un bec de firma nu lumineaza exact cat "trebuie"...

La fel o sa fertilizez si eu, ferropol 24, easy carbo si co2 de la bomba...
Bun...le luam pe rand...lumina multa nu mi se pare, pt k momentan m-am pricopsit cu vreo 150 de pui xipho fatati azi dimineata, si sunt noii chiriasi ai acvariului...Apa am pus din acvariul parintilor si este putin galbuie, poate si din cauza asta mi se pare ca nu este prea luminat. Va readuc aminte ca becul este de 20 W 6500 k. Oricum in poza apare mult mai luminat decat in realitate, pt k nu am un aparat asa performant... Si dc spui ca o sa am probleme cu el?...din cauza luminii?...o sa-mi trebuiasca oarece intensitate pt gazon...

@kirucd...multumesc, mi-am dat toata silinta si pasiunea...sunt foarte multumit de felul in care arata, astept sa vad ce zice si consoarta, vine de la Bucuresti asta seara...so, wish me luck!
COSMETIZAREA:.....

Mai intai am invelit capacul cu banda izoliera alba & neagra:

image

image

Apoi la cererea si indemnul publicului am invelit si in folie de aluminiu....

image

image

Acesta e acvariul ce o sa il transform intr-un nano plantat cu creveti....Sper ca in decurs de o saptamana sa pot cumpara tot ce mai am nevoie pt a-l incepe....
Cum am promis ieri, iata si capacul meu terminat:.....

cam asa arata inainte capacul prevazut cu 2xGU10 de 8 w...

image

image

Am creeat alt spatiu pentru iluminare....

image

...si am montat lampa....

image
castravetele incepe sa se invioreze... si are si culori frumoase...cu toate ca nu sunt un fan betta,sunt pesti frumosi dpdv estetic.... Si lampa mea este gata, dar acvariul inca nu este pregatit sa adaposteasca crevetii.... Mai am de cumparat cate ceva...
Multumesc Irukandji...Din fericire am facut rost de acvariu mai repede decat ma asteptam, si am apucat sa probez si lampa deasupra lui.Cred ca s-ar putea sa mearga, in caz contrar, schimbam becul Aproape am terminat si capacul/suportul acesteia, a fost la randul lui bricolat pentru acelasi acvariu, cu deosebirea ca foloseam acele becuri GU 10 cred ca se numesc cu incandescenta...si asa e, imi incalzea apa la 32 de grade (bec de 25W), apoi am gasit altele mai vechi, folosite, de 8W. Si acelea se incingeau, dar nu ridica temperatura apei atat de mult...Maine revin cu detalii si cu poze sa va arat cum a iesit capacul.....Toate cele bune si ape limpezi...
image
Ramane de vazut, pt k acvariul este micut. Din cate imi aduc aminte, parca 17 litri total. Nu il am acasa, sambata il aduc de la Targoviste, de unde m-am mutat. Este oricum superba si didiplis, dar am vazut cateva setup-uri doar cu gazon si cateva roci faine si mi-au placut. Cel mai probabil moss o sa fie pe un mopan, daca tot o sa am creveti...
Desi locul lor de bastina este destul de apropiat, ma indoiesc ca Rcs si guvizii impart aceleasi balti... insa stiu ca ai facut o gluma... Imi permit totusi sa iti las un clip scurt interesant...
Aoleu saracii creveti... bn ca pot innota destul de repede....nu ma gandeam k pot organiza si ambuscade guvizii astia....
Am Cryptocoryne wendtii green la 5 lei/planta si Vallisneria gigantea tot la 5 lei, dar acestea le-am mai tuns pt ca aveau frunzele 1-2 metri....pentru mai mult de 2 plante discutam pretul....

In poza se poate observa o tufa de Cryptocoryne de 4-5 plante+pui. Aceea e la 15 lei...
image

image

Forum Index » Profile for Cricky » Messages posted by Cricky
Go to: