La insistentele colegului Narcis, m-am decis sa mai postez si cate ceva despre ce am prin casa, cu toate ca activitatea mea prin casa nu a mai fost prioritara acvariilor...
Momentan am un acvariu comunitar de 96 litri plantat indeosebi cu Sagittaria subulata, ceva Echinodorus tenellus, Cryptocoryne wendtii green, Limnobium laevigatum, populat cu o pereche platy rosu, un trio xipho, un mascul guppy, 6 zebre, un mascul ancistrus, Corydoras paleatus, aeneus si albino si ceva melci de substrat Melanoides tuberculata.
O alta veche si noua pasiune este cresterea crevetilor, pana acum incumetandu-ma sa cresc 3 varieteti ale Neocaridina heteropoda, mai nou davidi:
Red Cherry (100+ intr-un acvariu plantat de 54 de litri)
Neocaridina heteropoda var. yellow - 3 femele, si am mai avut 2 masculi ce au murit din cauza unei boli bacteriene; una din femele a facut si 20 si ceva de puiuti
Neocaridina heteropoda var. blue rili - 3 femele cu oua si 3 masculi
Cele 2 varietati din urma au fost mai chinuite, deoarece au fost tinute intr-un acvariu compartimentat ce i-a cedat fundul, iar acum stau impreuna intr-un mic acvariu pana maine, cand o sa ii separ din nou. Apoi dupa ce reusesc sa am mai multi, o sa aiba parte de acvarii ceva mai mari probabil la randul lor plantate (nu prea imi place sa ii tin in acvarii fara substrat si fara plante)
Astept pareri, critici (stiu ca o sa fie destule) si ce mai doriti voi...