| Message |
|
|
@colegu Oase "produsele" da....asa ar trebui...insa cu fiintele vii eu consider ca este o cu totul alta poveste.....majoritatea magazinelor ce le cunosc au o politica de genul: "fiintele vii nu se returneaza" tocmai din cauza stresului sau a altor factori ce pot afecta pestii. Singurul caz in aceasta privinta, a fost ca unii (nu toti) schimba vietatile ce nu ajung in casa omului vii...adica decedeaza in urma transportului....si ca sa nu deviem de la subiect, asteptam in continuare poze cu "inclestatul"...
|
 |
|
|
|
pune mai bine o poza cu crabul poate ne spune cineva de care este...
|
 |
|
|
la crabi nu ma pricep, dar am observat ca sunt unii ce traiesc numai in apa si altii ce au nevoie/pot iesi si pe uscat...aici las sa raspunda cei ce se pricep mai bine...
|
 |
|
|
|
Crabul, intr-adevar o sa atace cam tot ce misca si trece pe langa el...carasul este peste de apa rece asa cum a spus si colegul ERSINV, iar gurami este un peste linistit, ce prefera sa aibe pe langa el pesti linistiti, de reula este sfios, iar cu atat agitatie precis o sa caute sa stea ascuns tot timpul.....in plus, tetrazonele se pot agata de organele cu care acestia "pipaie" substratul.... Pacat ca nu ai intrebat aici inainte de achizitionarea lor...speram sa ii poti schimba.... Toate cele bune...
|
 |
|
|
Momentan acvariul este inca in faza de ciclare. Este primul meu proiect mai serios (adica substrat fertilizant, fertilizanti lichizi, teste peste teste....), iar cu cuba este deja a 3-a incercare de a o propaga peste tot substratul...nu cred ca am vointa necesara sa dau acum un restart ca sa scap de aceasta planta...Mai astepta sa se stabilizeze tot, incluziv sa se prinda HC, cu timpul o sa fiu nevoit probabil sa tund din ce devine prea inestetic (aici ma refer la gibba), iar cand acvariul o sa ajunga la cateva luni, sper cu bine, o sa regandesc toata treaba si o sa anihilez utricularia printr-un reset....poate o sa imi fie greu, dar macar invat si eu pana atunci cu ce se mananca treburile serioase (din proprie experienta ca de citit...asta fac all day long pe forum...)
Ape limpezi tuturor.....
|
 |
|
|
Bun venit colegu si felicitari pt exemplarele frumoase....asteptam vesti si....eventual "nepoti"...
|
 |
|
|
ai pm
|
 |
|
|
|
Pestisorii au ajuns in casa de vreo 3 ore, si de cateva minute sunt in acvariu....Par sa se simta foarte bine, mai ales ca au multe locuri umbrite si pline de verdeata...
Calitate excelenta, pesti sanatosi si vioi, iar vanzatorul, persoana de nota 10...Multumesc mult inca o data si recomand cu toata increderea.....
Ape limpezi tuturor...
|
 |
|
|
Am observat deja ca poate deveni o pacoste...nici nu stiu cum s-a intamplat, si am gasit o ramurica si in alt acvariu mai mare...probabil de la folosirea ustensilelor in comun....
Momentan imi place cum evolueaza...la plantarea Cubei nu am zarit decat un firicel ratacit, dar acum se inalta lastari din toate manunchiurile de HC...parca sa zic ca si gazonul incepe sa-si "dea drumul"...  De perlat, perleaza amandoua ca nebunele, asa ca m-am decis sa o pastrez si sa nu ma complic cu scoaterea acesteia (ar insemna sa o iau de la capat cu HC-ul si abia ce s-a acomodat si ea...)
Cat despre apetitul ei,inca nu sunt convins, dar cred totusi ca puii de rcs sunt destui de maricei cat sa nu incapa in capsulele de hranire (ma chiorasc la ele cu lupa si abia le vad forma). Nu stiu insa daca are acele firicele pe tulpina specifice plantelor carnivore - firicele lipicioase - ce eventual le-ar da ceva batai de cap shrimpilor puiandrii.....
|
 |
|
|
|
Abia ii astept si eu...imi sunt tare dragi. Si de curiozitate...ce varsta au cei de care mi-ai zis?...
|
 |
|
|
Salut Adi!....mai ai ceva ancistrusi?....miercuri o sa am drum prin Pitesti si ma gandeam ca poate ne vedeam pt cateva "ventuze"...
|
 |
|
|
|
Da...cu siguranta este Utricularia gibba....am cautat din nou poze si documente sa vad daca este daunatoare...am gasit doar ca este invaziva...si am vazut ca si tu ai avut....
Bun, am identificat planta, acum intrebarea este: Dauneaza gazonului?... in caz ca se va prinde si cuba, ar putea sa convietuiasca?...ma gandesc ca pentru creveti chiar arata bine U. gibba...
|
 |
|
|
chiar nu a avut nimeni asa ceva?....la cati iubitori de hc am vazut pe aici, ma asteptam sa se umple pagina cu raspunsuri...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
chiar nu are nimeni vreo "fetita" pentru baieteii mei?...se alearga ca nebunii prin acvariu, posibil sa-si fi schimbat orientarea sexuala
|
 |
|
|
Dupa cum spune si titlul, caut in localitatile Pitesti sau Targoviste sau prin imprejurimi o femela adulta (sigur sa fie femela si matura sexual) ce nu a avut la activ mai mult de 2 depuneri. Eu dispun de o ceata de masculi si as vrea sa le fac o surpriza placuta  Cine are asa ceva de dat, vreau sa cumpar sau pot primi si la schimb cu ceva din ce am eu. Toate cele bune si ape limpezi...
|
 |
|
|
Bine ai venit, Sebi...si mult succes in noile proiecte....
|
 |
|
|
|
Nu pot spune ca nu merge asa, pentru ca nu am incercat...de regula cand mi se intampla, adaug cca 500 ml apa si un pliculet de drojdie amestecate bine bine peste gelatina dulce ce a ramas...
|
 |
|
|
|
eu am mai patit sa se termine drojdia si sa ramana gelatina.....in cazul asta varsam cu grija apa de deasupra si o inlocuiam cu alt amestec apa+drojdie....
|
 |
|
|
Bun venit...si ma alatur si eu colegilor care spun ca ar fi bune niste poze....
|
 |
|
|