[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cricky
Forum Index » Profile for Cricky » Messages posted by Cricky
Urgent!!! cumpar whiteworms sau grindal...Astept oferte...Pitesti sau Targoviste (sau prin posta romana)
Dap...pestisorii sunt in stare excelenta...fara probleme de la transport...multumesc Mitza...raman dator ;)
Salut!...white worms nu mai ai o cultura de start si pt mine?....in caz contrar, raman la grindal (desi sunt mai mici nu?)...tot o cultura....astept raspuns pe privat sa vedem cum facem...toate cele bune. Cristi
salut...mai este in vigoare anuntul?...eu sunt din Topoloveni...dar trec destul de des prin Pitesti...
Multumesc Stefan!...cam asta ar fi prima optiune...cea cu sticla...dar astept in continuare sugestii...

Editat de Alber. Bold-ul nu este necesar
Am si eu o intrebare daca se poate....miercuri la ora 12:00 plec cu masina din Spania in Romania, si vreau sa iau cu mine niste plante de acvariu (hygrophila polisperma si rotala macrandra). Cum as putea sa le transport in siguranta, avand in vedere ca ajung acasa vineri seara....oare ar rezista in ceva gen servetele de hartie umezite bine, sau poate intr-o sticla cu apa stand pe bordul masinii la lumina zilei...inca nu m-am hotarat, asa ca orice sfaturi ar fi binevenite... Va multumesc anticipat...

Editat de Alber. Bold-ul nu este necesar
Bun venit Cosmin!....Asteptam pozele
si din punctul meu de vedere sunt cuminti....alge sa ai ;))
Multumesc Florin! Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine si sa gasim resurse sa ne stabilim aici in tara, sa nu mai fim departe de casa.... Cat despre acvarii, intr-adevar sunt de vis, par ireale...iti dai seama de tot ceea ce e acolo abia dupa ce iesi la lumina..... Cu ocazia asta abia astept sa ajung in Madrid sa pun ceva poze pentru incantarea ochilor vostri.....am promis!
RedLace...am dat o fuga prin acvariile din Madrid acum vreun anisor...din cate stiu eu sunt 2, unul La Zoo Aquarium Madrid, celalalt la Faunia Madrid. Ambele sunt superbe, nici nu pot avea cuvinte sa descriu ce e acolo. Cel de la Faunia Are si un tunel ce trece prin interiorul unui acvariu plin cu vaci de mare, arapaima de +2m, catfish giganti de amazon sau piraña dolofani. Momentan sunt in Romanica noastra, in concediu (ma insoooor) iar pe 3 septembrie am zbor catre Spania. Promit ca o sa caut pozele si o sa fac un post dedicat numai celor doua acvarii din Madrid. Toate cele bune. Cristian
Bun venit Florin! Salutari din Madrid
Salutari din Madrid si bine ai venit pe acest forum. Mult succes cu noul tau proiect
poate depinde si de temperatura...cand este prea mica sau prea mare crevetii inceteaza sa se reproduca....la fel si in cazul Ph-ului....ai masurate valorile parametrilor apei?... si poate poti pune si niste poze cat de cat clare cu "saua" de icre sa ne dam si noi cu parerea....
Parerea mea este ca 28 de grade ar fi cam multe....eu tineam neonii foarte fericiti in 25-26 grade...si ca sa sustin ce spun, am dat un search pe gugle repede sa vaz daca am dreptate... cat despre cresterea temperaturii...dap...e mai bn sa incalzesti treptat...sa nu sufere din cauza socului termic...mai ales dupa noaptea trecuta....
eu imi mentin parerea si inclin sa cred ca e ciuperca...desi fungus de obicei se dezvolta pe portiuni oarecum mai mari...nu doar niste puncte....in continuare asteptam si alte pareri....
Eu am crescut impreuna cu neoni ca si pesti de card Hasemania nana si Hemigrammus rhodostomus...se intelegeau foarte bn la mine in acvariu...inotau toti o data...poate aiuritzii de hemigrammus mai inotau singuratici, dar la prima sperietura se realaturau grupului... cu crevetii nu stiu ce sa zic...am avut 9 femele de red cherry in acel acvariu si nu se atingeau de ele...asa ca daca au destul loc sa se ascunda, poate or sa aibe si pui....
asa e, ai dreptate in ceea ce priveste reproducerea lor in masa... cat despre ciclizii sud americani, sa zicem cei de talie mica-mijlocie intotdeauna fascineaza prin agresivitatea teritoriala, totodata prin blandetea cu care isi ingrijesc puii, cu toate ca au dintzi si "falci" destul de puternice.... eu acum am nigrofasciatum, vreo 15 juvenili, si astept sa se aleaga 1-2 perechi, restul cel mai probabil o sa ii trec la donatii....si abia astept prima depunere....:X
eu unul nu vreau sa te descurajez, atata timp cat introduci specii nepretentioase la spatiul pe orizontala si nu incerci sa "chinui" vreun peshtic pe acolo... decizia finala este numai a ta...oricum, asteptam macar poze cu acvariul plantat si pus la ciclat....
va dati seama ca am glumit putin cu acei watti...tocmai de aceea am pus si ghilimelele de rigoare.... eu am facut mai mult o aluzie la acea perlare si la faptul ca e normala avand in vedere cantitatea si intensitatea luminii primite de fiecare planta in parte....oricum, este un ecosistem frumos...de cele mai multe ori ne lasa cu gura cascata, si totodata este unul extrem de fragil...mai ales la actiunile omului....
eu am avut ciuperci la corydoras paleatus si cu asa ceva am tratat (dar de la Tetra, nu de la JBL) ...si intr-adevar substantele active erau verdele de malachit si albastru de metilen...dar trebuie sa fi atenta la dozare si sa fi sigura ca asta e afectiunea pestisorului....

@Alber....scz de "k"-urile acelea.... nu stiam ca nu este permisa folosirea...dar inca sunt obisnuit sa scriu ca in sms-uri....cu prescurtari...

Forum Index » Profile for Cricky » Messages posted by Cricky
Go to: