[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Emimag
Forum Index » Profile for Emimag » Messages posted by Emimag
narcis wrote:Salut. Arata bine, co2 lti-air face apa si mai limpede, plantele mai frumoase, se va vedea in2,3 zile diferenta. Cat despre schimbul de apa, cred ca ar trebui sa-l maresti putin, sa mergi pe la 15-20litrii.

Daca nu deranjez, as vrea sa stiu de ce zici ca aditia cu Co2 face apa mai limpede?
Dar neoni rosii?

Stefan, cory panda am vazut la zoomania in mall.
Sunt zeci de forumuri dedicate pescuitului sportiv sub toate aspectele sale (stationar, crap, rapitor...etc).
Cred ca ar fi buna si parerea unui moderator vis a vis de aceasta propunere, pentru a nu incurca borcanele!

Daca imi spui ce fel de pescuit te intereseaza, iti pot recomanda mai multe forumuri in acest sens!

Numai bine!
Cum de iese fundalul in culorile alea superbe?
mogo wrote:Am vrut neaparat sa arat aceasta filmare colegilor de pe forumul acvariu din motive foarte evidente...n-o sa avem decat de invatat din acest film realizat de catre doi dintre cei mai impatimiti acvaristi din frumoasa noastra comunitate a acvaristilor din aceasta tara si anume Nagy Attila (dogibeer) si Claudiu Truta. Se pare ca ei nu inceteaza sa ne uimeasca cu realizarile lor legate de acest hobby..adica...acvaristica.

Multumiri lui Gagiu Catalin pt. imaginea de calitate.

Va las sa urmariti acest film. (recomand full hd)

http://www.youtube.com/watch?v=mRLfzwHuexk&feature=youtu.be

Filmuletul este postat pe acest forum inca de ieri, chiar de Dogibeer pe topicul intitulat Long Steps, care prezinta acvariul in cauza!
Oricum, multumiri!
Vand powerhead Eheim 1001. 600l/ora.
Pret: 60 ron.
Pentru informatii va rog pe privat. Multumesc
Multumim frumos! De mare ajutor o asa demonstratie!
Tu parca ai si un filtru intern daca nu ma insel, nu?
Din punctul meu de vedere, unul din cele mai frumoase acvarii vazute pe aici! Felicitari!
stefanp wrote:La 180 de litri, ar cam trebui un extern.
Filtrarea biologica de va scapa de particulele astea. Iar volumul filtrului intern pt material filtrant e cam mic...

Cum te ajuta filtrarea biologica sa scapi de suspensiile din apa?
Cumpar butelie CO2 de minimum 3 l. Daca aveti oferte discutam pe privat! Multumesc!
Care-i diferenta intre inele ceramice poroase si siporax?
Bogdan_Musat wrote:
Emimag wrote:La carasii aurii adulti, sexul poate fi stabilit printr-o metoda destul de simpla: ... Aceasta metoda se numeste "mulgere" e folosita la reproducerea pastravului si a ciprinidelor uneori, si e bine sa vedeti pe net cum se face inainte sa o puneti in practica.

asta e o metoda de reproducere nu de stabilire a sexului,
stabilirea sexului la goldfish se poate face si vizual, pe inotatoarele pectorale, la masculi, apar unele striatii

Nu te contrazic, dar explicatia data de tine e foarte generala. Daca vrei sa ajuti, detaliaza putin (cum arata acele striatii, cand apar...etc), pentru ca suntem la "Coltul Incepatorului".
Vis a vis de metoda explicata de mine, consider in continuare ca este o metoda simpla si fara echivoc de a stabili sexul pestilor adulti.

In schimb, reproducerea nu implica numai procesul de "mulgere".
La carasii aurii adulti, sexul poate fi stabilit printr-o metoda destul de simpla: tinandu-i in palma,se maseaza usor abdomenul, cu degetul mare, dinspre cap spre orificiul anal. In urma acestui proces la femele vor iesi icre, iar la masculi sperma. Aceasta metoda se numeste "mulgere" e folosita la reproducerea pastravului si a ciprinidelor uneori, si e bine sa vedeti pe net cum se face inainte sa o puneti in practica.
Geamul inainte de lipire trebuie sa fie udat abundent, astfel incat sa ramana o pelicula serioasa de apa cu sapun, sau doar umed?
Extraordinar de frumos. Felicitari!
Acum, ca tot ai dat de forumul asta, te sfatuiesc sa citesti mult, sa vezi acvariile altora, sa iti propui cam ce doresti de la acvariul tau, si astfel vei sti exact care sunt pasii pe care ii ai de urmat. In acest fel vei evita sa iti tot cumperi/procuri diverse lucruri, despre care sa constati apoi ca nu erau bune sau necesare.
De cat timp ai acvariul?
Crapii nu sunt pesti asa pretentiosi. Daca ai rabdare sa tii curat in acvariu si o sa-i oferi o apa bogata in oxigen, o sa-ti traiasca cu siguranta. Singurul inconvenient in cresterea crapului la temperaturi de 24 25 grade este ca ii este afectat mucusul protector si este mult mai vulnerabil la boli.
Eu cred ca melcii sunt importanti in acvariu (privit ca un ecosistem) pentru ca reprezinta o veriga intermediara intre pesti si bacterii. Maruntesc si mai mult resturile care rezulta in urma hranirii pestilor, favorizand astfel o consumare mai usoara a acestora de catre bacterii.

Forum Index » Profile for Emimag » Messages posted by Emimag
Go to: