[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
carasel agresiv  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
roxanah
Junior member

IP:

Am un acvariu de 60l cu filtru intern, pompa de aer cu perdea, incalzitor, termometru, substrat de pietris de 4-6mm, o buturuga si o planta cu frunze late ( nu stiu cum se numeste doar rezista la agresiunea casareilor).E populat de 2 carasei de aprox 5cm (care locuiesc impreuna cam de 10 luni) si 2 sanitari mititei cam 1cm care au venit cam acum 3 saptamani. De aproximativ o saptamana unul dintre caresei il urmareste pe celalat si il ciupeste de burtia si aripioare, inainte stateau doar unu langa celalat iar acum...sa fie de vina spatiul? E posibil sa se simta stramtorat si din cauza aceasta sa devina agresiv? Ce pot sa fac? Planificat era sa schimb acvariu in primavara.
[Yahoo!]
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

Te`ai gandit la reproducere? Poate fi si asta cauza..

This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2012 18:17:25

roxanah
Junior member

IP:

Mersi mult de raspuns. M-am gandit la asta insa nu stiu ce sex au, sunt primii mei pestisori. Am citit ca ajung la maturitate sexuala cam la 1 an de zile (cam atat au si ei) si ca masculul are niste puncte albe pe botic. In cazul caraseilor mei nici unu nu prezenta acele pete.
[Yahoo!]
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt carasei aurii? daca st aurii iti va fii foarte greu sa le stabilesti sexul..Masculul prezinta niste tuberculi care se dezvolta pe branhii atunci cand acesta atige maturitatea. Acestia arata ca niste puncte marunte, albe, care probabil nici nu vor fi observate decat la o examinare atenta a pestelui. Femeleel sunt putin mai mari si mai dolofane. Este aproape imposibil sa stabilesti sexul unui caras auriu pana la varsta de 2ani nu 1 an cum ai zis tu, si chiar dupa aceasta varsta este destul de dificil.
roxanah
Junior member

IP:

Da, sunt carasei auri. Unul este mai mare si are o burtica mai proeminenta in schimb ce celalalt este mai suplu si mai mic, insa cel "agresiv"este cel burtos. O sa incerc sa postez un filmulet cu acvariu, cred ca e mai elocvent asa. Oricum mersi din nou pentru informatii, imi sunt de mare ajutor.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

roxanah wrote:...E populat de 2 carasei de aprox 5cm (care locuiesc impreuna cam de 10 luni) ...

5 cm la 10 luni, cam mici, nu le prea prieste,
la 10 luni si la 5 cm, nu cred ca poate fi vorba de reproducere, sunt prea mici
cred ca trebuiesc separati, mai cumpara un acvariu, macar la 100 L

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
roxanah wrote:...E populat de 2 carasei de aprox 5cm (care locuiesc impreuna cam de 10 luni) ...

5 cm la 10 luni, cam mici, nu le prea prieste,
la 10 luni si la 5 cm, nu cred ca poate fi vorba de reproducere, sunt prea mici
cred ca trebuiesc separati, mai cumpara un acvariu, macar la 100 L

Corect. Sunt cam mici la varsta lor... sigur au 10 luni?
roxanah
Junior member

IP:

I-am cumparat in martie, insa erau foarte mici si au stau o perioada intr-un acvariu mai mic de 30l cam 3 luni si cred ca acesta este motivul pentru care nu s-au dezvoltat corespunzator. Ei au 5cm fara codita. Oricum o sa ma orientez spre un acvariu de 120l si sper sa le fie bine.
[Yahoo!]
roxanah
Junior member

IP:

Atasez un filmulet facut azi cu acvariu.
[youtube]: http://www.youtube.com/watch?v=V6cPtQOfuGY
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

roxanah wrote: Atasez un filmulet facut azi cu acvariu.

in filmulet nu se vede agresivitatea vreunuia, doar ca sunt vioi - sunt din aceia cu creasta? ca ne se vede prea bine
sunt cam micuti, poate ca-i hranesti mai cu moderatie, da-le:
- granule de la Tetra, Goldfish sticks, sunt granule caramizii de 3-5 mm diametru si plutesc
- granule de la JBL, Goldpearls, granule de 2-3 mm, negre, si care cad pe fund
- si viermi congelati

PS: ar fi bine ca un moderator sa mute topicul la Cyprinidae

This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2012 20:25:13

[Yahoo!]
roxanah
Junior member

IP:

Pare ca s-au linistit, acum rascolesc impreuna substratul, unul langa altul (sper ca m-am alarmat degeaba). In momentul de fata in hranesc cu tetra pro colour (multi crisps)de 2 ori pe zi, insa le dau porti mici (cam cat iau intre buricele celor 2degete). O sa incerc sa fiu mai intrazneata si sa le diversific mancarea. Nu stiu daca sunt cu creasta, unul are asa o tenta de ceva pe cap insa e mult sa o numesc cresta iar celalat cred ca este din acela cu codita vual. Sunt luati de la petshop cand erau foarte mici, si s-au schimbat mult forma si chiar culoare ( unul avea pete negre pe tot corpul care au disparut treptat).
Mersi mult pentru toate informatiile.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

roxanah wrote:In momentul de fata in hranesc cu tetra pro colour (multi crisps)de 2 ori pe zi, insa le dau porti mici (cam cat iau intre buricele celor 2degete). O sa incerc sa fiu mai intrazneata si sa le diversific mancarea...

cred ca este cam putin cat le-ai dat pana acuma, cred ca asta este masura pentru pesti mai mici, de ex., daca ai avea cativa guppy, xipho, neoni si alti pesti de talie mica, la carasi cred ca trebuie ceva mai multa mancare, incearca sa populezi acvariul si cu cateva fire de elodeea densa, au obieciul sa-i ciuguleasca frunzele, le mai diversifici dieta in felul acesta
eu am tot 2 carasi si, cand le dau granule (diametru: 3-5 mm), inhata cel putin 1-2 de fiecare, ceea ce echivaleaza cu mult mai mult decat presari cu 2 degete
poti monta un hranitor automat, pe care sa-l incarci doar cu granule si-l reglezi sa arunce doar cate 3-4 granule

This message was edited 1 time. Last update was at 10/01/2012 21:02:59

[Yahoo!]
bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

Carasilor le place mazarea la nebunie. Fi foarte zgarcit cu hranirea lor pentru ca la marimea acvariului tau o sa fie foarte greu sa stapanesti acumularea NO2-ului.

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
roxanah
Junior member

IP:

Au primit aseara prima portie de salata verde din viata lor si au consumat-o cu placere. Azi intentionez sa le dau si niste mazare. Despre problema cu NO2 trebuie sa ma documentez. Folosesc diverse substante de tratare a apei (AquaSafe si EasyBalane de la Tetra) si schimb saptamanal cam 20% din apa, insa nu am facut niciodata analiza apei. E clar ca e un capital in are trebuie sa ma informez. Va multumesc inca o data.
[Yahoo!]
bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

O planta care se impaca foarte bine cu ei este Hygrophila polysperma. Este o planta fara pretentii (la mine creste fara CO2 si fertilizanti) care creste foarte repede. Plantarea masiva o sa te ajute in viitor la un mai bun echilibru al acvariului.

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
roxanah
Junior member

IP:

O sa iau in calcul ce ai zis. Pana in prezent m-am ferit de plante crezand ca o sa fie devorate de carasei si ca o sa tulbure apa, plus ca am un acvariu cam la limita pentru nevoia lor de spatiu si m-am ferit sa il aglomerez.
[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

La carasii aurii adulti, sexul poate fi stabilit printr-o metoda destul de simpla: tinandu-i in palma,se maseaza usor abdomenul, cu degetul mare, dinspre cap spre orificiul anal. In urma acestui proces la femele vor iesi icre, iar la masculi sperma. Aceasta metoda se numeste "mulgere" e folosita la reproducerea pastravului si a ciprinidelor uneori, si e bine sa vedeti pe net cum se face inainte sa o puneti in practica.

This message was edited 2 times. Last update was at 11/01/2012 14:44:53

Omnia tempus habent!
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Emimag wrote:La carasii aurii adulti, sexul poate fi stabilit printr-o metoda destul de simpla: ... Aceasta metoda se numeste "mulgere" e folosita la reproducerea pastravului si a ciprinidelor uneori, si e bine sa vedeti pe net cum se face inainte sa o puneti in practica.

asta e o metoda de reproducere nu de stabilire a sexului,
stabilirea sexului la goldfish se poate face si vizual, pe inotatoarele pectorale, la masculi, apar unele striatii

[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
Emimag wrote:La carasii aurii adulti, sexul poate fi stabilit printr-o metoda destul de simpla: ... Aceasta metoda se numeste "mulgere" e folosita la reproducerea pastravului si a ciprinidelor uneori, si e bine sa vedeti pe net cum se face inainte sa o puneti in practica.

asta e o metoda de reproducere nu de stabilire a sexului,
stabilirea sexului la goldfish se poate face si vizual, pe inotatoarele pectorale, la masculi, apar unele striatii

Nu te contrazic, dar explicatia data de tine e foarte generala. Daca vrei sa ajuti, detaliaza putin (cum arata acele striatii, cand apar...etc), pentru ca suntem la "Coltul Incepatorului".
Vis a vis de metoda explicata de mine, consider in continuare ca este o metoda simpla si fara echivoc de a stabili sexul pestilor adulti.

In schimb, reproducerea nu implica numai procesul de "mulgere".

This message was edited 2 times. Last update was at 16/01/2012 12:43:49

Omnia tempus habent!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: