[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dimonty
Forum Index » Profile for dimonty » Messages posted by dimonty
Azi dimineata ma uitam la acvariu sa vad cum sta treaba si vad crevetele intins pe jos pe lat fara suflare Iau minciocul si iau trupul inert spre a-l arunca Ma uit putin la el, parca era prins cu piciorusele de plasa minciocului, dar... nicio miscare. Il arun si ma intorc suparat la acvariu, cand colo... Crevetele era prins de filtru... Apoi mi-am amintit de ce citisem aici si anume naparlirea. Uluitor e insa, faptul ca "haina" era completa: picioruse, mustati. Parca era alt corp... Uimitoare e lumea animalelor
Pai am optat pentru sfaturile primite mai sus, astfel ca 2 tuburi de 15W inseamna 30 W / 45 L = 0,66 W / L. Plante foarte pretentioase nu voi creste. Totusi sper ca nu sunt nici prea puternice, cauzand astfel arderea plantelor.
Azi e ziua in care trec la fapte. Mai am totusi o intrebare: Care e raportul optim W / L ?
abril wrote:ce specii de pesti sunt compatibili?

Din ce ai in momentul de fata poti opri 3-4 guppy si sanitarii (daca prin sanitari intelegem cory). Atat! Sau poti opta pentru 6 neoni si atat. Dar mai ales pentru faptul ca esti novice, eu iti sugerez sa optezi pentru prima varianta. Restul doneaza-i sau vinde-i. Exista in josul forumului o rubrica special pentru asa ceva. Succes!
Tu i-ai asociat cu pesti? Nu stiu ce sa fac in privinta lui Colisa Lalia (Gourami Pitic). Atyopsis l-a pus la respect, dar astia mici... nu stiu.
Banuiesc ca i-ai achizitionat de la Pet Shop-ul de la Tricodava. De acolo l-am luat si eu. As vrea sa iau si 3 red cherry shrimps dar erau micuti si mi-e ca ii inhata Colisa. In ceea ce priveste curentul de aer, al meu vad ca sta mai mult prins de filtru in zona unde ies bulele si unde, evident, curentul de apa e mai puternic
Mi-am cumparat si eu un Atyopsis Moluccensis de 2 zile. Initial a fugit in pestera (nuca de cocos) si nu a mai iesit vreo 3 ore. Apoi a inceput sa hoinareasca linistit. Colisa a venit foarte curios uitandu-se si masurandu-l din ochi, insa crevetele parca a zis "En Garde!" si i-a palit vreo 2 antene peste ochi facandu-l sa fuga cu coada intre picioare Deocamdata vad ca ii merge bine. Ma gandeam sa mai cumpar unul ca sa nu fie singur. Sau nu are importanta?
Nu sunt tetrazone, ci tetra painted. Sincer ma tem de colisa cel mai mult. Nu stiu ce sa fac pt ca imi plac f mult. Dar Atyopsis Moluccensis? Am vazut ca sunt mai maricei. E nevoie ca si crevetii sa fie tinuti in grup? Ma gandeam sa iau doi Atyopsis.
Sunt din ce in ce mai fascinat de creveti asa ca ma tot gandesc sa cumpar vreo 3 red cherry sau 2 amano. In prezent in acvariu (50 l) am 3 cory, 6 neoni, 2 tetra, 1 colisa lalia. E vreo problema in ceea ce priveste compatibilitatea?
Asta in mod sigur. Am un bun prieten care se pricepe dar voaim sa stiu ce sa cumpar.
Ok, uite care e faza: sunt antitalent total in ceea ce priveste tehnica, asa ca te rog arata-mi prin poze si scrie-mi tot ce-mi trebuie. Te rog! Ma duc sambata sa cumpar tot ce-mi trebuie. In afara de neoane ce anume tre sa mai cumpar? Startere? Si alea laterale in care se prinde neonul? Zi-mi cum se numesc si eventual ilustreaza-mi prin poze.
Alber cand vei mai avea plante de donat as vrea si eu Dar numai daca vei avea plante nepretentioase. Ti-as ramane recunoscator
Vad ca ai alaturi de neoni atat molly cat si guppy. Nu sunt probleme, nu?
Imi poti spune cu aproximatie cam cat ma costa? Nu de alta, dar am un buget al naibii de limitat Asa ceva e bun? http://marbotrade.bizoo.ro/vanzare/138510/Neon-Osram-L-15-W--77-Fluora---T8
Eu iti recomand cu caldura 3-4 masculi de guppy si cativa cory (daca iti plac), sanitarii nefiind o necesitate in acvariu. Sau poti lua 10 neoni si cory. Sau tetra. In orice caz opteaza pentru pesti nepretentiosi macar la inceput. Guppy sunt excelenti, si pe deasupra sunt si foarte frumosi. Si NU UITA!!! Tine acvariul o luna fara pesti pentru a realiza ciclarea. Nu face si tu cea mai frecventa greseala (pe care de altfel am comis-o si eu cand m-am apucat de acvaristica).
60x30 e dimensiunea capacului. Ca sa iti faci o imagine exacta, iata: http://www.happypets.ro/acvariu-aquael-econoline-60-p-680.html
Intrucat la acvariul meu Aquael Econoline 60 (45 l util) am "din fabrica" un neon de 11W care lumineaza doar in centru, m-am gandit sa il schimb cu ceva mai bun. Dati-mi si mie un sfat. Ce ar trebui sa montez in loc?
Nu cred ca se fac fundaluri albastre doar pentru acvariile marine Un alt mare avantaj e ca, spre deosebire de cel precedent, adica negru, ajuta mult lumina reflecand-o. Avand in vedere ca am 11W, chiar conteaza Da vreau sa mai achizitionez niste plante. Sper doar sa nu se umple cu diatomee ca precedentele...

Bazinul e "in treaba" din Iulie. Acum am facut doar niste modificari: Schimbare fundal + adaugare de plante. Si ca tot veni vorba de plante, mi-am achizitionat Acorus gramineus. Am citit ca nu e pretentioasa la lumina.
Deci? Cum vi se pare ca arata? Mai am de adaugat niste plante pe care urmeaza sa le primesc in week end si astfel o sa fie mai plinut

Forum Index » Profile for dimonty » Messages posted by dimonty
Go to: