[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dimonty
Forum Index » Profile for dimonty » Messages posted by dimonty
Pai mai cumpar inca 3 panda dar am zis sa nu bag din prima 5 pesti. Ma gandeam ca dupa o saptamana sa vina si "prospaturile". Apoi dupa alta saptamana 5 tetre, iar dupa alta saptamana cei 7 neoni. E bine asa?
Intrucat entuziasmul atinge cote maxime vreau sa intreb ceva inainte de a face ceva rau. Asa cum spuneam, acvariul meu e Aquael Econoline 54 l pe care l-am primti complet echipat, inclusiv cu solutie pt declorinare (cred). A fost pus in functiune acum 2 saptamani. E destul de bine plantat in special cu Cabomba caruia ii merge de minune. Deja numarul a crescut prin replantarea puilor. Intrucat au trecut 2 saptamani, ma intrebam daca e in regula sa introduc cei 2 cory din acvariul anterior, un albinos si un paleatus. Sau cele doua tetre. Mai astept? Sau e ok?
Aceeasi problema o am si eu. Le am cumparat acum 2 sapt si cateva au ingalbenit. O fi de la prea multa lumina pt ca la mine cel putin au ingalbenit doar cele care erau direct sub neon.
Sunt in dilema cu hrana vie. Nu stiu ce sa caut si nici nu vreau sa fie ceva scarbos
Mersi alber! Daca te mai rog sa-mi recomanzi si un menu pt micuti? Pana acum i-am hranit pe cei pe care ii aveam cu mancare sub forma de fulgi (in mod special), purici de balta uscati si pastile cu spirulina pt cory.
Hai ca am decis configuratia finala: 7 neoni, 5 tetre si 5 cory, din care 3 panda ce urmeaza a fi achizitionati si 2 existenti deja de 6 luni: un albinos si un paleatus. Poate devin enervant, dar sigur nu suprapopulez in 50 l?
Anuntul e inca valabil.
Nu pot pt ca am curatat-o si sper sa nu mai apara. Faza e ca pe buturuga se formase destul de multa, dar si pe plante (Cabomba).
Florile sunt mici si sferice cu un punct rosu in mijloc.
Asa cum am scris in topicul de mai jos, mi am achizitionat un nou acvariu, Aquael Econoline de 54 l. E la ciclat de 5 zile si observ ca au aparut si pe pietris si pe plante un fel de floare gen cea care se formeaza in borcanele de dulceata. Ce sa fac? Si de ce a aparut?
Multumesc frumos pt sfaturi!
Iti multumesc frumos pentru toate raspunsurile, si nu ca nu as avea incredere, dar mi-ar placea sa aflu macar inca o parere. Eventual daca s-ar putea de la insusi El Puerco, dar rog pe oricine sa pricepe sa-mi ofere o parere. Iti multumesc Rebella!
Pai asa cum am zis, sunt din primul acvariu la care am comis o serie intreaga de greseli pe care le-am indreptat usor usor. De painted tetra nu am gasit decat articole despre modalitatea de "colorare". In cazul asta voi mai cumpara unul, pentru ca neonii ma intereseaza in principal, dar vreau ca pe langa ei sa inoate si cativa pestisori mai mari.
M-am gandit mai bine si cred ca populatia finala va consta in 2 painted tetra, 5 cory si 8 neoni. E bine si asa nu? Ma tot roade gandul suprapopularii, dar ma gandesc ca neonii sunt mici.

Cu tetra care e ideea? Si ei sunt de card si nu se simt bine doar 2? Ca ii am de 6 luni si pana acum au fost ok.
Pai pe astia ii am de la inceput din ianuarie de cand mi-am luat primul acvariu. As mai lua 3 dar nu vreau sa suprapopulez. 7 neoni si 2 panda vreau neaparat.

Intrebarea principala se leaga de compatibilitate si de numarul pestilor. E ok asa? Nu sunt multi nu?
Salut! Mi-am achizitionat un nou acvariu, Aquael Econoline 60 de 54 litri. L-am amenajat, l-am plantat, acum e la ciclat. Vreau sa-l populez astfel: Din vechiul acvariu vor ramane 2 painted tetra, 2 corydorasi, la care se vor adauga 7 neoni si 2 corydorasi panda. Cum vi se pare?
Locuiesc in cartierul Militari. Astept pm.
Am si eu o intrebare: Puntius tetrazona e compatibil cu Guppy, Painted Tetra, Platy, Corydoras? As vrea sa-mi achizitionez 3 bucati.
Si eu cand mi-am cumparat acvariul, in ianuarie, mi-am cumparat nisip portocaliu si plante artificiale. Initial mi s-a parut frumos. Apoi am tot vazut acvarii si... Asa ca m-am dus si mi-am cumparat pietris natural si plante naturale... Altfel stam acum :-)
Multumesc frumos! Am procedat astfel cu un fir. In functie de cum evolueaza lucrurile voi proceda la fel si cu celelalte

Forum Index » Profile for dimonty » Messages posted by dimonty
Go to: