| Message |
|
|
|
Buna seara! Am si eu o nelamurire. Am cumparat acum vreo saptamana 7 fire de Egeria densa. Doua deja au crescut destul de mult si as vrea sa le tund, sa le inmultesc. Cum procedez? Tai de la jumatate si il infig langa?Va multumesc anticipat!
|
 |
|
|
Acum vad ca Panda e pe moarte  ( Nu prea mai sta drept, mai mult intr-o parte! L-am separat dar... ce-i mai pot face?
|
 |
|
|
Astazi am observat ca un platy il tot ciugulea pe un panda mai mic. Ia luat cam jumatate din aripioara de sus  Acum l-am separat de restul. Ce pot face? Tre sa-l dau?
|
 |
|
|
|
Da am citit ulterior despre raporul volum/nr pesti... Nu am posibilitatea sa-l separ pt ca nu am in ce. Are pofta de mancare, dar sta mai mult pe fundul acvariului.Cand le dau sa manance, vine si el si se infrupta.
|
 |
|
|
|
Acvariu 30 L
2 guppy
2 painted tetra
3 platy
3 corydorasi
Filtru intern cu pompa de aer, substrat din pietris, plante artificiale, incalzitor.Deci cam tot ce trebuie.Fac schimbul a 30% din apa saptamanal.
|
 |
|
|
|
Ar trebui sa-l separ? Nu are nimic pe corp, arata absolut normal, doar ca se poarta ciudat.
|
 |
|
|
|
Am un platy portocaliu cu coada neagra, mic, si de vreo 3 zile isi tine coada si aripioara de sus stranse, si sta mai mult pe fundul apei nefacand nimic. Ce ar putea avea? Si ce sa-i fac?
|
 |
|
|
|
Da, ok, inseamna ca am inteles eu gresit si imi cer scuze. Week-end placut!
|
 |
|
|
Mi-a scapat acel "k", dar daca tot esti tu asa de mare sustinatoate a vorbirii corecte, poate ca ar trebui sa inveti ca in contextul propozitiei tale se scrie "sa fii", nu "sa fi" asa cum bine ai zis tu
Am vrut sa scriu "sustinatoare", greseala de tastare, evident, nu gramaticala  .Si inca o noutate pentru tine draga Dolly, maestra a scrierii corecte in limba romana, gramatica si alte alea, se scrie "bazaie" nu "bizie" nici macar "biziie". Cat despre faza cu datul afara, sa ne intelegem, eu am intrat aici pentru a ma informa si nicidecum pentru a ma certa cu cineva, dar tu observ ca ma ironizezi a doua oara, asta asa pentru ca esti moderatoare sau mai stiu eu ce, si iti permiti... nu?
Lofty: ti-am lipit eu postarile. In alta ordine de idei, Regulamentul zice ca daca vrei sa abordezi un subiect strict personal sa faci apel la comunicarea prin intermediul mesajelor private (PM). Te rog ca in continuare sa postezi on-topic.
|
 |
|
|
|
Da, am inteles ce a zis.Ideea era daca e bine asa.Adica m-am gandit ca fiind din aceeasi specie e acelasi lucru.Asta era nelamurirea.
Oricum vad ca panda se tine dupa albinos, deci banuiesc k se inteleg ei.Vorbesc aceeasi limba, chiar daca sunt de etnii diferite nu? :-)
|
 |
|
|
|
Urmand sfatul unui membru de aici, am mai adaugat un corydoras alaturi de cei doi pe care ii aveam deja. Am un Albinos, un Paleatus si acum un Panda. Intrebarea e daca se creeaza un mini-banc de corydorasi, sau trebuiau sa fie din aceeasi subspecie pentru a crea aceasta situatie?
|
 |
|
|
:nunu: Saracii pestiuci! Ce idioti! Oricum sunt frumosi si asa, de ce naiba tre sa-i chinuie? 
|
 |
|
|
Iata-i: 
|
 |
|
|
Am descoperit ce sunt pestii "color" amintiti mai sus: painted tetras. Adica tetra vopsiti? Sau exista un termen anume? Am gasit poza asta, si asa scrie. 
|
 |
|
|
|
Gata, i-am dat.
|
 |
|
|
|
Deci nu e si ceva bun... of... o sa donez cele 2 femele de guppy si cei doi xipho si raman cu 10 pesti.Asta e...
|
 |
|
|
|
Am vb recent cu un ingrijitor de acvarii si mi-a zis ca pestii cresc ca dimensiuni in functie de spatiul pe care il ofera acvariul. E adevarat? Adica, de exemplu, la un acvariu de 30 L cum am eu, Xipho care in mod normal ajung la 12 cm, raman mai mici?
|
 |
|
|
|
Donez doua femele guppy si doi xipho aurii cu dunga neagra pe mijloc.Daca e cineva interesat, astept un mesaj.
|
 |
|
|
|
Am doi. Of! Platy sunt ok? Sau si astia fac probleme? Ca sunt foarte draguti.
|
 |
|
|
dimonty wrote:Iarta ma m-am exprimat aiurea. Ma refeream la guppy ca isi fugaresc femelele in continuu si daca le dau inapoi pot trai amandoi (masculii) fara probleme.
Era o intrebare.
|
 |
|
|