[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: shyck
Forum Index » Profile for shyck » Messages posted by shyck
la 80 da, dar la 50 nu prea, l-am dat la minim caum si vad maine dimineata ce oi face

sa vedeti ce fac cate unii noaptea: confectionai un T cu gauri la 45 de grade si culmea imi producea un vartej si mai mare. gaurile le dadui cam pe 10 cm lungime din cm in cm.

imi vine sa dau cu el
deci..., nu am pus teava, am pus un racord si am indreptat jetul catre suprafata apei, dar tot e URAGAN, am luat azi 4 puiuti de 1,5 cm de tetrazona si imi e frica sa nu "SE DEA" cu uraganul (ei stau mai mult langa incalzitor, stiu ei de ce, hotomanii).

cred ca singura metoda este tot cu o teava, dar de unde gasesc eu un furtunas marimea aia, smilie e cam greu de prins, teava se gaseste, aia sa fie problema, CRED EU

chiar trebuie facut ceva, plantele vad ca nu au patit nimic, dar imi este frica ca o sa se duca si ele pe apa sambetei
cred ca ai dreptate

in jurul becului nu e umezeala, normal

norocul meu ca nu e din lemn si e material plastic
m-am gandit si la asta, dar logic, parerea mea, aerul cald tot in sus se ridica, si apoi daca se loveste de ceva o ia in laturi, deci tot o sa am
acum doar ce verificai capacul, geamul e pus de cand postai ultima data

tot se face, dar parca nu asa de rau

geamul acopera cam 90% din fundul capacului

culmea e ca se face f putin pe geam si tot mai mult pe capac

capacul e din plastic, un fel de fibra, ebonita ce o fi nus exact, sa vedem cum mai decurge si daca nu o sa pun un ventilator, desi nu vreau, am zis de ce

mai astept si alte solutii daca or mai fi :p
incercai varianta cu sticla, ca de am si eu vecin geamgiu :jajaja:

luai un geam de 3 si il pusei intre bec si apa

sa vedem cum se descurca, ideea este sa nu am pe capacul de sus abureala, acolo un pic merge

va tin la curent

chestia cu coolerul as putea incerca, am si coolere si incarcatoare cu duiumu dar mi-e greu sa demontez iar capacul si sa tai iar din el si... ca doar am muncit destul la el
daca se ia curentul si nu esti acasa ce o iesi in frigiderul ala? tin minte cand ma duceam la peste si lasam putin ramele in soare nu te puteai apropia de borcan
vreau sa intreb si eu ce as putea face sa nu mai gasesc mereu in fiecare dimineata capacul acvariului, partea de sus, care se ridica, plina de apa, iar cand il ridic curge toata

se face un condens foarte mare mai ales ca acum este incalzitorul in functiune

problema e ca am si becul acolo si imi e frica nu se intample ceva mai rau, chiar si pe timpul zilei

becul se afla cam la 6-7 cm deasupra apei

am posibilitatea sa pun intre bec si apa o bucata de geam, ma gandesc eu astfel sa se faca condens doar pe geam, insa nu pot acoperii tot fundul capacului cu geam din cauza firelor si furtunelor

aveti alte idei, pls, nu vreau sauna sau electrosocuri

adevarul ca, care este, capacul este inkis foarte mult, avand 1-2 gaurici mici de aerisire, sa fie si asta o buba??? :o
dar nu o sa fie cam chinuiti 4 discusi in 90 de litri? parerea mea, si dupa sfaturile lui dalles e cam putin pentru pesti de asa marime
multumesc pentru raspunsuri dar am dat o fuga pana la cineva de face acvarii si mi-a pus silicon intr-o seringa

am astupat gaurica, sa vedem maine cat de bine tine
am probleme cu coltul unui acvariu si anume ca imi picura pe acolo

ce as putea folosi, orice in afara de silicon, ce e la indemana, deoarece nu vreau sa ma duc sa dau peste 100k pe un tub intreg doar pentru o mica crapatura
scz ca redeschid topicul, dar nu vreau sa creez altul

vreau sa cumpar si eu o pereche de leeri, si am gasit de cam 4-5 cm maxim. Vreau sa intreb daca la marimea aceasta se poate recunoaste care este masculul si care este femela, si normal cum ii recunosc!

Vreau si cateva pareri despre leeri, ce coloana de apa le trebuie? Din cate am vazut pe net, pe mai toate site-urile sunt cei mai nepretentiosi gourami si cresc maxim 10 cm.
Netzu wrote:Am facut o instalatie cu doua becuri economice de 24 W ( lumina calda )! pentru un acvariu de 70 de litri.

Vreau sa va intreb daca aceste becuri sunt bune pentru o crestere normala a plantelor!

skylight, acele care sunt la metro, le-am vazut si eu azi, si sunt becuri cu lumina rece, lumina alba, scrie si pe ele WHITE si sunt clasa de consum B

ee, cel putin la mine in oras nu am gasit cu lumina calda sub 15 lei asa ca am optat pentru inceput tot pentru unul cu lumina "rece", tot de la metro, dar culmea mai ieftin ca skylight, durata de viata mai mare, consum clasa A

am gasit becuri cu lumina calda la 3 lei dar mi-a zis vanzatoarea ca decat scrie pe ele dar nu inseamna ca si sunt smilie
cred ca scalarii aia l-au pupat putin

MUHAHAHAHAHA!

pestii nu sunt compatibili din cate stiu eu, tine ori scalarii si dai pe ceilalti ori invers

stiu ca sunt toti frumosi dar trebuie sa mai faci si sacrificii

mai citeste pe forum despre compatibilitati si uitate si acii http://www.liveaquaria.com/general/fwcompatibility_chart.cfm

succes!
eu zic ca merita, ca asa poate are cineva nevoie si nu poate sa ii trimita mail, si sta si face spume cateva ore zile ani decade... pana ii trimite cineva :p

si e facut destul de bine, si in special cu cap

mai "complicat" de atat nu poate fi, ce ar mai lipsii?
eu am cumparat de la petshop cu 2 Lei punga, exact cat pentru un filtru

al mi-a zis ca trebuie schimbat la 2 Luni, dar cred ca trebuie mai devreme

2 Lei la 2 luni, cat cheltuie altii pe tigari intr-o jumatate de zi, sau o bere "la terasa" (depinde de bere :p)
cred ca cel putin de 10mm ar trebui sa fie sticla

citeste articolele despre sticla si despre intaritoare ca sa iti poti face o idee, sau cel putin dai un search, s-a mai discutat asa ceva

spor la treaba
fr0ggy wrote:nu mere pusa la galerie si un link dat ? presupun ca o vrea multa lume ... daca nu se supara razvan, bineinteles.

ar fi cel mai indicat, si in special de catre el, ca doar e skema lui, parerea mea
gata

altul la rand

sper sa nu se supere razvan pe mine ca dau skema lui la toata lumea
lucrez la un capac momentan, e din lambriuri de pvc, plastic mai bine zis

are ceva daca il lipesc cu superglue, picatura, ceva de gen?

afecteaza cu ceva pestii? se va dezlipi de la caldura becului (economic)?

Forum Index » Profile for shyck » Messages posted by shyck
Go to: