[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bec economic in umezeala  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

vreau sa intreb si eu ce as putea face sa nu mai gasesc mereu in fiecare dimineata capacul acvariului, partea de sus, care se ridica, plina de apa, iar cand il ridic curge toata

se face un condens foarte mare mai ales ca acum este incalzitorul in functiune

problema e ca am si becul acolo si imi e frica nu se intample ceva mai rau, chiar si pe timpul zilei

becul se afla cam la 6-7 cm deasupra apei

am posibilitatea sa pun intre bec si apa o bucata de geam, ma gandesc eu astfel sa se faca condens doar pe geam, insa nu pot acoperii tot fundul capacului cu geam din cauza firelor si furtunelor

aveti alte idei, pls, nu vreau sauna sau electrosocuri

adevarul ca, care este, capacul este inkis foarte mult, avand 1-2 gaurici mici de aerisire, sa fie si asta o buba??? :o

NIMIC
[Email] [WWW]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Ori ai putea sa pui plexiglas sau geam intre suprafata apei si bec ,care sa fie taiat in asa fel incat sa fie lasat loc pt hranire si fire,ori poti sa pui un ventilator(de la calculator) la capac alimentat la un acumulator de mobil

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

shyck wrote:...capacul este inkis foarte mult, avand 1-2 gaurici mici de aerisire, sa fie si asta o buba??? :o

Exact.
Pune un ventilator in capac.
Si eu aveam problema asta, dar vara trecuta mi-am schimbat capacul si pe cel nou l-am dotat cu un ventilator pentru surse de PC. In afara de o vaga abureala pe lemnul lacuit, nu mai e nici urma de picaturi sau siroaie.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
arathemis
Member

IP:

Am si eu un capac de la LightGLO (cel putin asa scrie pe el). Acuma ca mi-am dat si eu drumul la incalzior incepe sa faca condens de numa, si pe peretii capacului si pe neon. Nu are nimica? Stiu ca (virgula) capetele neonului sunt prinse cu ceva garnituri de cauciuc, deci apa nu are cum sa ajunga la circuitul electric. Dar totusi, neonul nu are nimic? Nu-i scade duara de viata?

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

incercai varianta cu sticla, ca de am si eu vecin geamgiu :jajaja:

luai un geam de 3 si il pusei intre bec si apa

sa vedem cum se descurca, ideea este sa nu am pe capacul de sus abureala, acolo un pic merge

va tin la curent

chestia cu coolerul as putea incerca, am si coolere si incarcatoare cu duiumu dar mi-e greu sa demontez iar capacul si sa tai iar din el si... ca doar am muncit destul la el

NIMIC
[Email] [WWW]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

am avut si eu geam despartitor dar am renuntat la el. se face condens si pe el, mai ales daca bolboroseste filtru, e mult si greu de spalat mai ales in cazul meu in care avea pesteu 1m (2 glisante) tot trebe sa dai capacul jos sa il speli, mai bine un ventilator.

image
[Yahoo!]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

acum doar ce verificai capacul, geamul e pus de cand postai ultima data

tot se face, dar parca nu asa de rau

geamul acopera cam 90% din fundul capacului

culmea e ca se face f putin pe geam si tot mai mult pe capac

capacul e din plastic, un fel de fibra, ebonita ce o fi nus exact, sa vedem cum mai decurge si daca nu o sa pun un ventilator, desi nu vreau, am zis de ce

mai astept si alte solutii daca or mai fi :p

NIMIC
[Email] [WWW]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

himz.. si mai aveam o impresie vaga, dar accentuata ca pe masura trecerii timpului, dupa 1 saptamana de necuratire/spalare, lumina care ajungea la plante era diminuata.

image
[Yahoo!]
mihai20005
Member

IP:

Mai da si tu cateva gaurele in capac de aerisire. Poate asa vei rezolva problema.
[Yahoo!]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

m-am gandit si la asta, dar logic, parerea mea, aerul cald tot in sus se ridica, si apoi daca se loveste de ceva o ia in laturi, deci tot o sa am

NIMIC
[Email] [WWW]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

shyck wrote:...culmea e ca se face f putin pe geam si tot mai mult pe capac...

E firesc. Condensul se formeaza pe obiectele reci. Geamul, fiind inauntru, e incalzit de becuri, in timp ce capacul e racit din exterior de temperatura camerei.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

shyck wrote:m-am gandit si la asta, dar logic, parerea mea, aerul cald tot in sus se ridica, si apoi daca se loveste de ceva o ia in laturi, deci tot o sa am

Eu zic ca te incapatanezi sa nu pui ventilator, este si un pik mai dificil de montat dar iti faci treaba cu el

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

cred ca ai dreptate

in jurul becului nu e umezeala, normal

norocul meu ca nu e din lemn si e material plastic

NIMIC
[Email] [WWW]
dexter
Junior member

IP:

poti sa folosesti pistolul cu lipici (glue gun) , cu rezerva de plastic.
Eu prima data am pus un bec economic si dupa 2-3 zile o data boom, facuse condens la montajul electronic (tubul era intreg si functional)a facut rost de un montaj de la un alt bec dar de data asta inauntru in capacul mic unde este prins tubul si cele 4 fire am umplut capacelul cu plastic cu pistolul sa sa nu mai intre condensul. Si becul merge de 3 luni fara probleme.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: