[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Becuri economice!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Netzu
Junior member

IP:

Am facut o instalatie cu doua becuri economice de 24 W ( lumina calda )! Pt un acvariu de 70 de litri.

Vreau sa va intreb daca aceste becuri sunt bune pt o crestere normala a plantelor!
razvan
Membru banat

IP:

daca sunt "cu lumina calda" adica tenta de culoare galbui rosiatica, da, daca mai sunt si "de firma, da de 2 ori !!!!!
daca le pui si o poleiala in spate, s-ar putea sa fie nevoie sa bagi de putere mai mica ;) (altfel zis , da , de 3 ori )
mihai20005
Member

IP:

Becurile despre care ai spus tu eu stiu ca asigura o crestere a plantelor destul de buna, dar ai grija la alge. Sper ca ai folosit becuri PHILIPS, prietenii stiu de ce . Succes in continuare

editat de razvan
uita-te la ora postarii ;) 2 oameni au zis acelas lucru in acelas timp, deci...
[Yahoo!]
Netzu
Junior member

IP:

firma este SHYLIGHT, cumparate din metro la 4 lei bucata ( destul de ieftin, presupun calitate mai slabutza )

Philipsul era 10 lei asa ca am optat pt ceva mai ieftin. Cand o sa pun mana pe ceva bani sigur o sa iau fhilips...

Culoarea este galben rosiatica!!!!

Multumesc pt raspunsuri !!!
Netzu
Junior member

IP:

skylight !!!!!!!!! corectura!
razvan
Membru banat

IP:

la banii astia, daca se aprind mai slab, poti sa suplinesti printr-un numar mai mare de becuri, asta doar daca ti se pare ca ar mai fi nevoie.
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

vreau sa intreb si eu, becurile economice au aceeasi propietate ca si neoanele? adica nu se incing? poi sa pui mana pe el si sa nu te "arzi"?

intreb asta pentru ca cu un neon e mai usor sa faci un capac din anumte materiale care se pot "incinge" destul de usor

si sunt si eu in situatia in care mai bine pun unul economic decat 1 neon; as pune neon dar ma cam impiedica lungimea

NIMIC
[Email] [WWW]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Se incing cam la fel ca neoanele, dar totusi daca pui mana pe ele(neoane sau becuri economice) te cam frig.Oricum degaja mai putina caldura decat unul obisnuit.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Netzu
Junior member

IP:

Pot sa iti spun ca nu se incing, cered ca sunt la fel ca si neoanele din acest punct de vedere.

Eu spun ca poti sa folosesti linistit becuri economice! Desi cu putina imaginatie poti sa inglobezi intr-un capac de acvariu de 60 de cm un suport de neon de 70 de cm,asta daca nu te spara ca va iesi putin suportul de neon afara. Pana la uram un suport de neon de 70 cm este pt tuburi de 60 cm asa ca tubul nu va iesi afara numai suportul. Am gasit un astfel de supot in magazine la 10 lei. Este suportul si daca mai cumperi 2 metri de cablu si legatura pt priza poti sa faci in 5 minute un sistem de iluminare! La pretul de 13 lei!!!
razvan
Membru banat

IP:

shyck wrote:vreau sa intreb si eu, becurile economice au aceeasi propietate ca si neoanele? adica nu se incing? poi sa pui mana pe el si sa nu te "arzi"?

de fapt, becurile economice, sunt tot "neoane" , numai ca, sunt constructiv mai mici in dimensiuni. principiul de functionare e acelas, are 2 filamente, descarcarea electrica se face tot in gaz, iar conversia descarcarii ultraviolete se face tot pe luminoforul de pe tuburi. in plus fata de "neoanele" tubulare (clasice) au inclus in suport, un "droser electronic" sa poata functiona direct la 220V .
arathemis
Member

IP:

Am gasit un astfel de supot in magazine la 10 lei. Este suportul si daca mai cumperi 2 metri de cablu si legatura pentru priza poti sa faci in 5 minute un sistem de iluminare! La pretul de 13 lei!!!

La ce magazine te referi? Is cumva prin cluj magazinele alea, si daca da te rog sa-mi zici mai amanuntit unde se gasesc suporturile respective. Mersi.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Netzu
Junior member

IP:

arathemis, am gasit suportul la AMBIENT in Bistrita, dar cred ca este AMBIENT si in Cluj. Inainte sa gasesc la AMBIENT am cautat si la Metro, selgros, in Cluj dar nu am gasit nimic satisfacator. Poti sa mai cauti si in magazine de elecrice si sunt sanse sa gasesti la un pret bun...

Bafta!
arathemis
Member

IP:

Mersi mult Acu` mai ramane sa gasesc un Ambient in Cluj. :-)

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
shyck
Junior member
[Avatar]

IP:

Netzu wrote:Am facut o instalatie cu doua becuri economice de 24 W ( lumina calda )! pentru un acvariu de 70 de litri.

Vreau sa va intreb daca aceste becuri sunt bune pentru o crestere normala a plantelor!

skylight, acele care sunt la metro, le-am vazut si eu azi, si sunt becuri cu lumina rece, lumina alba, scrie si pe ele WHITE si sunt clasa de consum B

ee, cel putin la mine in oras nu am gasit cu lumina calda sub 15 lei asa ca am optat pentru inceput tot pentru unul cu lumina "rece", tot de la metro, dar culmea mai ieftin ca skylight, durata de viata mai mare, consum clasa A

am gasit becuri cu lumina calda la 3 lei dar mi-a zis vanzatoarea ca decat scrie pe ele dar nu inseamna ca si sunt smilie

NIMIC
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: