miky wrote:de putin timp am observat ca la un discus i-a aparut o "albeata" intr-o branhie prin care nu mai respira mai deloc
Probabil s-au inmultit in exces parazitii de pe branhii.
Poti afla mai multe despre problema ta cautind pe net dupa "Gill Flukes", presupun ca n-ai acces la carti despre bolile discusilor.
miky wrote:ma intreb daca se va lua si la ceilalti
Aproape toti pestii (inclusiv discusii) au paraziti pe branhii. Daca pestii sint sanatosi reusesc sa tina parazitii sub control si traiesc asa fara sa prezinte vreun simptom.
Problemele apar in momentu' in care pestele este slabit din diverse motive (stres, hranire necorespunzatoare, calitate proasta a apei ....... ). Uneori se intimpla s-o pateasca pesti aparent puternici si sanatosi.
miky wrote:ar fi o varianta sa incerc sa-l tratez individual cu baktopur? sau ar trebui facut tratament la toata "gasca"
Daca lasi pestele in conditiile in care a aparut problema nu cred ca-i va trece de la sine.
Eu l-as izola si l-as trata. Da' nu in principal cu Baktopur, nu bacteriile ataca branhiile chiar daca pot aparea ca infectii secundare.
Dintre medicamentele pe care le gasesti la noi cred ca doar Sera Mycopur trateaza Gill Flukes.
Iti recomand sa-l tratezi cu Sera Mycopur plus Sera Ectopur (asta previne deficitul de oxigen de care sufera pestele tau din cauza branhiei bolnave). Ar fi foarte bine sa folosesti si Sera Fishtamin pe durata tratamentului (chiar si dupa vindecare citeva saptamini).
Ca sa previi infectiile secundare e bine sa folosesti si Sera Baktopur Direct concomitent.
Dozajul si felu' in care se folosesc medicamentele astea sint scrise pe prospect.