[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreea92
Forum Index » Profile for andreea92 » Messages posted by andreea92
Buna tuturor. O sa incep prin ai multumi Ancai (Ancamarketing ) pentru pietrele si crengle de salcie donate ...si lui Disciponel pentru plante.
O sa va prezint prin poze nano acvariul meu proiect inceput cu entuziasm si terminat cu ceva ore de munca...
Pestisorii sunt 4 femele betta productie proprie (parintii au murit intr-un accident trist ).
Capacitatea acvariului de 10 l (mica stiu..am sa cumpar in timp altul mai are..cu betta e dificil si ai nevoie de mai multe acvarii pt ca sunt batausi am 2 de 10l si unul de 5 ),
Lampa 9w 4000k
Plantele nu le stiu denumirile dar e si moos pe acolo si cateva rosii..
Pietre de rau si crengi de salcie..fierte in prealabil 3 zile la anceput cu sare apoi in apa curata...
Substrat jbl aqua Basis plus, peste nisip fin natural de cuart...
Incalzitor +filtru cascada si bineinteles termometru...si sa nu uit de folia decorativa...
Pentru plante fertilizant easyCarbo..

Buna. Caut plante si decoratiuni (pietre, crengi,) pt un nano in Iasi la un pret rezonabil ! Multumesc.
Buna.
Ma poti lamuri cu ceva legat de lampa? Ai protejat-o in vreun fel? E posibilitatea unui scurt de la vaporii de apa...?
Am si eu un nano si as vrea sa o cumpar e o optiune econimica .
Multumesc!
Vand bol 5 litri plus incalzitor de 25 w
E perfect pt un betta, livrarea se face personal in iasi!
pret pachet 60 lei (usor negociabil ) ! (numai pe incalzitor am dat 40 de lei...)
Multumesc de incurajare....astept raspunsuri (
Salut tuturor. Am o problema mare cu bettanul meu.... Il am d 7 luni ,mi-a facu si 2 serii de puiuti... Toate bune si frumoase pana acum o saptamana....cand a inceput sa nu mai manace.. A fost mereu un peste pretentios la mancare si inafara parvelor de tantari nu prea manca nimic...si nu am dat mare importanta initial (terminasem larvele) am zis ca o sa manance cand o sa dea foamea in el...insa lucrurile s-au agravat a inceput sa fie apatic.... culoarea ce o avea candva a inceput sa devina fada...pe cap cand l-am luat era negru acum e gri pafuit... Aripioarele la varfuri sunt decolorate ...
El a stat cu partenera sa de 1 luna jumatate ...insa acum 3zile aceasta a facut dropsy... Am mutato bineinteles separat urgent si o tratez cu baktopur ...nu cred ca o sa scape dar incerc...ideea e ca ea e si batrana si ma asteptam sa moara la un moment dat plus a avut si velvet acum jumatate de an pe care l-am tratat cu tratamente indelungate si cu siguranta sistemul imunitar nu a mai fost la fel...
Acum ma gandesc ca poate a fost femela putatatoare de ceva si am pus si masculului tratament
problema e ca el nu raspunde la tratament vad ca starea lui se agraveaza...am vazut excremente lichide si m-am speriat rau... Nu am mai vazut asta la nici un peste pana acum...
Ma gandesc acum ca poate fi vorba despre viermi...inca nu am medicamente pt asta si as vrea sa stiu o parere a cuiva ce se pricepe sau a trecut prin ceva asemanator . vazusem ceva de la jbl pt viermi nodol..cau cv de genu la 50 de lei.... Mi-am amintit ca intr-o zi l-am vazut pe bettan cu un viermisor alb in gura l-a scuipat... M-am interesat si din ce am vazut parea unul din aceea inofensivi din acvariu... Dar poate de fapt a fost altceva....
Sincer nu as vrea sa il pierd.. Sau poate a luat ceva din plantele noi de la piata (le-am spalat inainte)...totusi nu vad nici o schimbare de la antibiotic.. Sau poate e ceva din mancarea congelata...
Pestisorul sta intr-un acvariu de 11 l cu incalzitor la 26-27 g si am si un filtru micut gen cascada... Apa o schimb la 4-5 zile
Va rog dati-mi un sfat ca nu stiu ce sa ma fac..cu velvetu m-am descurcat..dar asta ma depaseste..si plus am vqzut ca are acum si el burta putin aurita...
Dupa imperecheri foloseam totusi un tonic pt a imbunatati calitatea apei si sanatatea pestelui ( tetra vital)
Buna tuturor.
Are cineva de vanzare la un pret rezonabil tratamente pt pesti ?
Mai exact pentru paraziti de branhii si infectii bacteriene ?
De preferat din Iasi .
Se poate inchide!
Buna donez o femela betta alba cu codita rosiatica. De preferat pt cineva cu un acvariu mai mare!
Se ridica din tatarasi!
Salut
pestisorul are gris. Iti recomand tratament cu Odinol de la jbl. la mina a functionat pt velvet. si pune-l in carantina.
Iti recomand sa te grabesti...
Multumesc de parere.. am avut pesti bolnavi de velvet si i-am trata.. dar la ea nu e velvet.. nu are punctele specifice..nici inotatoarele cazute...
e doar maroul ala urat cred ca o fi o ciuperca ceva...
Donez o femela betta matura albastra (albastru cerneala) in iasi
Buna tuturor. Am o nelamurire in legatura cu o femela betta... cumparata de la petshop...
Cand am luato parea bine insa acasa s-a decolorat si are un maro ciudat pe cap....
imi puteti da o parere si cam ce ar putea sa aiba? Mai am pesti in acvariu si mi-e frica sa nu ii imbolnaveasca!
Mentionez ca in acvariul de acolo de la petshop era daca nu ma insel o femela moarta dar am vazut-o tarziu...
Buna tuturor... e cineva din Iasi de la care sa pot cumpara microworms...sunt pemtru 3 pui de betta..cam de 5 zile...
Multumesc.
Buna..
Este si vina mea..ca au iesit asa putini.. am scos femela prea repede..dupa o ora so un pic ca mi sa parut ca papa icre... plus masculul e la prima lui inmultire...si saracul a obosit a trebuit sa il scot exact cand au eclozat puii.. statea lesinat pe fundul acvariului..apa a fost cam la 14 cm si se pare ca e cam mult..chiar daca am mai scos pana la 12... acvariu are 11litri stiu e cam mic..dar nu intentionez neaparat sa devin crescator.. imi pare rau ca nu pot sa pun iarasi perechea la reprodus ....acvariul mare e populat e 3-4 ochi miscatori si nu as vrea sa imi bat joc.. chiar imi iubesc pestisorii
Si da e o minune ca inca traiesc avand in vedere ca am scos masculul fix cand au eclozat si nu au avut parte de nici un ajutor
Sincer celelalte icre nu stiu unde sunt.. ca nici pe fundul acvariului nu le-am vazut si nici pui morti pe fund nu am gasit...poate Ie-a mancat masculul nu stiu. .
Acum am 2 femele gata de depus au inceput sa faca singure cuib...la fel si masculul pe care il tin momentan separat ..si-a luat bataie din pacate....
Scuze de eventuale greseli scriu de pe telefon..
multumesc de sfaturi..astazi le-am dat galbenus foarte bine diluat in apa foarte putin cu o scobitoare..
imi este greu sa ii vad mancand avand in vedere ca e acvariul mare si ei sunt doar 3....
in principiu mia traiesc si parca incep sa se innegreasca ...nu se mai vad doar ochii negri...se vede si spre codita negru...
o sa mai dau update ..am citit si despre nobil fuid cica nu e asa de bun..sunt un pic debusolata...
Am inteles.. multumesc de lamurire ..deci mai e o sansa sa imi traiasca.. sunt 3 si inca sunt micuti abia ii vad
au depus pe data de 5, pe 7 au iesit...acum cred ca o sa astept pana maine sa ii hranesc...vad ca inoata dar nu au stabilitate
legat de galbenus..am inteles ca face multa mizerie...si imi este frica
oricum e o minune ca au trait fara pic de ajutor de la mascul...
cand e recomandat sa ii hranesc sa incep de azi sau maine?
Update..vad ca inca misca 3-4... sunt care mai stau si pe fundul acvariului si pe sticla la suprafata e normal?
Sau trebuie mereu sa stea la suprafata? Cat despre mancare ma gandeam sa le iau lichida nobil fluid...dar sa vad ca inca traiesc
update... am 3 pui..care inoata singuri la suprafata...ma rog se chinuie...dar misca...am scos masculul ca nu ii ajuta cu nimic... am micsorat coloana de apa la 8 cm....trebuie mai mica..?
in cat timp sa le dau de mancare?
Buna tuturor.. am venit cu vesti...
masculul meu cred ca a papat toate ouale...si-a pierdut interesul pt cuib...vad in apa 3 codite... atat a ramas... ar trebui sa se miste....?
stau la suprafata..si nu au bula de aer....e vro sansa sa fie vii?
au cam 45 de ore... ce sa fac.. sa scot masculul..el sta ca prostu in cealalta parte a acvariului si face bule...

Forum Index » Profile for andreea92 » Messages posted by andreea92
Go to: