Buna tuturor. O sa incep prin ai multumi Ancai (Ancamarketing ) pentru pietrele si crengle de salcie donate ...si lui Disciponel pentru plante.
O sa va prezint prin poze nano acvariul meu proiect inceput cu entuziasm si terminat cu ceva ore de munca...
Pestisorii sunt 4 femele betta productie proprie (parintii au murit intr-un accident trist ).
Capacitatea acvariului de 10 l (mica stiu..am sa cumpar in timp altul mai are..cu betta e dificil si ai nevoie de mai multe acvarii pt ca sunt batausi am 2 de 10l si unul de 5 ),
Lampa 9w 4000k
Plantele nu le stiu denumirile dar e si moos pe acolo si cateva rosii..
Pietre de rau si crengi de salcie..fierte in prealabil 3 zile la anceput cu sare apoi in apa curata...
Substrat jbl aqua Basis plus, peste nisip fin natural de cuart...
Incalzitor +filtru cascada si bineinteles termometru...si sa nu uit de folia decorativa...
Pentru plante fertilizant easyCarbo..
This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2015 23:31:54
cu rabdare am umplut si plantat....cu degetul..fir cu fir uitasem de moss... ) am scos copacelul si l-am infasurat frumos cu fir de pescuit
apa am puso leeent ..am crezut ca adorm...cateva bucati de sunstrat tot mai pluteau pe la suprafata dar filtrul si-a facut treaba
apa am incercat sa o pun cam la 26 de grade..am facut si aclimatizarea usor.. si am si bagat domnisoarele care au asteptat nerabdatoare cam 4 ore Au fost foarte incantate si s-au adaptat repede.. Acvariul era ciclat ..nu a mai fost nevoie de timp
Si am sa pun poza in ansablu..cu ce a iesit..si spre rusinea mea am sa arat si cum a fost inainte
Pestii i-am monitorizat sun foarte fericiti si activi se bucura din plin denoul mediu...
e cam aglomerat dar o sa mai schimb in timp.. sunt abia la inceput.
Arata promitator ...Plantele care le ai is cam astea (sper sa nu gresesc): rotala rotundifolia, pogostemon, ludwigia repens, michrantemum michrantemoides, hygrophila polysperma....cred ca o sa mai fie nevoie de ceva michrantemum...in fata.
Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
Wow arata chiar foarte bine pentru un incepator, felicitari, ti-ai facut bine temele. :ok
Filtrul nu e cascada, e un filtru mic intern, dar care isi va face treaba bine pentru ce ai tu acolo, ar fi util un filtru cascada dar nu e vital deocamdata.
Imi place tare mult cum ti-a iesit copacelul.
Cred ca trebuia sa lasi unele crengi mai lungi, sa poata iesi din acvariu, pentru ca oricum nu ai capac, dar nu i problema, cand faci acvariul mai mare, ma suni si iti dau alte crengi.
De ce nu umpli acvariul cu apa pana sus, te temi sa nu sara pestii? Ar arata mai bine plin pana la 0.5 cm fata de marginea de sus si ar fi mai mult volum de apa.
Nu stiu cum au fost crescute plantele, daca au avut aditie de CO2 presurizat s-ar putea sa sufere putin pana ce se adapteaza doar la Easy Carbo, daca nu e si mai bine.
Imi place mult cum l-ai aranjat, succes in continuare.
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
Multumesc Anca... Imi este frica sa nu sara fac salturi pesoaicele de le aud si noaptea Plantele nu au fost crescute cu co2 sper sa se adapteze oricum
Nu am capac dar am improvizat ceva (folie de plastic alimentara ) Plus ca am si 2 pisici teroriste care la inceput beau apa din acvariu.....
Acum nu stiu cum o sa procedez la curata acvariu..la cat timp si cata apa trebuie sa scot.....
Ai grija cu folia sa nu fie etansa ca nu mai permite schimbul de gaze, sa ii faci niste gauri, sau mai bine cu un plastic transparent sa pui deasupra sau o plasa de tantari, mare atentie.
Pisicile nu patesc nimic daca beau de acolo, si a mea bea apa din acvariu de cate ori apuca.
In mod normal scoti o data pe saptamana cam 30 % din apa din acvariu, cu aspirare de sustrat, si o inlocuiesti cu apa de la robinet, care a stat minim 24 ore inainte intr-o sticla fara capac, la temperatura camerei.
Daca pestii fac mizerie multa, dat fiind volumul foarte mic de apa si ca sunt pesti Beta, cred ca poti sa incerci sa schimbi cate 20 % din volum de doua ori pe saptamana, numai daca este cazul.
Spor
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
Buna ideea cu plasa de tantari.. Si e bine de siut ca pisicile nu patesc nimic de la apa de acvariu..
In general pestisorii nu fac multa mizerie..stiu pt ca nu am avut substrat si se vedea exact....apa u o las cam 3-4 zile dupa care o si tratez cu aqua-safe..
Cei 10 litri (presupun ca vorbim de volumul brut) ai acvariului, combinati cu lampa de 9W si fara fertilizanti, mi se pare o treaba riscanta.
Eu as recomanda sa iei niste JBL Ferropol si JBL Ferropol24 si sa incepi o usoara fertilizare micro pentru moment.
Intre timp, te mai documentezi si intr-un viitor poate vei incerca si ceva macro.
Nu te baza foarte mult pe ce iti spun cei de la petshop, nu sunt pregatiti in acvaristica (decat atunci cand dai peste vreun pasionat, iar in Iasi, nu stiu decat vreo doi proprietari de petshop de genul asta: dl. Ovidiu cu Arcapet de pe Stefan cel Mare si dl. Dan de la Animalis World din Nicolina, desi am impresia ca nu mai are petshopul deschis "publicului larg").
EasyCarbo este in parte si un fertilizant, ofera carbon plantelor, acesta fiind un macroelement.
Dar atat.
Restul elementelor, precum azot, fosfor, potasiu (macro elemente) sau fier, zinc, molibden samd (micro elemente) ti le asigura alte solutii.
Cele doua solutii recomandate de mine mai sus iti asigura partea de microelemente si sunt niste solutii ce le gasesti in orice petshop, la un pret foarte ok. Acestea le vei adauga pe langa easycarbo ce il ai deja (nu iti ziceam sa il inlocuiesti).
Pentru macroelemente, ceva azot si fosfor va fi in acvariu oferit de pesti si din mancare. Daca va fi nevoie in plus, ramane de vazut pe viitor.
This message was edited 2 times. Last update was at 26/11/2015 22:16:20