| Message |
|
|
|
ce pot sa spun...masculul meu e extenuat ..motaie cum poate..se vede ceva miscand in oua.. imi este asa de mila de el...toata noaptea a stat si a carat la cuib icre...in noaptea asta pe la 12 se implinesc 36 de ore... astept cu nerabdare.. nu sunt multe intradevar.. dar pentru prima incercare e bine...
|
 |
|
|
|
Da am citit..dar el saracu nu are experienta si dupa o ora jumatate ..femela a inceput sa manance icre..si el nu prea a reactionat nici nu cred ca si-a dat seama... daca o mai lasam ramaneam fara. Am preferat sa risc...
Nu cred ca o sa iasa multi puiuti ,dar pot spune ca masculul a fost foarte grijuliu dupa o zi cu femela , aceasta a iesit intacta, sper sa nu se plictiseasca de adunat si urcat icre in cuib...
|
 |
|
|
Buna.. multumesc de sugestii...al meu e un mofturos...de 1 saptamana incerc sa il imperechez...am incercat cu paharul..... fara rezultat mai tare l-a ocolit... si la fel cu frunzele...perfecte pt a retine cuibul...si el nimic...
cand era in bol facea cuibul imens..acum nu stiu sincer ce e cu el...
oricum a fost ciudat ...s-au gandit sa se imbratiseze fara cuib... m-am panicat si am pus repede poliestirenul si ca prin minune amandoi au facut bule acolo..si sincer nu stiu daca femela a ramas fara icre..am scos-o cam dupa 1 ora jumatate ca incepuse sa pape oua...
initial ea a urcat toate icrele in cuib..masculul habar nu avea ce trebuie sa faca.. facea bule si atat...
dupa ce am scos femela sa apucat de treaba ..sta cu ochii pe cuib si urca tot ce cade..sper sa nu le manance...
o sa pun poze daca merge treaba 
|
 |
|
|
am rezolvat la limita problema... am pus o bucata de polistiren si au facut bule dedesubt... sunt cam putine bule... cavalerul meu e la prima depunere sper sa iasa ceva
|
 |
|
|
Buna tuturor...am o problema..... mascul betta plus femela se plac... sunt impreuna gata sa se reproduca masculul face cuib de spuma incontinu dar bulele se sparg..  ( ce sa ma fac?????
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos
|
 |
|
|
Buna tuturor. Ma confrunt cu o mica problema...
am mascullul betta, mare frumos...si apt pentru puiuti + 2 femele mature pline de icre (parca explodeaza). Am pregatit acvariul pentru inmultire ca la carte.. ascunzatoare, planta pentru cuib, incalzitorul e la 29 de grade, sticla cu garuri pentrut preludiu si nu se intampla nimic.. masculul nu face cuib..femela ii arata ca e gata ii apar dungile verticale...dar el nimic.... Inainte de a aduce femelele ma saturam de spuma lui iar acum nimic.. nu pot spune ca nuu ii place nici o femela... pe cea neagra cu verde a curtato si nici nu ia papat codita...
Astazi de frustrare.... am schimbat temperatura acvariului la 26 de grade...mi-am spus gata cu imperecherea... il pedepsesc nu mai vede femela o saptamana...dar ce sa vezi... la temperatura scazuta sa apucat de treaba acum face cuib...
Din cate am citit apa pentru imperechere trebuie sa fie 29-30 de grade...masculul meu nu faced cuib la aceasta temperatura... ce e de facut? ajutati-am va rog cu un sfat
|
 |
|
|
|
deoacamdata e liniste .. daca se vor bate .voi da o femela sau 2
cei de la petshop mi-au spus ca e ok..la limita dar ok...
nu vad sa fie stresate (adica dungile orizontale pe care le aveau la petsop)
|
 |
|
|
Am avut cateva zile de cosmar cu pestii plus drumurile  sper s se linisteasca lucrurile ca am obosit... pana si noaptea visez pesti... din fericire nu au apucat sa se ciuguleasca si am putut sa ii duc intacti inapoi... cel albastru dus de ieri se vede perfect ca e mascul cel rosu cred ca inca e pui..
|
 |
|
|
|
Sa ajuns la concluzia ca e mascul in primul rand datorita agresivitatii, mi-a fugarit si batut un pui de femela plus pe cea de a 2 a femela pe care am luat-o ieri , si aripioarele de cand am luat-o au crescut. .. iar masculul pe care il detin mai tare l-am strsat decat sa aiba chef de imperechiat. De cand am adus acasa asa zisele femele sa oprit total din a face cuib , cautand bataie.. cred ca daca ii lasam in acvariu era jale.
Am inteles ca cei de la petshop au avut probleme cu furnizorul au pus masculi cu femele si "norocul "meu a fost sa imi aleg din atatia pesti 2 masculi...
Acum am ales cu atentie ..mare atentie.. si am 4 femele.. ma rog 3 mature I un puiut alb nu stiu inca ce este...dar mi-a placut prea mult
Stau impreuna intr-un bol de 6-7 litri si se inteleg perfect. Plus masculul meu a inceput sa construiasca cuib la vederea femelelor.. ceea ce nu sa mai intamplat de mult...
Acum astept o saptamana sa le tin in carantina si sa le dau mancare cat mai vie apoi sa incerc reproducerea...
|
 |
|
|
|
Multumesc de clip. Sa dovedit a fi mascul , acolo bate lumina m-am uitat atent si nu avea punctul alb. Am mers astazi la pet-shop si mi-am luat femele....
|
 |
|
|
|
si a 2 a poza
|
 |
|
|
Buna tuturor, acum cateva zile m-am decis sa cumpar femele pentru masculul betta pe care il detin..... cei de la petshop mi-au dat 2 femele una albastra si una rosie, se pare ca ce albastra era mascul cu aripiorele mancate , confundandu-l cu o femela, acasa s-au batut ca chiorii , nu iam putut tine impreuna. Astazi am mers si am dus masculul albastru, cei de acolo mi-au dat o alta femela la schimb, acasa cand am ajuns , cea rosie o bate incontinu si iarasi stau cu pestii in borcan.
Este posibil ca si femela rosie sa fie defapt mascul tanar... are aripioarele cam mari.. o a pun poze. va rog ajutati-ma, simt ca o iau razna...
o sa pun 2 poze...
|
 |
|
|
am mai pus o poza cu dungile pe cale le face la stres...
acum am mutato cu inca o femela care e pui si vad ca nu o mai bate se inteleg , insa ma separat-o de cea de a treia (rosie ) ca acuma o bate ea pe cea albastra... nu mai stiu ce sa inteleg....
le-am luat pentru mascul dar le bate si nu reusesc sa le fac cunostinta, ( daca nu le bate masculul cele doua mature se bat intre ele )
Niste sfaturi va rog
|
 |
|
|
|
Si cu dungile cum e treaba....
si masculii fac dungi?
|
 |
|
|
|
Are si dungi cand se enerveaza, ma rog streseaza
pfff acum e in carantina , 1 pt ca banuiesc ca are fin rot+e batausa sau bataus.
|
 |
|
|
Buna tuturor!
M-a poate lamuri si pe mine cineva daca femela de betta pe care abia am luat-o nu e defapt mascul cu aripioarele mancate...
Nu prea ma pricep , sunt incepatoare dar vad ca au inceput sa-i mai creasca putin inotatorele de cand o am, si bate celelalte 2 femele si cu masculul e razboi ...
v-a rog ajutati-ma , macar s-a stiu una si buna 
|
 |
|
|