Buna tuturor. O intrebare as avea legat de mancarea melcului meu..
Traieste in acvariu cu 4 femele de betta ....problema e ca imi e greu sa il hranesc , femelele halesc tot ce vad chiar si legumele...iar ce nu le place (castravetele) pluteste cate 3 zile pana sa ajunga sa il manance... Am incercat si cu morcov..pluteste si asta..si salata si spanacul.
Intrebarea e daca pot sa oparesc legumele ca sa ajunga mai usor pe fundul acvariului
Sau in sfat legat de o mancare noua sau metode de hranire
... Mentionez ca femelele au mancare la discretie ceea ce enervat si mi-e mila de melc ..el se hraneste cu ce frunzele ce se inmoaie sau mor de la plante...
Pareri va rog...
Substratul e aspirat periodic nu asta e problema..plus am pus nisip fin peste si cred ca am cam exagerat...cateva plante mi-au murit...si ma fandeam ca ar fi mai usor cu un substrat simplu....am vazit cateva acvarii plantate astfel si aratau parca mai bine .....
cel de la jbl il am dar trebuie sa pun pietris peste el ca imi zboara prin acvariu si nu prea imi place ca o murdareste...(apa)
ma gandeam ca il pun pe aceste si nu mai am probleme...
imi poate spune cineva urgent daca e ok sa achizitionez acest substrat si daca mai trebuie pus ceva peste. nisip sau pietris...
Multumesc !
Prezentare
Sobstratul bioactiv Pro H2O este alcatuit din argila expandabila, macinata. Granulatia de 1 pana la 4 mm ofera plantelor acvatice sustinere suficienta si datorita porozitatii ridicate faciliteaza circulatia apei prin substrat. Circulatia apei prin substrat impiedica putrezirea radacinilor plantelor acvatice. Microelementele din argila hraneste plantele pe cale naturala cu microfertilizatori creand conditii ideale pentru vegetatia abundenta din acvarii.
Sobstratul bioactiv Pro H2O este ars la 1200 de grade Celsius pentru a deveni o argila expandabila, microgranulata, cu pori deschisi si sterile, apoi este macinat si cernut. Structura microporoasa din interiorul granule ofera un habitat ideal pentru bacteriile anaerobe, denitrificatoare, iar pe suprafata acestui substrat colonizeaza bacterii aerobe, nitrificatoare, acest substrat fiind un excellent filtru biologic reducand efortul fizic si tehnic necesar ingrijirii acvariilor si acvaterariilor.
Sobstratul bioactiv Pro H2O are o influenta pozitiva asupra pestilor si plantelor acvatice nu numai prin actiunea actiunea sa filtranta si microfertilizatoare ci si prin nuanta sa calda de brun-roscat, care corespunde coloritului prezent in biotopurile multor pesti tropicali, asigurand astfel vietuitoarelor din acvariul dumneavoastra o stare de confort.
Pe scurt : - actioneaza ca filtru biologic
-denitrificare datorita porizitatii ridicate
- microfertilizare
- circulatia optima a apei prin substrat
Donez o femela de betta albastra cerneala superba si mare ( nu stiu cum de sa facut asa mare banuiesc ca tine de gene ) e productie proprie si are 8 luni. (e pasnica nu alti pestisori )
Se preda in Iasi - Tatarasi cuiva responsabil. Multumesc!
Buna ideea cu plasa de tantari.. Si e bine de siut ca pisicile nu patesc nimic de la apa de acvariu..
In general pestisorii nu fac multa mizerie..stiu pt ca nu am avut substrat si se vedea exact....apa u o las cam 3-4 zile dupa care o si tratez cu aqua-safe..
Multumesc Anca... Imi este frica sa nu sara fac salturi pesoaicele de le aud si noaptea Plantele nu au fost crescute cu co2 sper sa se adapteze oricum
Nu am capac dar am improvizat ceva (folie de plastic alimentara ) Plus ca am si 2 pisici teroriste care la inceput beau apa din acvariu.....
Acum nu stiu cum o sa procedez la curata acvariu..la cat timp si cata apa trebuie sa scot.....
Si am sa pun poza in ansablu..cu ce a iesit..si spre rusinea mea am sa arat si cum a fost inainte
Pestii i-am monitorizat sun foarte fericiti si activi se bucura din plin denoul mediu...
e cam aglomerat dar o sa mai schimb in timp.. sunt abia la inceput.
cu rabdare am umplut si plantat....cu degetul..fir cu fir uitasem de moss... ) am scos copacelul si l-am infasurat frumos cu fir de pescuit
apa am puso leeent ..am crezut ca adorm...cateva bucati de sunstrat tot mai pluteau pe la suprafata dar filtrul si-a facut treaba
apa am incercat sa o pun cam la 26 de grade..am facut si aclimatizarea usor.. si am si bagat domnisoarele care au asteptat nerabdatoare cam 4 ore Au fost foarte incantate si s-au adaptat repede.. Acvariul era ciclat ..nu a mai fost nevoie de timp