[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Help..help.....  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna tuturor...am o problema..... mascul betta plus femela se plac... sunt impreuna gata sa se reproduca masculul face cuib de spuma incontinu dar bulele se sparg.. ( ce sa ma fac?????
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

am rezolvat la limita problema... am pus o bucata de polistiren si au facut bule dedesubt... sunt cam putine bule... cavalerul meu e la prima depunere sper sa iasa ceva
[Thumb - 20150305_121551.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 05/03/2015 13:59:19

mutecs
Junior member

IP:

Sunt nou in domeniu, insa am vazut un film pe net unde cineva a imperecheat doi betta. Am vazut ca a folosit o jumatate de pahar de unica folosinta si l-a lipit cu scotch de peretele vasului, iar masculul a facut acolo "cuibul".
Ideea e sa fie ceva concav acolo ca sa "retina" bulele.
Mult succes.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2015 17:25:27

geani
Membru de baza

IP:

Sunt sigur ca a vazut si ea filmuletul........
In general pt cuib se folosesc plante de suprafata, eu am folosit si frunze verzi de tei, vie... si uscate de stejar si artar. Se spune ca frunzele uscate si verzi "incurajeaza" infuzorii, prima hrana la betta....nu stiu daca este asa dar eu am folosit si nimic rau nu s-a intamplat.
Se pare ca si tu esti la prima depunere.......daca mai ai intrebari pune-le acum, sa nu patesti ca un cunoscut care a aruncat spuma cu icre cu tot doar pt ca nu stia sa faca diferenta intre icre si spuma......

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2015 17:50:22

[Email]
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna.. multumesc de sugestii...al meu e un mofturos...de 1 saptamana incerc sa il imperechez...am incercat cu paharul..... fara rezultat mai tare l-a ocolit... si la fel cu frunzele...perfecte pt a retine cuibul...si el nimic...
cand era in bol facea cuibul imens..acum nu stiu sincer ce e cu el...
oricum a fost ciudat ...s-au gandit sa se imbratiseze fara cuib... m-am panicat si am pus repede poliestirenul si ca prin minune amandoi au facut bule acolo..si sincer nu stiu daca femela a ramas fara icre..am scos-o cam dupa 1 ora jumatate ca incepuse sa pape oua...
initial ea a urcat toate icrele in cuib..masculul habar nu avea ce trebuie sa faca.. facea bule si atat...
dupa ce am scos femela sa apucat de treaba ..sta cu ochii pe cuib si urca tot ce cade..sper sa nu le manance...
o sa pun poze daca merge treaba

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2015 19:06:38

geani
Membru de baza

IP:

Trebuie sa o lasi pana ce masculul o alunga de la cuib.
[Email]
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Da am citit..dar el saracu nu are experienta si dupa o ora jumatate ..femela a inceput sa manance icre..si el nu prea a reactionat nici nu cred ca si-a dat seama... daca o mai lasam ramaneam fara. Am preferat sa risc...
Nu cred ca o sa iasa multi puiuti ,dar pot spune ca masculul a fost foarte grijuliu dupa o zi cu femela , aceasta a iesit intacta, sper sa nu se plictiseasca de adunat si urcat icre in cuib...
geani
Membru de baza

IP:

La a doua depunere va fi mai bine. Femelele pot depune, si este recomandat sa le fie facut un astfel de ciclu reproductiv, la 30 zile, iar masculii chiar mai repede , la 15 zile.
[Email]
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

ce pot sa spun...masculul meu e extenuat ..motaie cum poate..se vede ceva miscand in oua.. imi este asa de mila de el...toata noaptea a stat si a carat la cuib icre...in noaptea asta pe la 12 se implinesc 36 de ore... astept cu nerabdare.. nu sunt multe intradevar.. dar pentru prima incercare e bine...
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna tuturor.. am venit cu vesti...
masculul meu cred ca a papat toate ouale...si-a pierdut interesul pt cuib...vad in apa 3 codite... atat a ramas... ar trebui sa se miste....?
stau la suprafata..si nu au bula de aer....e vro sansa sa fie vii?
au cam 45 de ore... ce sa fac.. sa scot masculul..el sta ca prostu in cealalta parte a acvariului si face bule...
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

update... am 3 pui..care inoata singuri la suprafata...ma rog se chinuie...dar misca...am scos masculul ca nu ii ajuta cu nimic... am micsorat coloana de apa la 8 cm....trebuie mai mica..?
in cat timp sa le dau de mancare?
geani
Membru de baza

IP:

Le dai mancare cand inoata singuri. Inotat insemna: pozitia normala la orice peste , paralel cu fundul acvariului, .... inoata in masa apei......nu acele salturi pe care le fac in prima zi.
[Thumb - batta swimming.jpg]

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eventual spuneti-i si ce sa dea la cat sunt de mici...
[Email]
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Update..vad ca inca misca 3-4... sunt care mai stau si pe fundul acvariului si pe sticla la suprafata e normal?
Sau trebuie mereu sa stea la suprafata? Cat despre mancare ma gandeam sa le iau lichida nobil fluid...dar sa vad ca inca traiesc
geani
Membru de baza

IP:

Este normal atat la suprafata cat si la fundul acvariului. Eu mereu am inceput hranirea cu galbenus de ou.
[Email]
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles.. multumesc de lamurire ..deci mai e o sansa sa imi traiasca.. sunt 3 si inca sunt micuti abia ii vad
au depus pe data de 5, pe 7 au iesit...acum cred ca o sa astept pana maine sa ii hranesc...vad ca inoata dar nu au stabilitate
legat de galbenus..am inteles ca face multa mizerie...si imi este frica
oricum e o minune ca au trait fara pic de ajutor de la mascul...
cand e recomandat sa ii hranesc sa incep de azi sau maine?
geani
Membru de baza

IP:

geani wrote:Le dai mancare cand inoata singuri. Inotat insemna: pozitia normala la orice peste , paralel cu fundul acvariului, .... inoata in masa apei......nu acele salturi pe care le fac in prima zi.

Doar ei, pestii, iti spun cand trebuie sa ii hranesti. In functie de dezvoltarea lor....daca inoata ....trebuie hraniti. Cu galbenus nu este foarte rau dar trebuie sa ai grija si sa faci curat cat mai des. Niste melci pusi in acvariu te ajuta sa pastrezi apa mai curata, mananca resturile ....
[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu am crezut ca s-a mai avansat putin ,galbenusul era si pe vremuri, ba noi foloseam si parameci , ma astaptam sa fie ceva mancare d firma dedicata pentru pui de beta
[Email]
geani
Membru de baza

IP:

Sunt sigur ca este, mancare de firma... dar mie cu oul imi pare mai usor, simplu , la indemana....toata lumea are. Cu infuzori este mai dificil, borcane , culturi.....despre mancare de firma pot spune ca mai conteaza si cine vinde acea mancare. Daca vanzatorul stie ce inseamna peste de o zi, daca este de buna credinta.....si vrea sa iti vanda ce trebuie.
Eu am patit-o. Am mers la un magazin si am cerut ceva mancare pt niste colisa de o zi...( am zis sa fiu si eu mai smecher)...si mi-a dat ciclopi congelati....de firma, ocean nutrition....eu stiam ca sunt prea mari dar am zis sa cred vanzatorul ca avea oarece renume si magazinul mai serios......plus ca nu mai cumparasem asa ceva am zis ca poate nu stiu eu, poate sunt ciclopi mici, pui, .....nu mai spun ca i-am repetat de trei ori ca este vorba de colisa proaspat eclozati.....pt ca nu imi venea sa cred ca asta imi recomanda....am cumparat, parca 7 ron blisterul de 100 g, am decongelat si hrana recomandata era mai mare decat puii....
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Poti incepe sa-i hranesti cu Sera Micron alte "prafuri" pentru alevini. Dupa ce mai cresc le-ar prinde bine niste Artemia proaspat eclozata.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: