[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina_g
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Tetra FloraPride...Hmmmmm...eu nu as fi adaugata fertilizanti din prima saptamana de viata a acvariului. Incearca sa nu mai adaugi deloc deocamdata si fa schimburi de apa mai dese. Asta e cauza principala pentru care algele prolifereaza in acest moment.

In rest...numai de bine si bine ai venit!
Razvane, io as mai cauta cativa...stiu ca a trecut o saptamana, dar cred ca inca nu e timpul pierdut...dar ce zic eu as mai cauta...as rascoli tot acvariul dupa inca niste micutei...Iti doresc sa faci o echipa de fotbal...
Sa-ti traiasca !
sinbad wrote:Cum se numesc?

Se numesc Hoplosternum Thoracatum si sunt unii dintre cei mai longevivi pesti de acvariu. Traiesc in jur de 13 ani.
Banuiesc o acumulare de materii organice pe susbstrat.
Schimburi mai dese de apa, cu sifonarea substratului, sare grunjoasa - o lingurita la 10 litri de apa, spalat filtrul in apa pe care o scoti din acvariu, filtrare si aerare permanenta, sera baktopur direct, temperatura 27 de grade.
Felicitari pentru modul in care vezi si practici acvaristica ! Poate reiei candva proiectul tau ambitios. Eu iti doresc succes si te sustin!
Sera baktopur direct.
Schimburi mai dese de apa cu sifonarea sanatoasa a substratului.
serghei wrote: Cum insa vreau sa ii pastrez pe toti frumosi si sanatosi in acelasi acvariu in care se mai gasesc si plante si nisip, m-am documentat si am inteles ................ca ar fi foarte bine ca preventiv sa tratez apa cu metronizadol si rombendazol.

Daca vrei sa-i pastrezi frumosi si sanatosi, nu trata apa cu medicamente atata timp cat pestii nu sunt bolnavi !!!
DIANAA wrote: Am pus verde de malachit in acvariu, dar degeaba.

Nu mai pune, ca ramai fara pesti.

Tratamentul se face cu baktopur direct.
Sigur e columnaris.
Nu, nu, sa nu-l omori. Eu cred ca se va face bine. Ai incredere.
Metronidazolul rezolva problema parazitilor intestinali. Marele Alb are o foarte detaliata metoda de tratament cu metronidazol. Medicamentul se adauga exact dupa reteta lui. Baktopurul direct ajuta, prin antibioticul pe care il contine, la rezolvarea infectiei bacteriene. Tratamentul se face prin adaugarea concomitenta a celor doua medicamente. Temperatura in jur de 28 de grade, dar nu mai scazuta. Schimburile de apa se fac cu adaugarea de metronidazol si baktopur in doza proportionala cu apa inlocuita. Nu exista o perioada fixa de tratament, pentru ca gradul de afectare a sistemelor interne este diferit de la peste la peste. Semnul cel mai important de inceput de vindecare este eliminarea fecalelor de orice fel (stadiul cronic al bolii se manifesta, pe langa departarea solzilor de corp, prin prolaps anal). Prolapsul anal este cel care impiedica eliminarea lichidului din corp si acumularea lui.
Dolly wrote:Pe scurt - boala debuteaza cu aparitia excrementelor albe, iar in ultimul stadiu abdomenul se umfla datorita acumularii de gaze, iar solzii se zbirlesc.

Abdomenul se umfla datorita acumularii de lichid.

Tratamentul se face (numai daca esti sigur ca pestii sunt bolnavi !) cu metronidazol si sera baktopur direct, la 28 de grade.
Nu au paraziti intestinali.
Eu as face asa:

1. L-as tine la 28-29 de grade, intr-un acvariu de 15-20 de litri, plantat, cu filtrare prin burete cu bule.
2. As face schimburi de apa la 3 zile, cate 3-4 litri. Apa as conditiona-o cu sera aqutan.
3. As aspira zilnic substratul.
In primul rand, baktopurul e de doua feluri: direct (pastile) şi solutie. Baktopurul direct contine si antibiotic.
In al doilea rand, nu se pun medicamente in acvariu doar preventiv si nu se foloseste un medicament oarecare (dupa ureche) pentru o boala anume.
Fiecare medicament are un spectru de actiune pentru un anumit tip de microb.
Inainte de toate trebuie sa stabilesti de ce boala sufera pestele. Identificarea se face dupa simptomatologie.
alix wrote:Stie cineva daca e bun baktopurul?

Nu e bun. Pentru Ichthyophthirius multifiliis e bun Costapurul de la sera.
bilti wrote:Schimbul de apa se face cam la o luna in jur de 15% cu apa de la robinet.

Schimbul de apa se face muuuuuuuuult prea RAR.
Sambata am vazut in Obor, numai ca erau plini de gris.
Imi pare rau...

Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Go to: