| Message |
|
|
bogayman wrote:salut.
salut!
bogayman wrote:- cum imi dau seama care va naste prima (sper ca nu un raspuns care are burta mai mare...)
Speri, da' speri degeaba...
bogayman wrote:- cum se comporta ea inainte de nastere (ca sa o pot muta in nascatoare ... sa nu o stresez prea mult) ?
Devine agitata si inoata preponderent vertical (de sus in jos si de jos in sus), de-a lungul unuia dintre geamurile acvariului.
|
 |
|
|
|
1. Acvariul in care sunt puii trebuie sa nu fie cu substrat.
2. Temperatura 27 de grade e buna.
3. Aerarea este obligatorie si cea mai buna metoda e aerarea cu piatra cu pori mari, pentru ca bulele formate sa fie mari, astfel incat sa nu poata fi inghitite de pesti. Bulele mici sunt deseori confundare cu artemia eclozata. Nu iti recomand aerarea cu burete cu bule pentru ca scalarii mici "se lipesc" de burete si raman acolo.
|
 |
|
|
|
Da, e bun tratamentul cu sare.
|
 |
|
|
|
Nu mai continua tratamentul cu Costapur. Daca ti-as fi vazut postul mai devreme, ti-as fi spus. Tratamentul cu Medica Tonic era suficient, mai ales ca a fost foarte eficient si ti-a rezolvat problemele. Nu te ingrijora in privinta femelei de betta, solzii i se refac. Nu e vorba de vreo boala. Incearca treptat sa schimbi din apa şi sa revii la normal, fara tratament. Temperatura 26 de grade, aerare si filtrare.
|
 |
|
|
catallin wrote:aseara le-am schimbat apa
Sper ca 1/3 din volum.
catallin wrote:tot de atunci aparatura lucreaza la foc continuu
Asta e bine.
catallin wrote:am incercat sa le ridic temperatura pana la 25-26 grade dar am senzatia ca incalzitorul e cam neserios asa ca pana la urma l-am stabilizat la 22-23.O sa incerc sa-l reglez din nou mai sus dar trebuie sa fiu acasa ca n-am chef sa mananc bors de peste :-P
Temperatura de 25-26 pentru guppy e perfecta.
catallin wrote:Trebuie sa mai cumpar Aquatan.Apropos produsul acesta ce rol are?Ca de ex. eu am folosit(cum de altfel am mai spus) o licoare Aquasafe(m-am uitat ca nu stiam cum ii zice) cu rol de a scoate clorul si alte componente criminale din apa de la Apanova.
Aqutanul neutralizeaza si cloramina, ceea ce AquaSafe-ul nu face. Cloramina este mult mai stabila decat clorul, asa ca se elimina din apa mult mai greu.
catallin wrote:Are ceva daca le pun apa plata?
Are. Mai bine NU. Daca citesti concentratia de anioni si cationi de pe etichete o sa-ti dai seama singur de ce NU.
Te sfatuiesc sa lasi apa (de la robinet) la declorinat inaine de a o folosi pentru acvariu. Eu tin bidoanele la declorinat lipite de calorifer, stiind ca temperatura mai ridicata ajuta la eliminarea mai eficienta a gazelor din apa.
|
 |
|
|
|
Daca e rosu, il vreau io. :-P
|
 |
|
|
|
1. Nu le-ai facut bine acomodarea.
2. Filtrul si aerarea trebuie sa functioneze non-stop, nu doar noaptea si nici doar ziua.
3. Nu papa carnita pentru ca nu sunt obisnuiti cu ea.
|
 |
|
|
|
Adauga in apa din acvariu sare grunjoasa in solutie, treptat (o lingurita pentru 10-15 litri de apa).
|
 |
|
|
hans wrote: Dar vad, ca mai in centru, este calamistratumul. Avea la dl. Oprea la magazin ... 40 RON...
De fapt la care dintre ele te referi ?
La crinum, da...Multumesc pt inf. 
|
 |
|
|
Io as vrea-o p-aia din centru... 
|
 |
|
|
GYALAI TIBERIU wrote:aciditatea ii buna, salutare 
Aciditate nu e buna; salutare!
|
 |
|
|
|
Ramirezilor le trebuie apa cu un pH usor acid. Masculii se bat intre ei. Pentru 60 de litri, o singura pereche e de-ajuns. Orice modificare brusca de pH sau de duritate le poate fi fatala. Daca apa de la robinet nu are pH-ul neutru, e greu de presupus ca vei sta zilnic sa faci masuratori si sa ajustezi pH-ul functie de specia pe care o ai in acvariu.
|
 |
|
|
|
1 picatura/litru e enorm pentru verdele de malachit...poate fi fatal.
In alta ordine de idei, tratamentul pentru gris se face cel putin 10 zile (cu schimbare de apa zilnic, temperatura de 29 de grade si sare, eventual costapur si nu verde de malachit pur).
|
 |
|
|
|
SERA COSTAPUR
|
 |
|
|
Dalles wrote:Vin si eu cu o ipoteza: daca hrana administrata puilor n-a fost OK?
Si eu tot asta cred.
|
 |
|
|
|
Ar trebui separat intr-un acvariu de carantina cu toate accesoriile (filtru etc) si ingrijit acolo. Temperatura 26-27 de grade. Apa tratata cu sera aqutan.
|
 |
|
|
ashavodaz wrote: si vro 4 pui de betta (foarte mici si ei, caci abia au 2 saptamani decat au aparut pe lumea asta).
La 2 saptamani inca te mai uiti cu lupa la ei...  Parerea mea e sa nu-i muti langa alti pestani, ca ramai fara ei. Lasa-i sa mai creasca.
|
 |
|
|
|
Sera baktopur directul e sub forma de pastile, nu solutie. Nu rezolvi problema cu baktopurul simplu.
|
 |
|
|
|
Eu am toate cele trei specii in acvariu de peste 2 ani si se inteleg. E adevarat ca acvariul are 400 de litri...deci spatiu suficient. Iti recomand, insa, numai o singura pereche de betta alaturi ceilalti.
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:Dar chiar or fi alge ?! Este doar un fel de... hai sa-i spun "praf" maroniu, care se disperseaza in apa foarte usor daca misti plantele.
Pot exista doua explicatii pentru praful de care vorbesti...
Particulele sunt lipite de plante? De peretii acvariului? Daca da, atunci sunt alge.
Daca praful este doar in suspensie in acvariu sau pe plante, atunci cauza este pietrisul. Spui ca substratul este din pietris fin din granit...Din cate stiu, exista granit pe nuante de maro, deci poate fi si praf din pietrisul tau...Imi inchipui ca pietrisul este colturos, nu asemanator pietrisului din cuart, care are marginile patinate...Deci mai susceptibil de sfaramare facila.
|
 |
|
|