[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fr0ggy
Forum Index » Profile for fr0ggy » Messages posted by fr0ggy
himz.. tin minte ca ma jucat si eu cu asa ceva, si ai mei parinti imi ziceau ca is raioase. problema e ca din cate tin minte ma jucam cu ele prin ape de "munte" adica la incaltimi mai mari, le gaseam in ochiurile putin adanci si pline de frunze putedre, craci ... de vazut recent nu am mai vazut.
hoplo i-am scos, ancistrusii o sa mai stea o tara, din pacate. am pe vine un acvariu cam de 125x50x40 pentru ei. am mutat tubul de langa piatra. oricum ei stau ori pe buturuga, ori in spatele tevii filtrului. rar de tot misuna prin acvariu.
daca tot ai de gand sa iei un acvariu mai mare, eu zic ca mai bine aveai ceva rabdare sa ii pui direct in ala. sper sa nu ai probleme la mutarea dintr-un acvariu in altul.
bafta si succese.
sunt pur si simplu adorabili, daca nu sunt mascul/femela, sunt cea mai reusita pereche de homo/lesbi

acu stau umar la umar cu gurile cascate si ventileaza piatra si imprejurimile, o curata cu randul, se pupa ....

damn.. chiar imi pare ca ca tre sa le sting lumina. cred ca maine o pun de un moonlight ceva, este necesar ? la mine in camera e intuneric aproape bezna.

ma bag la somn cu regret, maine am munca imi pare cau ca nu o sa fiu acasa sa ii urmaresc, dar la urma urmei cred ca se descurca si fara mine.
... si ce dimensiune are acvariul ? daca e de 40 de litri de exemplu poti sa stai linistit ca nu o sa se aleaga niciodata.
dupa ce a facut vreo 3 gauri totusi se pare prefera piatra plata. acu s-a apucat sa o razuiasca cu dintii, si cred ca inceearca sa il invete si pe celalt, care practic nu face nimic ... doar se invarte pe langa el.
sper sa fie totusi pereche.
tre sa mut tubul cu ancistrusi, , e prea aproape de piatra.. si ii arunca nisipul direct la mascul pe coada. de fapt cred ca ar cam trebui sa scot totul de acolo, si sa fac mai repede acvariul de ancistrusi.
m-am ferit de un nu categoric, ultima date mi-a sarit lumea in cap.

sper ca am totusi o pereche.
cel mai mare ventileaza fundul acvariului, si alunga ce e prin zona, cred ca va trebui sa scot ce am pe acolo.
nu a preferat piatra plata, se chinuie sa dea nisipul la o parte,.

cel mai mic se invarte pe langa sl, si ocazional se pupa bot in bot. sper ca e un compotament de pereche totusi, si nu teritorial.

sper sa primesc acumulatorii si sa le fac niste poze. mie greu sa descriu papilele.
Acvariul e acelasi 90 de litri dar nu va mai fi multa vreme.

sa inteleg ca e totusi acelasi acvariu ?

o reteta am pus eu pe aici.
probabil ai gris. vezi cum e cu tratamentul

cum fac eu cu schimburile de apa..
lasa apa in cada cu 1 zi inainte (adica de exemplu vinerea niata pun, pentru schimbat mai in masa sambata seara)

natural, cada spalata bine inainte. daca apa sambata seara e prea rece, mai adaug un ibric de apa fiarta pe loc in caldarile de transport. asa schimb 100-200 de litri de apa pe weekend. (de cand cu inundatiile am lasat-o mai moale cu schimbatul asa de masiv, prefer schimburi mai dese in cursul saptamanii. nu prea am incredere in apa, cateodata e chiar neagra.)

in cursul saptamanii de 2-3 ori, mai adun mizeria de pe fund, mai una alta, se aduna de 1-2 galeti care le iau direct de la robinet.

goliarea de sambata o fac cu galeata, ca asa m-am obisnuit, dar in ultima vreme am tras si un furtun direct la evacuare... pot sa ii dau drumul direct, si sa stau sa fluier in timp ce curge incetisor la vale.
lukaboy mi-a dat un "dispozitiv" un furtun cam la 15-cm cred, in care se intra asa mai chinuit, si are mare succes la acncistrusii mei, momentan un mascul e inauntru si curata si femela sta deasupra si asteapta. maine o sa mai fac vreo 3. + inca 2-3 nuci de cocos de ascuns, pentru ca cu stau mai mult in spatele futunului filtrului cativa.
http://freshaquarium.about.com/cs/qa/f/faq0005.htm
sincer, eu ma mir ca a durat atat de mult sa ii prinda.. ai mei oscari tin neaparat sa guste tot ce bag in acvariu. presupun ca din curiozitate. chiar si plecoul cel mare (dublu fata de ei), cand il bag in acvariu suporta cu mandrie regala cateva ciupituri. (l-am avut dat de vreo 2 ori din motive de stresat oscari)

pleco pe care il suspectez a fi totusi gibi.
nu e o varsta propriuzi-sa. diferenta o vezi practic si natural numai la depunere. (8+luni de viata.)

citeste pe aici .
poate asta..

linkul de mai sus duce la o poza cu neoni unde oricat m-am chiorat nu pare sa fie nici un ancistrus.

ca un proaspat posesor de ancistrusi zic si eu ca ar fi tot femela.. pe baza afirmatiei ca are 7 cm.
La mine s-a prin si de o piatra mai maricica, cu cateva striatii la suprafata.
pentru poze vezi de exemplu site-ul asta, si da-ne un link.

http://uploadit.org/
eu as zice ca e prea putin ca volum "reciclabil".
daca totusi te hotaresti sa tii in el, ia un filtru canistra extern de la inceput, si sa te astepti la schimbari destul de dese de apa mai incolo. cand am avut 6 in al meu de 350+ litri schimbam cam la 3-4 zile o parte de apa. acuma cu 2, cam la o saptamana, si filtrul spalat cam la 2 saptamani. + curatenia nisip la 2 zile/completare apa, ca se aduna resturi destule. acu depinde si ce le dai si cat de mancare, si cat de ingrijit vrei sa fie.
zi si dimensiunile, ca ar conta destul de mult.

110 brut ? sau apa ?
nu mere pusa la galerie si un link dat ? presupun ca o vrea multa lume ... daca nu se supara razvan, bineinteles.
... eu chiar nu am mai vazut pe nicaieri ... am asteptat si eu vreo 2 luni pana sa primesc 6... poate ai noroc si depune perechea lui koala in curand, cu succes...

Forum Index » Profile for fr0ggy » Messages posted by fr0ggy
Go to: