| Message |
|
|
|
@scificus, exact asta vreau un setup de incepator, am vazut pe youtube niste setupuri bazate be boyu 450 de 60l cu 2 nemo,"live rock"(nu coral) si "live sand" mai adaugase un powerhead si cam asta era si arata suer ok.... de asta intreb ce trebuie sa am in vedere pentru un setup simplu?
|
 |
|
|
pai am citit si cate ceva despre marine, dar o sa fac un nano sa imi fac mana pe el... din cate stiu la boyu acela mai e nevoie de un powerhead, eventual reactor de calciu.... de aia intreb... ca skimmer are, filtrare cat de cat are, si nu vreau momentan sa bag in el cine stie ce, o sa incep cu chestii easy, de aia cer sfaturi, daca sa incerc si cam ce echipamnete suplimentare mai trebuiesc.....
nu vreau un setup complicat, ceva basic, si daca totul iese ok, probabil o sa o pun de un 500l 
|
 |
|
|
|
la mine din cauza marimii bazinului nu folosesc robinet deabia am debit bun, la tine datorita marimii e posibil sa ai.. vezi si tu.. eu as reduce drojdia si temperatura daca da prea mult...
|
 |
|
|
|
pai' nu tot co2 se dizolva in apa, o parte ajunge sus, si ala sta o perioada in capac dupa care se evacueaza datorita presiunii, sa vezi la mine cum face ca la 3-5zile de functionare nu mai ies bule marunte, se imbacseste baza cu o mazga albicioasa, banuiesc ceva bacterii iubitoare de co2 si se strang cateva bule se agrega si pleaca impreuna si pe sus evacueaza de zici ca..... bine, dar gradul de dizolvare din ce am observat ramane la fel,adica nu am vazut diferente pe tester, daca vrei randament mai mare ii poti pune o piatra, dar trebuie sa fie in sus nu in jos sau in lateral, pentru ca altfel gazul iese de sub 'clupot, si nu prin gaura de evacuare, oricum la ce bomba ai pentru 60l nu cred ca vei avea nevoie de randament marit... ba din contra sa nu iti scada prea mult ph-ul
|
 |
|
|
iti recomand sa folosesti reteta de bomba si sa reglezi cantitatea de co2 din drojdie/temperatura, eu asa fac si e ok pan acum.... eu am incercat la inceput cu compusul jbl si... nu a startat in 3 zile, dupa aia am trecut pe reteta de bomba, la acvariul meu de 200 am taifunul cu 15 elementi, recipientul original plus o sticla de 2l inseriata, co2-ul imi sta in 20mg/l
ph-ul e relativ pe testul asta.. e mai mult orientativ ;)
cat despre ciorchine... e de la pomaceea ai tai, ca la mine se inmultesc ca iepurii.... nici daunatorii nu se inmultesc asa, am cam scapat de daunatori culegandu-i, dar pomaceea am 2 cocoane eclozate deja in bazin si 2 le-am arucat ca... erau prea multi, in seara asta mai cautau 2 refugiu pentru depus  )
|
 |
|
|
la valorile alea de duritate... chiar nu am idee, dar cum ai ajuns cu asemenea valori? ai scoici sau calcar in acvariu? bagi apa din fantana sau, bagi bicarbonat? ca la robinet nu cred ca sunt asa mari...
referitor la acvariu.... cred ca o sa il golesc pe cel de 30l si il re amenajez pentru creveti... si imi fac o saratura in locul lui de 60l sa vad ce si cum.. am vazut unele nano de boyu http://www.boyu.us/eng/reef-aquarium/TL_450.htm ca din pacate fratel lui mai mare nu imi incape  are cu cativa centimetrii in plus...
ceva sfaturi din paretea experimentatilor? la ce sa ma astept? daca cumpar kit-ul ce ar mai trebui pe langa? deocamdata prospectex piata  daca mai stiti acvarii marine sa se incadreze in 54/49 cu totul sa nu aiba ceva exterior ar fi de mare folos...
|
 |
|
|
salut legat de umflatura, parerea mea e ca este de la hranire excesiva, daca ii dai prea mult mananca pana nu mai poate, si face un fel de diverticul, asa patesc eu cu neonii care manaca pana nu mai pot... in timpe ce la colise deabia le intra intr-o masea
legat de butelie... ar fi perfecta, daca nu poti face o bomba, eu bag co2 si imi sta constant la 20mg/l din 1 sticla de 2l si o bomba jbl(bazinul are 200l), ambele facute cu drojdie, ca metoda de dizolvare folosesc jbl taifun cu 15 elementi dar nu e prea grozav..., la bazinul tau ai putea incerca sa bricolezi sint-un capac gaurit si un stut(un i de imbinare) de furtun de aer lipit cu silicon, si o piatra de aer fina, daca vrei ceva mai profi, sa arate mai ok poti incerca kitul jbl bio care e 40 ron dar trebuie sa adaugi o supapa unic sens... sau ceva profi kitul de 80 de la jbl care vine cu difuzor din sticla furtun supapa unic sens recipient din plastic gros, si toate imbinaturile se realizeaza cu stranger prin infiletare, dar cred ca e ceva cam prea eficient pentru bazinul tau, daca il folosesti incearca cu ceva mai putina drojdie si urmareste-l atent in prima saptamana sa nu iti scada ph-ul prea mult...
|
 |
|
|
salut, eu la mine in bazin am colisa lali si colisa labiosa, ce se alearga unii pe altii intr-o veseli, la inceput pana isi stabilesc teritoriul sunt mai agresivi si la mine a fost la fel in prima saptaman, o parte din gurami nu ieseau nici sa manance din cauza agrsivitatii, dar usor usor toti au prins curaj, se mai alearga din cand in cand dar nu se bat.... de obicei cel mai slab renunt imediat ce se vede vizt si fuge, am pus si ceva plante plutitoare(temporar, pana gasesc ceva ricia care arata mai frumos pe suprafata  ), acum depinde si cat de mare e bazinul, ca daca nu au loc e posibil sa devina agresivi...
una peste alta dupa o saptaman se mai alearga, dar fiecare cam are teritoriul lui, mentionez ca am 8 colise in 200l 2lali red, 2 lali powder/neon blue, 2 labiosa galbene, un mascul e deja maro unul a ramas galben si pare femela, si inca 2 micuti rosii care dupa forma par chuna, posibil labiosa dar nu cred deoarece sunt f mici... voi vedea cand mai cresc.
deci rabdare sa isi aseze teritoriul max 2 saptamani dupa care or sa fie mai pacifisti, doar dominantul o sa isi exprime putin agresivitatea, dar daca celalalt peste fuge nu il mai urmareste
|
 |
|
|
salut, la mine neonii nu sunt nici macar interesati de moss, nici nu coboara pana la nivelul respectiv, despre rasbora nu stiu ce sa zic, nu am avut niciodata asa ceva... poate pe viitor
cat despre marime.... mai am un 30l care il tine pe post de carantina, si locul maxim pentru creveti e de 25/50, inaltimea... nedefinita
cel de 30l pe care il am e de 25/41, sau ceva de genul,dar asprefera ceva mai mic cu filtrul si incalzitorul corp comun si ascuns undeva in peretele acvariului, adica nu la vedere.. in caz ca nu gasesc.. cred ca m apuc de fabricat
ideea e ca nu vreau ceva mare, vreau sa tin in el doar cateva exemplare pentru reproducere si pui lor pana cresc, dupa care sa le intorc in comunitar...deoarece pana acum am vazut creveti cu oua, dar nici 1 pui si ouale au disparut, mai mult decat atat am observat colisele lali foarte interesate de moss restul coliselor, ca de altfel si restul pestilor nu ii dau importanta
|
 |
|
|
salutare tuturor,
vreau sa fac un acvariu dedicat crevetilor, mai exact pentru a inmultii crevetii, deoarece in bazinul mare am o vaga banuiala ca le papa puii colisele, am avut 2 femele cu oua si nu am vazut nici un pui de crevete, in schimb am observat ca guramii din cand in cand mai ciugulesc prin moss, si de aceea vreau sa fac un bazin pentru asta special sa tin perechi viabile de creveti sa ii inmultesc, si cand mai cresc sa ii bag in bazinul mare.
Intrebarea este ce bazin e ideal pentru pinochio RCS si mai am unii la care nu le stiu numele, sunt identici cu pinochio dar ceva mai mari.
http://www.crustafarm.com/index.php?option=com_content&task=view&id=74
http://www.aquariumpassion.com/profiles/invertebrates/shrimps/red-nose-shrimp.html
ma gandeam la boyu 10l aquael 15l sau mai era in real unul de 20l cu biofilter intern si leduri
http://www.okazii.ro/catalog/60677399/acvariu-nano-boyu-me175-complet-echipat-cu-lampa-led.html
http://www.happypets.ro/acvariu-aquael-mini-15l-p-580.html
sincer mie imi place mult cel de 10l dar daca e prea mic...
|
 |
|
|
o intrebare.. legata de melci , am in bazin neritine pomaceea si tuberculate de car enu vreau sa scap, dar de asemenea am si daunatori (ramhorn si pond snail), pe langa asta o mare varietate de creveti de care nu vreau sa scap.... cum e recomandat sa scap de daunatori?
pana acum am tot cules la ei si ii arunc la helene, dar s-au plictisit si alea de mancat la ei
daca bag helenele scap de puii de poamceea si de tuberculate ceea ce iar nu vreau... dec cules ii tot culeg dar apar mereu... are cineva vreo idee ingenioasa
daca bag vreun loach... astia stiu ca mananca orice melc 
|
 |
|
|
l-am dezactivat de aseara, dar deja scrisesem postul si nu stiu daca s-au strecurat sau nu greseli, ca si vizualizarea nu e chiar ok... mai au loc de imbunatatire tabletele... inca nu sunt ceea ce trebuie
pozele le-am pus bulk, pentru ca nu aveam timp... eram prin vienna si pozele fusesera facute cu cateva ore inainte sa parasesc plaiurile mioritice, acolo nu aveam PC-ul meu sa le vad calumea, si sa le sortez, le-am ridicat direct de pe telefon...
astept pareri legate de acvariu... daca are cineva sfaturi etc...
P.S. am mai introdus in acvariu si 3 neritine(spiky) si vreo 3 ancistrus(1 normal si 2 albino)
|
 |
|
|
stiu ca e ceva prolific ca doar a aparut singur,dar vroiam sa ma asigur ca e ceva nasol inainte sa scap de toti  ca de ceva zile cum ii prind cum ii bag im acvariul mic, acolo am helenele si au ele grija de ei, din pacate in cel mare am multe specii de melci si nu ma risc sa bag helene.astept sa creasca puii de pomaceea, ca oricum pomaceea au fost mult mai prolifici decat oricare alti  depun cate 1 cocon/zi, am inceput deja sa ii arunc ca e bazinul plin ochi si dupa aceea scot cativa de substrat care sunt iarasi f f prolifici si bag 1 helena sa faca curat:d
cat despre alge, nu e asa rau precum pare in poze, de 2 zile am dat co2 calumea si se curata, s-au inmultit cand a scazut co2 , o sa am zilele astea timpm sa ma ocup calumea pt ca sunt acasa
P.s. scuze pentru greselile de ortografie, dar scriu de pe tableta si e enervant rau autocorectul
|
 |
|
|
ca sa mentina ecosistemul ai nevoie de ceva botii sau Anatome Helena
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
stie cineva ce fel de melc este cel din stanga?
|
 |
|
|
|
vad ca nu este nici o informatie pe forum legat de filter booster de la JBL, eu am luat unul si nu stiu daca sa il folosesc, sa nu il folosesc.... la ce ajuta mai exact... pentru ca producatorul spune ca ar mari timpul dintre service-ul filtrului.... adica daca fara el ar trebui sa cureti filtrul la 1 luna cu el.. il poti lasa si 2 luni asa....
eu am o canistra tetra ex700 unde s-ar putea pune daca se pune si daca il am sa il folosesc... sau?
a doua intrebare ar fi legata de carbonul activ... canistra de la tetra vine cu asa ceva sa il las asa cum e sau sa il scot din canistra, am inteles ca nu prea e recomandat sa folosesc asa ceva, daca il scot cu ce il inlocuiesc?
|
 |
|
|
|
@stefanp am facut schimburi cam 3 zile pentru a-l mentinerea la 2,el tindea sa creasca catre 4, dat fiind ca nu a mai crescut alaltaieri si era tot 2 l-am lasat asa, si dimineata surpriza era 1, momentan o sa monitorizez cand ajung acasa sa ma asigur de valoare si ii las 1 zi fara mancare dat fiind ca plec la Vienna iarasi
|
 |
|
|
|
si eu am avut probleme cu alga bruna... la setup-ul de 200 am redus, am curatat cu buretele peretii am redus lumina 1 zi(lumina doar 4h) si se pare ca a disparut....
|
 |
|
|
nh2=1 si in scadere
cred ca am identifica si problema.. cand plec in Vienna le da sotia de mancare si cred ca a facut ceva overfeeding 
|
 |
|
|