[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crimson
Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
inca este valabil, ii vand sau ii dau la schimb pe altceva, se mai adauga si o zebra deoarece a ramas singura surata ei a sucombat si nu as vrea sa mai iau altele...
ms, cel mai probabil am adaugat prea repede guramii si nu au facut fata bacteriile ca pana atunci totul a fost ok... si nh4 nu a crescut si nici no3
care e cea mai indicata varianta daca nu scade no2? mentionez ca nu am cum sa sifonez substratul deoarece am plante si este substrat fertil... sa schimb zilnic apa sa il tin sub control?sa adaug JBL filter booster? sa adaug JBL filter starter in filtru? sa adaug denitrol? sa adaug biotopol?

astazi:

no3=1
no2=0,2 catre 0,4
nh4=0

in filtrul extern de la tetra m-am uitat si era ok, am schimbat doar perlonul si carbunele activ dupa cum e recomandat de producator.
ieri am revenit in tara... am facu t testele de apa si am gasit no2 creacut la 0,4 , dat fiind ca era timpul de schimbat apa, am facut schimbul (cam 40l) acum e cam 0,2 de aseara si nu pare sa creasca, era si un peste mort in bazin, o zebra care era pe duca de la socul primit in celalt bazi, am mutat-o a mai rezistat cateva zile, dar nu iesea sa manance asa ca s-a dus, ideea este ca nu stiu de cand era moarta fiind plecat am gasit-o in stare de secompunere in surface skimmer este posibil ca aceasta sa fie cauza?

valorile bazinului masurate ieri cand am revenit erau:

KH=6
PH=7
NO2=0,4
po4=0.05
no3=1
nh3/nh4=0,5mg/l dar conform graficului la ph7 valoarea ar fi de 0.003mg/l
asta imi pare si mie, dar au fost vanduti amandoi drep tmasculi, au spus ca femele nu mai aveau ca femelele sunt argintii.. si acum sunt in mare dilema....

ca nu mai stiu care e femela care e mascul....
salutare.. are cineva idee ce petshopuri sunt pe aici sau acvarii publice afara de cele de la schonbrun?
dilema este urmatoarea..
image

image

ce sex au cele 2 exemplare?
cum identific femelele si masculii? ca nu imi dau seama neam la colisa lalia...

am facu tacum si testul no3 la bazinul ,are.... 1mg/l(ppm)
hmm unii ataca tot ce prind si altii stau saracii ascunsi... sa nu fi luat alte specii dar toate 3 variatiile din ce a spus vanzatorul sunt colisa lalia... cred ca cey mari sunt royal red, au culoare rosie mai palida si sunt rosii de la jumatate spre coada, cei mici sunt flame red colorati de la cap si cei medii sunt o culoare nedefinita... pere un fel de galben... poate apuc sa pun poze mai pe seara cu toti... ideea de baza e ca cel care cred ca e mascul alearga femela ce ii seamana si ceilalti 2 medii prin tot acvariul, cei mici stau ascunsi si sunt f timizi, pe cel dominant l-am surprins aseara intr-un exces de zel cand a cugulit un pomaceea, si de dimineata un corry era jumulit pe spate, are pielea luata anterior de dorsala si se vede rosu.... par cam agresivi pentru niste pesti pasnici....

@cirotariu ce plante de suprafata imi recomanzi? sa pun ricia plutitoare?cum o prepar? ce altceva mai pot pune?
eu nu integ toate discutiile astea lipsite de sens asupra produselor de reglare imediata a echilubrului... am studiat si eu despre ele, daca asta imi doream cu adevarat... le luam deja, dar in bazinu nu mai am decat 3 pesti si 2 broaste... 2 pesti si 2 broaste sunt puse la schimburi pentru ca oricum intentionez sa refac setul complet... este bazinul de carantina.. si asta va ramane... in el sta momentan tot ce nu este compatibil si nu se preteaza pentru bazinul mare...m-am chinuit cat se poate de mult sa restabilesc echilibrul pentru vietuitoarele ce locuiesc momentan acolo pentru ca au si ele dreptul la viata... lucru care l-am si reusit de altfel... singura victima colaterala a fost un molly care intentionam sa ramana acolo... pentru buna functionare al bazinului...nu inteleg ce a avut..... ca se simtea ok, doar ca il tot alerga femela si nu il lasa sa iasa la papa... statea numai printre frunzele de cryptocoryne si intr-un final a murit saracul bazinul si-a revenit acum si asa sper sa ramana asa... o sa il testez amanuntit cand ajung acasa astazi.....

bottom line: cand am un dezechilibru incerc sa ii gasesc cauza si sa rezolv situatia nu sa creez un altul pentru reglarea lui (din cate am observat pe sticlutele in cauza nu prea scrie ce substante contin si ce impact pot avea in combinatie cu altele care e posibil sa le ai deja in bazin)

10x Kirucd
din pacate nu ma ajuta, locul unde sta al meu e pe un blat de marmura deasupra unui zid, daca as pune ceva mai mare as obtura accesul catre balcon , sa nu mai vorbim de partea estetica... sa pui ceva peste marmura.....
bazinul este plantat, dar nu au apucat sa creasca plantele foarte bine inca.... am 1 asa 2 galbeni care cred ca sunt femele, doi ceva mai mari jumatate rosii 1 mascul f f dominant si 1 femela, si mai sunt 2 rosii mici care stau tot timpul ascunsi abaia ies la masa, unul a mai prins ceva tupeu, dar... unul e mai mult ascuns, dar masculul mare alearga tot ce prinde prin bazin.... s-a dat si la un pomaceea aseara, si un cory era ciupit pe spate in fata inainte de aripioara dorsala.. cine ce o fi avut cu el nu stiu...

de unde gasesc ceva plante plutitoare?
easy balance vad ca e 11-14 ron 100ml in magazin... iar nitrivec 15 ron 100ml si se adauga 20ml/100litri.. preturile alea asa astronomice de unde vin
apa nu are nimic vizibil... arata cristal oricum, de aia nu am banuit nimic initial... doar copozitia ei chimica era schimbata oricum era vorba de bazinul mic, ca in cel mare pentru siguranta am 2 filtre sa nu care cumva sa stric echilibrul... ca acolo e grav in caz de ceva
gata am rezolvat-o cu populatia in bazinul mare

am luat 6 colisa(gurami pitic), 5 creveti pinochio si 3 care arata ca pinochio, dar cresc ceva mai mari, inca 2 bamboo ca sa ii tina companie celui ce era singur si inca 4 corry

o sa pun si ceva poze.. dar nu am avut timp sa fac inca...

o intrebare... colisa sunt 4 mari si 2 mai mici, ideea e ca cei mai mici stau f f timizi intr-un colt ascunsi pe dupa filtru si nu ies neam, 1 a indraznit sa iasa puntin la mancare... e normal? sa le fie frica de frati lor mai mari, stiam ca sunt teritoriali, dar chiar asa?

valorile bazinului astazi inainte de schimb au fost urmatoarele ph=7, no2=0,1 , po4=0, nh4=0, nh3=0, kh=6, co2=12mg/l si in crestere inapoi, de cand am pus taifunul
asta stiu... dar azi... cam 25no3 si 0 no2
din pacate s-a lasat si cu 1 victima 1 molly mascul, ideea e ca femela il cam alerga de cand cu incidentul.. nu prezenta semne de vreo boala,dar statea numai ascuns si astazi l-am gasit mort
daca era de 125... mai ca m-as fi bagat eu.... dar blatul unde sta la meu acvariu de 200 e fix de 125
am adaugat la bazin si Reactor CO2 JBL Proflora Taifun + extensie (total 15 elemente), o sa adaug in curand si Eheim Surface Skimmer(multumesc Mephisto)
gata, a revenit l anormal bazinul se pare ca filter start are actiune destul de rapida no3=25 no2=1
si ce variante as mai avea in afara de gurami? ar fi cumva varianta sa mut crevetii in cel mic si sa las doar raci de acvariu si bamboo alaturi de scalari si restul?
ma gandesc ca datorita dimensiunilor crevetilor bamboo si a racilor nu se vor da la ei...

Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
Go to: