| Message |
|
|
|
daca vrea cineva ceva marar de aveam la suprafata l-am scos si e in cada momentan, daca nu il ia nimeni il arunc.... sunt poze in album
nu ma intregbati ce planta e, daca va uitati la album, e chestia plutuioare.
Dat fiind ca guramii vor ape linistite la suprafata, nu e cumva indicat sa montez returul de la filtru catre ascvariu si nu paralel cu suprafata, ca film la suprafata nu am din datorita surface extractorului
|
 |
|
|
acum e ok.... daca mai scoti din ricia, as vrea si eu putina... tre sa scap si eu de mararul ala plutitor ca nu imi palace deloc, din pacate e pe gustul crevetilor, al melcilor si al pestilor 
|
 |
|
|
|
acum e mai acceptabil si cel mai probabil mai aproape de adevar.... totusi 25 no3.... ceva nu e in regula nu ar trebui sa ai no3 in apa de la robinet..... daca valoarea e reala(iti recomanda sa verifici si cu altceva) atunci nu prea o poti folosi, decat sa folosesti apa de osmoza remineralizata... ca altfel nu poti elimina no3 din bazin decat cu schimburi zilnice, ceea ce ar fi o corvoada....
|
 |
|
|
salt, despre compatibilitate, sti ca sunt compatibili cam cu orice paste, mai putin ceva din gama de gurami, se ataca intre ei, la bazinul tau..poti tine cativa masculi daca ai plante plutitoare, uite si un link
http://imarius.3x.ro/articole/trichogaster_leeri.php
trebuiem sa vezi cum se inteleg cu scalarii, ca si aia au "aripioare filamentoase" si guramii se cam bat cu orice specide de pesti cu asa ceva din cate stiu, si pt leeri sa nu ai in bazin melci(e mancator de melci) ssau creveti, in rest e ok
legat de disponibilitate.. in bucuresti ii au aproape in toate pet shopurile
|
 |
|
|
cu ideea de nano reef cochetez si eu, dar. din pacate la noi in tara nu prea am vazut kituri complete, iar cu nano reef e cam greu sa bagi aparatura in al fara sump... daca ii faci sump, deja nu mai are rost nano. si asa mai departe  eu inca studiez piata
|
 |
|
|
|
de cand ai introdus plantele? sunt plante nou introduse?daca da, in perioada de acomodare or sa aiba o decadere.
fertilizare co2 ai?ce plante ai in acvariu?
|
 |
|
|
viulian wrote:De acord cu ce au zis colegii - sunt multe informatii pe forum despre melcii comunitari.
Mie imi plac, dau o alta dimensiune acvariului si ii vezi de obicei noaptea la jumatate de ora dupa ce se sting luminile sau dimineata imediat dupa ce se aprind. Sunt un indicator bun de oxigen din apa, caci daca ii vezi in mijlocul perioadei de iluminare plimbandu-se multi pe sus - e clar ca stai rau cu oxigenul, caci de obicei ies doar noaptea pe sus. Daca nu ai multa mancare care putrezeste pe acolo, nu se vor inmulti exagerat si ziua se ascund asa ca nu sunt vizual o problema.
Unde se ascund?ca ai mei se tot plimba prin acvariu, e drept ca mare parte la mine in acvariu erau in filtru dupa ce l-am curatat s-au imputinat simtitor...
|
 |
|
|
|
minuni nu fac, eu transfer melcii pescuiti in bazinul cu helene pe post de mancare naturala, mananca am 1-2 melci/zi/helena dar ajuta foarte mult in controlul numarului lor...
daca vrei sa scapi de ei sunt mai recomandate botiile, dar ai grija cu botia ca este foarte vorace, am auzit de cazuri cand mananca pana crapa, si dupa ce scapi de melci trebuie sa o hranesti, si pe de alta parte sa ai grija la compatibilitati
|
 |
|
|
|
nu cunosc comportamentul ciclidelor... las pe altii mai experimentati sa dea sfaturi pe tem asta, dar stiu ca unele ciclide se joaca cu nisipul, il iau ingura il arunca etc.
|
 |
|
|
am stat acum si am umarit oratania, conform dorsalei nu e ancistrus  si comportamentul e ceva mai deosebit ceva mai tupeist si foarte perseverent, mananca peleti cot la cot cu ceilalti pesti spre deosebire de cei 2 ancistrus care sunt ceva mai timizi... iar algele au disparut deja din bazin, am inceput din seara asta sa ii servesc zilnic zuchini, momentan nu pare interesat, vedem pana maine dimineata. inotatoarea dorsala are razele im forma de y nu drepte precum ancistrusul si transparenta la baza... gen steag asa...
o sa ii urmaresc evolutia, daca depaseste 18cm va pleca... nu am spatiu suficient sa ii dedic din pacate
cat despre kh si gh, o jumatate de lingurita de sare naturala de mare cristalizata mai tarziu au revenit la valorile initiale  , cred ca trag cei cateva sute de pui de pomaceea si de tuberculate sarurile din apa pentru cochilie... cred ca voi adauga ceva scoici intr-un saculet in filtru ca sa mentin kh si gh constant... si il monitorizez cu atentie cat mai cresc puii de pomaceea.
e o idee buna cu scoicile? sau sa folosesc alta metoda?
|
 |
|
|
|
sincer nu stiu care e mai bun care nu... iti pot spune doar ca eu folosesc aquatan si ca am masurat concentratia de cl dupa adaugarea dozei si figura ca inca avea clor apa, ce e drept in limitele acceptate pentru acvaristica... daca as stii ce contin concentratii etc. as putea sa imi dau cu parerea in privinta asta.... dar avand in vedere ca majoritatea acestor produse nu su pe eticheta nici macar ce contin, cu atat mai putin concentratii, mecanisme de neutralizare.... mergi pe increderea care o ai in brand....
|
 |
|
|
 sunt vreo 20 si ceva de poze... ma gandesc ca cineva care ii cunoaste bine ar putea sa isi dea o parere.....
multumesc pentru raspuns oricum..
|
 |
|
|
|
platidoras armatus/armatulus/costatus 2 bucati ~ 8-10 cm sunt sanitari excelenti, nocturni, ideali pentru acvarii cu pesti agresivi.
2 broscute africane
1 mascul red eye xipho
1 femela black molly
1 Danio rerio
2 neoane T8 30W daylight
|
 |
|
|
|
tot asta folosesc si eu, curata foarte bine, are un mic dezavantaj... mai ies capetele de pe "arc"(sarma pe care e prins)
|
 |
|
|
|
dqaca se freaca, e posibil sa aiba o ciuperca, au ceva pete pe ei, aripioare mancate? alte simptome in afara de frecatul de pietris? ce specie sunt pestii care se freaca? ceva poze?
|
 |
|
|
|
ca sa fie mai clar... ce fel de pleco este... (plecostomus ancistrus sau hypostomus plecostomus....) pozele sunt ultimele din album cele cu exemplarul negru cu puncte albe....
|
 |
|
|
se pare ca fac monolog.. dar tot o sa intreb chiar daca intrebarile mele raman fara raspuns.... in albumul de mai jos este un personaj... care ar trebui sa fie ancistrus insa nu sunt convins ca este asa deoarece am fost astazi sa mai iau unul si mi s-a spus ca este plec.. la intrebarea de ce arata asa ... si ca pleco e putin diferit mi s-a raspuns ca este un hibrid... dar ca in trecut au avust si ancistrus tinuti in acelasi bazin... asa ca nu stiu ce sa cred neavand o vasta experineta cu acesti pesti...
https://picasaweb.google.com/103375504109254737274/Acvariu?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNz7uZKZremn7gE&feat=directlink
P.S. orice sfat e binevenit
|
 |
|
|
aici depinde despre ce vorbim... valenta oxigenului dar ar fi vorect cu cifre romane adica O(II) sau molecula de oxigen care e O2 ceea ce inseamna 2 atomi de oxigen care pun in comun cate 2 electroni formand o molecula.. adica O=O... H2O este H-O-H adica un atom de oxigen care pune in comun cate un electron cu cate 1 atom de H
asta e ce imi amintesc eu din chimia oxigenului si a hidrogenului fara a intra in prea mari detalii
oricum la robinet nu curge H2O  ) si nici nu a curs niciodata, curge o solutie de... X elemente...dar sa nu intram in detalii
|
 |
|
|
am gasit cuibul melcilor paraziti era puiernita in filtru  mai erau si vre 2 masculi de rcs, am spalt canistra si sertarele, mai putin mediile care doar le-am clatit din motive evidente, se pare ce li s-a redus numarul drastic mai sunt decat cativa, puii de pomaceea observ ca prospera, deja au inceput sa aiba trasaturile parintilor, singura chestie pe care am sesizat-o in schimb in bazin este scaderea gh si kh,kh a sczut la 5 iar gh il masor doar cu jbl easy test din cand in cand pana acum era >7°d acum a scazut la >4°d e ppsibil sa fie de la numarul mare de melci care trag mineralele din apa pentru cochilie sau de la co2? e nevoie sa iau vreo masura?
|
 |
|
|
|
salut, pai asta fac de cateva zile... inca continui sa o fac
|
 |
|
|