| Message |
|
|
|
am schimbat 75% cand am patit buba... si nu mai aveam pregatita.... asa ca am pus o doza de filter start(vreo jumatate de tub), si din 100 cu 10 iri a scazut astazi la valorile de mai sus,daca o tine tot asa pana maine o sa fie ok treaba.. se re-cicleaza bazinul.... pestii par vioi si neafectati momentan....(putin cam infometati poate, dar le-am dat acum putina papa) oricum. destul de cidata patania, noroc ca nu a murit nimic... doar o zebra inoata ciudat, sper sa isi revina
|
 |
|
|
|
kh parca se creste cu bicarbonat de sodiu 1 lingurita la 50l pentru 1 grad, recomandat sa ai 10 din cate imi amintesc...
|
 |
|
|
cam 2-5mg/l si 50mg/l no3 si in scadere... cred ca pana maine intru pe verde  dar nu iti imagina ca nu au de mancare, plantele au fost curatate de alge de catre moly, chinezii nu mananca decat alge, iar sanitarii.. oh welll se descurca ei...
|
 |
|
|
am lasat ouale asa cu le-a pus melcul si acum am pui de pomaceea in bazin.. nu par a fi exagerat de multi dar am vazut vreo 10... mentinez ca si cel de-al doilea pomaceea a depus
in curand(sa creasca la dimensiuni acceptabile) voi incepe sa dau pomaceea doritorilor 
|
 |
|
|
revin cu un update.... dupa ce am pus ieri seara filter starter, bazinul a inceput sa dea semne ca este pe drumul cel bun... no3 a inceput sa scasa masin si no2 incet incet, mentionez ca pestii sunt la dieta de cand cu patania..... ii mai pot lasa asa sau sa incep sa le dau usor usor de papa?
Din pacate nu pot masura si NH4.. pentru semne clare de ciclare.... dar o sa cumpar cat de curand 
|
 |
|
|
|
pai a depus pe coltul unei folii de aluminiu de deasupra acvariului... unde e oricum umezeala si e direct deasupra apei... trebuie neaparat sa le racai sa le pun pe ceva sa pluteasca deasupra apei?
|
 |
|
|
revin cu un update... o pomaceea depunea dimineata si a doua e pe drum  ieri isi facea de lucuru cu masculul  in curand o sa am pui de pomaceea 
|
 |
|
|
|
am mutat mare parte in bazinul mare ca sa micsorez amprenta biologica, am pus filter start... sa vedem cum se manifesta...
|
 |
|
|
|
pai se numeste gris sau Ichthyophthirius primul pas ar fi marirea temeperaturii la 28 grade si o forma de tratament.. jbl recoamnda ektol cristal impreuna cu punctol.. dar mie asta mi-a deciclat bazinul mic de 30l poate mai recomanda altcineva ceva...
poti da un search pe forum dupa asta pentru sfaturi....
|
 |
|
|
|
pot muta pestii in bazinul mare? astazi se fac 3 zile fara uram de gris?
ca sa il pot lasa la ciclat din nou...
sau pot muta filtrul secundar din bazinul mare?
|
 |
|
|
|
Salutare,
Ca sa lamuresc lumea....
filtrul a fost "spalat" in apa lasata la declorinat(sambata am pus-o intr-o chestie conica, am adaugat aquatan cat scrie si am last-o asa), de fapt doar l-am clatit in apa aceea, nu l-am spalat riguros bineinteles... am citit si eu ce si cum.. dar filtrul era f f curat in comparatie de cum era acum 1 sapt cand am schimbat apa, cand a fost clatit in apa de acvariu, l-am clatit usor in apa "curata"(nu de la chiuveta ci de "statuta") astfel incat sa evit omorarea bacteriilor, dar in acelasi timp vroiam sa elimin eventuale chestii aflate in descompunere in el date valorile bazinului.... asta se intampla aseara dupa ce am vazut valorile astronomice, semn clar ca bazinul este deciclat, daca nu am procedat bine in conditiile date... asta este asa am crezut de cuviinta....
suprapopularea, mai putin broscutele... care au venit mai recent in bazin e de ceva vreme buna...
setup-ul a fost asa: am luat bazinul cu tot ceea ce trebuie pe data de 10, inclusiv plante fertilizant etc. l-am pus cu apa cu aquatan in ea, cu filter starter, l-am lasat 1 saptamana in care a fost monitorizat permanent dupa 1 sapt cand no2 a inceput sa scada am inceput sa adaug primii pesti 2 sanitari si 2 loaches, bazinul a stat asa 1 saptamana timp in care valorile au fost stabile, dupa 1 saptamana am adaugat si restul populatiei timp in care am facut si set-up-ul mare... cu gandul sa ii mut acolo... mare parte.... valorile au fost stabile si ok, dar cand am revenit in tara bazinul fiin ingrijit de sotie(le-a dat doar de mancare) am gasit gris in bazin, am pus repede tratament mai intai punctol, am ridicat temperatura... dar boala era destul de avansata... 4 neoni erau deja morti, i-am scos din bazin imediat(au murit in noaptea cand am ajuns) bazinul a fost in continuare stabil in timpul tratamentului joi a fost ultimul schimb de apa cand valorile erau normale si totul parea normal, mai putin gris-ul... 1 neon era inca afectat asa ca am ridicat temp la 30grade totul ok pana aici, duminica era totul ok neonii curati duminica dimineata, luni s-au lasat jos zebre... restul populatiei avea comportament normal... ieri seara o zebra inota in dezechilibru si haotic, cealat se tinea saraca dupa ea.. asa ca am zis ca se intampla ceva, am masurat valorile si erau la no2 si no3 la maximum scarii 500no3 si 10 no2 momnet in care am purces la sifonarea fundului si inlocuirea apei... de dimineata valorile erau in continuare mari... o sa mai schimb apa cand ajung acasa... e recomandat sa pun apa din bazinul mare care pare a fi ciclat ciclat? are 3 sapt de cand e set-up-ul si valorile la no2 si no3 sunt undeva spre 0(nu se vede o mare diferenta intre 0 si prima valoare pe tester, iar testul se coloreza f f putin intre cele 2 valori) si nu am avut curbe spectaculoase in el... acolo pun pe sema plantelor si a ciclarii lipsa no2 si no3 pentru ca plantele se dezvolta f f bine mentionez ca la crearea setup-ului am folosit 3 tuburi complete de filter starter in apa si in cel e 2 filtre
|
 |
|
|
salut, aceeasi apa bag in amandoua acvariile si cel mare e ok, filtrul l-am spalat in apa curata lasata la decantat 2 zile la primul schimb..... si era chiar surprinzator de curat....
o sa refac testele de dimineata.... sa vedem ca totusi am schimbat 24l chiar daca a fost in 2 etape bazinul are 30 brut si bomba cu no2 no3 nu am in el
parerea mea personala este ca s-a deciclat de la tratament ca altfel nu imi explic are 1 luna fara vreo 2 zile.... deci... sa refuleze dupa 1 luna cu valori astronomice in cateva zile... ca apa a fost schimbata josi sau vineri si era ok.. eu fac teste la apa inainte sa o schimb....
|
 |
|
|
|
am mai schimbat 14l deci cam 70% din apa si am acum no3 100 no2 10.... ce e de facut am pus 24l in bazin de 30 brut in 2 etape si valorile tot mari au ramas.... ce poate fi? vorba unui coleg de forum "dar ce ai facut ti-a scapat galeata cu fertilizant in bazin...."
|
 |
|
|
|
substrat da.. doar pietris cu granulatie mica... fertil nu.... la plante am pus langa radacina ferilizant bilute de la jbl si pun fertilizant in apa
10l apa curat si valorile nu au scazut decat putin de tot sunt tot in cote critice.... aproape ca nici nu se simte.. singurele afectate par zebrele....
ce e de facut?
|
 |
|
|
|
asta cu ciorba in acvariul mic...o stiu tocmai de aceea dau la schimb broscutele si aramtulus ca sa ramana doar zebrele cu loaches si helenele
dar este indicat sa mut neonii corry si zebrele daca abia acum 2 zile s-a vindecat ultimul neon complet der gris?
pai daca aproape 4 sapt nu a avut probleme cu nh2 si nh3 nu inseamna ca a fost ciclat?
|
 |
|
|
|
rezerva te rog pentru mine skimmer-ul si difuzorul jbl
|
 |
|
|
|
parerea mea este ca s-a deciclat bainul... cam ce e de facut?
sa mut pestii in acvariu mare daca de 2 zile par ok si sa il las la re ciclat?
sa pun apa din acvariu mare cu filter start sa incerc o reciclare rapida?
sa pun apa curata si filter start?
sau eventual orice alta solutie... momentan am scos 10l apa si am pus 5l apa curata care era de sambata la decatatcu awuatan in ea...
|
 |
|
|
|
din pacate postul meu nu mai exista... deci nu am cum sa fac modificari asupra lui... iar titlul la topic nu cred ca am dreptul sa il mai modific...
postul a fost pus in graba maxima in timp ce schimbam apa ca sa evit o intoxicatie a pestilor....scuze daca am ofensat prin postarea lui,darstiam ca aici este coltul incepatorului unde lumea poate sa posteze si chestii "imbecile", de aceea nu am dat o mare atentie topicului, mai ales ca aveam o zebra ce intoa intr-o parte pe fund....daca am deranjat rog adminul sa stearga postul... o sa caut ajutor in alta parte....
@kirucd ms pentru ajutor, filtrarea este realizata de filtrul cu care a avenit acvariul...
acvariul este un aqua szut de 30l brut filtrare si incalzire standard, oxigenare o pompa de la sera de 80l la care am redus debitul, in rest nu am nimic la el in plus intentionez sa-l folosesc ca tanc de izolatie, acvariul are 1 luna, a stat 2 saptamani la ciclat(cu filter starter), pana acum calitatea apei a fost ok in el, ultimul schimb de apa joi cam 5l.
de ieri au coborat zebrele dar nu am dat mare atentie, astazi se miscau ahoutic pe fund si am zis sa masor apa.... no2 si no3 la limitele maxime posibile pe testerul JBL easy test
in acvariu am asa:
2 cory
2 platidoras armatulul
2 zebre
2 chinese loaches(Hillstream Loach, Chinese Hill Stream Loach, Chinese Butterfly Loach, Borneo sucker,
Hong-kong Plec)
3 helene
2 broscute africane
2 neoni tetra
vreau sa mut neonii si cory in bazinul mare, din nefericire pana acum 2 zile neonii au avut gris, bazinul este in continuare sub tratament de la jbl(jbl ectol xristal+ jbl punctol) de 2 zile toti pesti au scapat de puncte(Ichthyo) si par sanatosi.... astazi vroiam sa administrez ultima doza si sa ii mai las putin sub observatie....
|
 |
|
|
Radu.U wrote:
crimson wrote: am inteles, doar ca omul vindea doar la suma rotunda(0.3ron/bucata) si dadea la 10 ron  si nu aveam cum sa iau mai putini... ce era sa fac cu restul?
sunt prea multi atatia?
Atata timp cat tu esti cu banii esti TU seful si faci cum vrei tu, nu cum vrea vanzatorul. Normal ca vrea sa faca vanzare nu ?
Radu.U nu mi s-a parut o suma mare... asa ca am acceptat dat fiind ca nu prea am gasit prin petshop-uri si nici pe site....
legat de pesti de dimensiune mare si ornamentali ... chiar nu are nimeni nici o parere ce pot baga?
|
 |
|
|
am tot cautat si m-am tot invartit....si nu prea gasesc nimic...
in acvariu am pana acum asa:
melci:
5 pomaceea
3neritine
30 tuberculate
pesti:
2xipho 1 femela 1 mascul(cred ca trebuie sa mai iau 2 femle)
4 S.A.E.
10neoni tetra(in curand 12 ca ii mut si pe cei din bazinul mic ce au ramas singuri...)
2 cory(tre sa mai bag minim 4 din cate stiu... 2 ii mut din bazinul mic si las doar paltidoras ca sanitari si tere sa ma mai decid la 2)
creveti
12red cherry shrimp
1bamboo(tre sa mai iau 1 sa nu fie singur  )
vreau sa mai bag 2-4 raci rosii(micuti de acvariu) - de studiat despre ei...
ideea e asa, vreau sa am si cativa pesti mari ornamentali gen...scalari.. dar stiu ca scalarii sunt agresivi.. planuiesc sa ii iau pui cand mai cresc neonii... are cineva o sugestie ce pesti de dimensiune mai mari si ina celasi timp ornamentali pot baga in acvariu care sa nu fie incompatibili cu ce am pana acum?
|
 |
|
|