[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crimson
Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
nu sunt apatici deloc, se alearga cu neonii cigulesc una alta mananca de nu se mai opresc... par ok dar stau jos.... eu stiam ca ii place sa stea pe la juamtate...
am inteles, doar ca omul vindea doar la suma rotunda(0.3ron/bucata) si dadea la 10 ron si nu aveam cum sa iau mai putini... ce era sa fac cu restul?
sunt prea multi atatia?
o problema interesanta... toti pesti mei stau pe fundul acvariului... acum in cazul sae e normal pentru ca nu au pe ce sa stea mai sus si mai urca din cand in cand inotand spre partea superioara, dar xipho din cate stiu este peste pentru partea de mijloc.. si cu toate astea sta pe fund... astazi de dimineata cand am schimbat 25l apa in acvariu se ridicasera in partea de mijloc dar dupa cateva ore s-au dus la fund inapi.. am mutat injectarea co2 mai sus... tot la colo au ramas.
in bazin in momentul de fata am 4 sae 2 xipho(pereche) 5 pomaceea cred ca se vor multiplica in curand pentru ca i-am prins in fapt 3 neritine vreo 13-15 RCS si 1 Bamboo

valorile apei sunt asa:
kh verificat pe tester cu solutie 6(all in one tot 6- jbl easy test 6 in 1)
cl2=0
ph= 7,6-la jbl all in one, 7 la testerul permanent co2/ph
co2= 20mg/l
no3=0
no2=0
gh=4 spre 7(are 4 buline daca se coloreaza una e 4 daca se coloreaza doua e 7, la mine... una colorata si una putin pe marigne.. deci....)

vreo idee?
am vorbit cu cineva.. si iau maine vreo 30.. sper sa fie suficienti sa populeze... daca se fac pre amulti soct 30 si bag helenele
cred ca o sa iau si vreo 5-6 midii maine, am inteles ca sunt excelente filtre biologice... mai foloseste careva au incompatibilitati cu ceva?
mecii aia chiar vreu sa ii bag.. dar nu vinde nimeni pe aici cam de cati am nevoie la un tanc de 200l 1m latime?
o intrebare pentru cei care au acvarii plantate... daca am substrat fertil si piuetris deasupra, cand schimb apa se mai sifoneaza substratul? si daca da.. cum fac ca sa nu deranjez substratul in proces?
am luat 1 rac, l-am tinut in acvariul mare si se acomodase ok, nu da semne de agresiune, dar din pacate a facut decorul varza.. acum e la carcera
acela este unul din articolele care m-au convins sa renunt la ele desi sunt amuzante.... faptul ca se hranesc cu pui de creveti.. si eu vreau sa am RCS in tanc

Types Of Food:
Frozen or Freeze dried krill or baby shrmp
perfect de acord cu colegul
timpul de formare al bacteriilor nu are nici o legatura cu capacitatea de filtrare... bacteriile se depun in filtru... da acolo se depun cu preponderenta, daca mai pui un filtru imbunatatesti filtrarea dar nu grabesti ciclarea... daca te grabesti poti folosi filter start si dureaza cam 1-2 saptamani....
multumesc, dar din pacate nu o sa le tin pentru ca am bagat rcs care sunt hrana lor naturala si nu vreau sa ma risc... momentan stau intr-un nano...
am mai adaugat de la FlyingDutch o pereche xipho 4 sae si vreo 5 pomaceea sanatosi si foarte vorace
12-15 creveti rcs ca nu i-am putut numara exact.

Mentionez ca regele maidanelor este Bamboo care ii capaceste pe toti cei ce se apropie de el ) e un adevarat spectacol!!

schimb 3 broaste africane pitic si 2 patidoras armatus(unul cred ca e costatus)

motivul pentru care ii dau este ca in tancul mare am creveti RCS si la tancul mic nu se preteaza....

ii schimb pe sanitari sau RCS eventual si alte specii de pesti
sanitarii sa fie cory(exclus botia- am melci, sau hoplo pentru ca nu se impaca cu neonii si crevetii)
Multumesc FlyingDutch
crevetele cred ca e un bamboo...
am pus inca un reactor de co2 sa vedem cat se ridica ca vreau sa am plante luxuriante.... astazi vor mai veni cativa lucuitori
pai stiu ca astia si cu pleco se fac destul de mari.. wikipedia spune asa:

Size is up to 15 cm (male), 12 cm (female), recommended temperature 23-27 degrees Celsius, lifespan up to 12 years

deci dupa cum se vede in poza e mascul si ajunge pana la 15cm.... cu siguranta nu va incapea in nuca de cocos....si cred ca o sa ii trebuiasca un acvariu de 200-300l daca nu chiar mai mare...
stiu, dar imi placeau si mai cva mai mari... dar daca le plac crevetii sau pestisori....
pai din verificarile mele... eu am schimbat 10l de apa la acvariul meu mic de 30l in sambata, prima galeata de 5l a sta peste nopate si a fost si tratata, nu mai avea clor era ok... a doua am pus substanta si am pus-o direct.. ajunsese clorul la limita in acvariu!!!!

deci daca pui substante.... lasa macar 24h la declorinat oricum si dupa cu substante de ciclat... eu asa am facut...
=)) oki, deci nu hoplo la mine
oricum cred ca si platidoras armatus m-a lasat fara 1 neon

Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
Go to: