[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crimson
Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
dap, am intels perfect,foarte buna ideea, mai scutesc ceva loc
cred ca pe joi, vineri o sa merg sa fac proiectul pentru sump si refugium pentru ca atunci ma intorc in tara, ca sa le am sapt viitoare, pana atunci vine si osmozorul, dupa care urmeaza tevaraia si skimmer-ul
Salut,
Si eu am vrut scoici, dar pana la urma am ales sa nu.. citeste atent despre ele, au beneficii dar si dezavantje, eu am avut tot felul de vietati in acariu, mai putin scoici.
Pagina cu crevetii nu s-a deschis, dar oricum trebuie sa alegi cu grija si pestii si crevetii sa nu ai surprize sa ii pape, si sa fie compatibili si la paramatrii apei, de aia iti recomandasem red cherry pentru ca sunt precum tiganul cu cortul.. daca apa e cat de cat ok restul nu conteaza ), restul vei vedea ca sunt ceva mai pretentiosi, bine poti lua "red cherry" verzi, rosu aprins, visiniu, etc. sunt mai multe varietati doar sa nu ii combini
Algicid nu pune decat daca ai neaparat nevoie!
Fertilizantul incepi sa il adaugi dupa adaugarea plantelor, de preferat sa imparti doza saptamanla in doze zilnice
Pietrele trebuiesc testate daca sunt calcaroase(testul cu otet), eu personal ca sa ma asigur ca sunt ok de obicei le-am fiert 2-3 min ca sa nu bag mai stiu eu ce vietati pe ele....
Incalzitorul pare a fi suficient la marimea acvariului, dar acum vezi si tu cam cat sta aprins daca sta cu orele nu e ok...
Despre locul de procurare... eu in general prefer sa iau de pe forum, ca magazine am frecventat hornbach, coralis, maxi pet, care au fost ok, in zona nu prea e mare lucru gasesti ceva la obor e un magazin la subsolul magazinului, pe iancului e un pet store mare care e cat de cat dotat si in cora, ar mai fi reef dar nu prea mai au nimic in magazin, aduc doar la comanda, sincer, desi sunt peste strada de mine inca nu am luat nimic de la ei pentru ca inca nu am dat drumul la bazin de cand m-am mutat
Salut,

daca locul era mai mare era o varianta buna, dar din moment ce eu fac acvariul fix cat mobila.... daca nu trag tevile prin fundul acvariului, va trebui sa le trag pe lateral, si asta presupune sa il micsorez cam la aceleasi dimensiuni, si sa mai am si batai de cap cu tevile, asa daca dau gaura pe jos si fac cum am zis, cred ca o sa manance mai putin spatiu... pentru ca de nu , daca las loc pentru mufare cot etc. o sa fie mai mare pierderea decat daca ii fac un despartitor cat vine mufarea pe fund...

in cazul meu e... "think inside the box" ) datorita faptului ca am cutia deja facuta(mobila)

O zi faina,
M
normal ca pun pieptane pe ambele despartitoare, iar la retur obligatoriu 2 tevi una activa si una de siguranta si obligatoriu taiate cu striatii sa nu intre vietati ;)

am ales varianta asta tocmai ca sa nu peird mult spatiu.. sa fie acvariu l cat mai mare ce alta varianta mai economa as avea din moment ce spatiul in compartiment este fix
Salut, in primul rand nu as merge pe aqua safe.. eu mereu am mers pe aquatan la apa dulce si a fost ok, sera aquatan e mult mai ieftin dat fiind ca e mai concentrat, sie e ceva mai de incredere sera decat tetra ;)
plante daca esti la inceput as pune ceva easy gen cryptocoryne, cabomba, Limnophila sessiliflora, mai ales dca nu ai de gand sa faci feritlizare intensa si aditii de CO2

buturugile se fierb cam 5-10 min in fiecare apa pana ramane apa cristal, din experienta eu am fiert o mangrova o noapte intreaga ... vreo 10-15 ape

surface skimmer.... nu te ajuta decat daca ai probleme majore cu biofilmul, eu am unul si nu pre am observat mare diferenta, mai e si zgomotos... plus de asta ai nevoie de canistra ca sa il poti racorda....
pompa de aer in nici un caz daca bagi plate ;)

la ce creveti te-ai gandit?

poti baga 1 bamboo si ceva specii mai mici, ti-as recomanda red cherry sunt ieftini si nepretentiosi
cat despre melci eu tin ori tuberculate ori helene , dar daca nu vrei sa ai probleme cu kh, baga helene ;) pentru ca astea nu prea se inmultesc, si te scapa si de ceilalti melci ;)

pai... as cam evita gaurile intre diplay si corpul dedicat acvariilor suplimentare... atunci ar fi cam asa , o pompa de 1300 l intre display si sump si una de vreo 600 (sau e suficient 300?)intre sump si refugium alimentata direct din compartimentul skimmer-ului, iar canistra o tin pe hold si daca e nevoie.. pentru ca.. nu prea cred ca voi avea nevoie de filtrare suplimentara daca fac DSB de 20-30cm si populez cu macroalge mongrove etc. refugiumul

la refugium ce sistem de iluminare ar fi mai indicat?

schema refugiumului... la ce m-am gandit eu....
image
Salut,

am incercat cu overflow-ul intr-o parte(partea stanga binenteles), dar nu mi s-a parut ca sta prea bine datorita faptului ca bazinul are intaritura in partea superioara(care nu ajunge pana in capat) si ar sta jumatate pe intaritura, jumatoate in aer si nu se fixeaza prea bine asa

cat despre flow, cred ca mai bine iau o pompa de 1300l intre display si sump si sa pun canistra(tetra ex 700) intre sump si refugium plina cu matrix si carbune, iar reactoarele le tin in stanby, si le adaug doar in caz de nevoie... vad cum se prezinta in timp, daca vad ca valorile nu sunt ok adaug reactorul care trebuie....

eu ca plan ma gandeam asa.... la sump sa fie admisia pe 2 tevi de la overflow si sa pun doi saculeti in dreptul lor in sump langa admisie imediat skimmerul (buble magus NAC 5A), bubble trap, si retul liber pentru reactoare si pompa de recirculare, din compartimentul skimmer-ului sa conectez canistra care sa urce apa in refugium iar refugiumul sa il fac cu 2 gauri la baza si 2 separatoare de overflow una pe admisie din moment ce bag apa pe jos... si un ape evacuare, in el sa fac un DSB de 20-30cm si el sa aiba o inaltime de 60-65 cm practic apa sa aiba 60cm, si langa canistra sa mai pun un acvariu micut pentru apa de osmoza pentru completare

pe intarituri vroiam sa mai pun 2 randuri de leduri.. dar nu stiu ce culoare sa pun, varianta ar fi alb, albastru verde sau rous, avand in vedere ca neanele sunt albastre, ma gandeam la alb sau rosu...
) plasma nu e pentru mine, e pentru cel mic si pentru musafiri, eu nu am timp sa o deschid.... mai pun cate un blue ray pe ea din cand in cand si cam atat.... dar la cat stau eu acasa.. se intampla foarte rar, dupa cum se observa si din poze... e oprita

si clar ca o sa fie ciupercarie sub ea
salut, mobila e facuta cu ramforsari sa tina, am si testat-o cand am luat-o, ne-am urcat 2 insi pe ia si am topait vreo 5 min si nimic, nu se indoia nu facea nimic, iar la corpul din stanga e prins calumea si e pus pal si pe interior ca sa ranforseze, nu e facut la fabrica de mobila ;)

acvariul este de 200l 100x40x50, de umplut nu am avut timp inca dar o sa il testez oricum....
asta cu nisipul o stiam, tocmai de aceea am intrebat de unde gasesc mai ieftin, pentru ca la ce am vazut eu la magazine era destul de scump.....

si cateva poze cu mobila si acvariul

image

image

are cineva idee daca "chestia asta" chiar e buna de ceva, sau sa caut ceva mai profi?

http://www.okazii.ro/instalatii-sanitare/filtre-apa/filtrare-prin-osmoza-inversa-a117599512
Ok, am inteled ideea cu pietrele, ramane sa mai aprofundez cand ii dau drumul... deocamdata proiectul incepe sa capete cat de cat contur, apar neajunsuri avantaje etc... momentan am facut mobila care mie unul mi se pare ca arata super si se incadreaza perfect bazinul in ea, dat datorita structurii de rezistenta nu imi incape bazinul care il gandisem pentru sump, asa ca va trebui sa il dau si sa fac unul la comanda cand fac si bazinul pentru regugium, dupa care urmeaza sa cumpar nisipul pentru DSB, si pentru bazin+ skimmerul

m-ar ajuta daca are cineva idee de unde pot procura nisim ieftin dat fiind cantitatea industriala necesara... si unde pot face cele 2 bazine
Salut,

pai piatra moarta este fapt piatra vie uscata, piatra vie fata de piatra moarta are alga coralina si diversi "ocupanti" adica copeopode, viermi si alte vietati de mici dimensiuni, majoritatea pietrei moarte vanduta e de cultura ;) adica piatra moarta tinuta ceva timp in acvarii marine, in timp vietuitoarele incep sa o colonizeze, si algele coraline la fel, cel mai important lucru este ca piatra vie pe care o iei sa fie cat mai bine populata si ce e in ea se va imprastia pe toata piatra moarta din acvariu, acum nu spun ca nu e bine sa iei piatra vie daca iti permiti sau daca te grabesti, e de preferat sa iei dar in timp cea moarta redevine vie, asta daca vrei sa faci ca mine sa faci un bazin in timp foarte indelungat.....
Salut,

Ideea e ca nu ma grabesc cu populatul si vroiam sa iau doar vreo 10kg de piatra vie si restul moarta, sa las acvariul la ciclat vreo 6 luni inainte sa il populez, eventual in cele 6 luni sa adaug usor usor CUC ca sa stiumulez dezvoltarea bacteriana, oricum reactoarele o sa le iau si o sa le tin pregatite, ideea mea e sa ma apropii cat mai mult de un biotop marin care sa se autosustina, nu sa trebuiasca sa scot sau sa bag ceva, bine asta in afara de solutii pentru corali si papa la pesti.

Oricum e destul de interesant de incercat, pentru ca am vazut oameni care au facut asa ceva si le mergea ok, tot secretul e in DSB care trebuie sa fie bine populat si tre sa aiba cam 20cm si piatra vie, care trebuie sa vina cu vietati pe ea(viermi, copeopode etc.).

Oricum o sa tin cont si de sfaturi si o sa cumpar: reactoarele, carbunele, biopeletii si antiphos-ul, o sa fac instalatia pentru ele dar o sa le bag in sistem doar daca observ ca ceva nu e in regula ori daca e nevoie de respectivul reactor.

@ Kirucd, "chimicale" numesc orice lucru sintetizat de mana omului si acel lucru nu exista liber in natura

Scuze de gresala era "UV, skimmer,"
Salut, cred ca o sa optez pentru 5a in final.. sa vedem, momentan vreau sa fac mobila si va dura ceva, dupa care sa fac tevaraia, refugium-ul, skimmer-ul si ii dau drumu asa de inceput doar cu DSB skimmer si un filtru canistra si vad ce si cum, daca e ceva oricum o sa am reactoare pe stanby, dar sunt foarte curios daca nu il pot tine natural fara prea multe chimcale sau reactoare, doar UW skimmer, matrix sau siporax in canistra, DSB, macroalge si piatra vie plus un CUC calumea si o sa il monitorizez atent pentru ca am observat ca in afara tin unii acvari la dimensiunile care le vreau eu doar cu piatra vie, DSB si skimmer... si le merge super
o sa ma uit daca il gasesc in Vienna saptaman care vine, daca nu... nu prea m-as baga sa iau din UK, ca nu prea mai am colegi de pe acolo cum aveam in trecut, in schimb am gasit 5a si 5e pe okazii la vanzare.. doar ca 5e mi se pare prea mare, si oricum 5a deja este mult peste capacitatea acvariului meu.....
plantele de plastic chiar le poate dauna, se pot zgaria in ele deoarece plastiul din care sunt facute este in general destul de dur.. nu sunt facute din silicon
ca sa nu mai vorbim de aspect mai bine ceva plante nepretentioase gen criptocorine, cabomba egeria etc. care nu au nevoie mai de nimic si mai consuma si nitrati co2 si alte chestii daunatoare si elibereaza oxigen... pentru platele easy fertilizantul e cam optional, cresc si fara desi au o dezvoltare optima daca le dai si de papa
nu vreu sa pun exagerat de muli pesti, ma gandeam la o pereche de ocelaris, 2-3 gobi si inca 1-2 care sa stea pe la jumatatea bazinului si binenteles un COC destul de bine pus la punct.. castraveti, creveti, arici, stelute , melci etc si ceva corali nu foate pretentiosi.... si avand in vedere ca volumul total de apa va fi undeva la 200-230l max.... sau iau 5A sau.. 3.5?

ma gandesc sa pun si 1-2 caluti dar ramane sa studiez daca se poate sau nu....
upgrade nu intentionez sa fac, poate... daor poate intr-un viitor indepartat 300l dar ma indoiesc...
deci cred ca 3,5 cone ar fi mai ok... daca a folosit cineva astept pareri inainte sa il cumpar
si ce skimmer crezi ca ar fi mai ok pentru bazinul meu?

200l+45l sump?

Bubble Magus 3.5 Cone Skimmer
Bubble Magus NAC 3+
Bubble Magus NAC 5A
Bubble Magus NAC 3
pretul pentru capac 250 ron avand in vedere ca este 450 nou si nu a fost folosit foarte mult

Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
Go to: