| Message |
|
|
|
Da, cand incep sa inoate singuri.
|
 |
|
|
|
Carbunele activ isi pierde proprietatile dupa 3 luni de folosire. Devine ca un material filtrant gen burete.
|
 |
|
|
Razvan M wrote: eu am in dotare apa distilata... si o de durzez cu ea...  )
Aha...si ce faci cu apa asta?
Razvan M wrote: vreau sa tin in 100 de Litri cam vreo 15 neoni
1. Inmultirea nu se face in bazin de 100 de litri.
2. Toti, inclusiv parintii mananca icrele.
3. Icrele sunt fotosensibile si puii, in prima saptamana, de asemenea. Trecerea puilor la conditii normale se face treptat.
|
 |
|
|
|
Cam in ce conditii tii pestanii? Temperatura, aerare, filtrare, volum acvariu, numar de pesti...
|
 |
|
|
|
Daca stau sub filtru, inseamna ca pestanilor tai le place acest loc. Curentii de apa care se formeaza de la teava de evacuare aereaza apa. Simt nevoia de mai mult oxigen...De asta stau acolo...Poate are apa cu care faci schimbul ceva...O lasi la declorinat inainte de folosire?
|
 |
|
|
|
Se putea lovi singur. Sanitarii ies uneori sa "ia o gura de aer" de la suprafata acvariului. Si asta o fac cu mare viteza. Probabil ca s-a lovit de un element de decor sau poate chiar de substrat.
Daca ar fi murit din cauza pietrificarii icrelor, starea lui proasta ar fi fost din ce in ce mai accentuata. Ar fi devenit apatic, ar fi stat intr-un singur loc, nu ar mai fi fost activ si, probabil, ai fi observat tot acest comportament anormal.
Un sanitar traieste aproximativ 10 ani. Hoplosternumii, de exemplu, traiesc in jur de 13 ani.
|
 |
|
|
|
Moartea pestoaicei cred ca s-a datorat unui soc, mai ales ca starea ei s-a schimbat brusc in rau. Ceva de genul unei lovituri violente...
|
 |
|
|
|
Sare grunjoasa in solutie, o lingurita pentru 10 litri de apa.
|
 |
|
|
|
Cineva-ul acela pe care l-ai mentionat nu spune bine.
Tratamentul pe care l-am recomandat intervine in toate cele trei faze de manifestare a bolii si a evolutiei protozoarelor care declanseaza boala. Cresterea temperaturii este foarte importanta, pentru ca scurteaza durata de viata a parazitilor si accelereaza metabolismul pestilor. De asmenea, aerarea crescuta este necesara, la temperatura mai mare oxigenul solvit in apa fiind in concentarie mai mica.
|
 |
|
|
catallin wrote: Pai si pe cory cum ii tratez?Ca au si ei puncte pe ei.
Faci schimburi mici si dese de apa (in fiecare zi), sare grunjoasa - o lingurita la 10 litri, cresti temperatura treptat pana la 28 de grade, aerare crescuta, filtrare permanenta si administrezi tratamentul asta 10 zile.
|
 |
|
|
|
Intrebare: Cum ai stiut sa pui jumatate de pastila pentru 27 litri de apa? Intamplator sau nu, ai nimerit dozajul corect, ceea ce e un lucru bun. In general, baktopurul direct se administreaza timp de 10 zile, este un atibiotic, deci strica filtrul bacterian. De asta trebuie sa ai grija cu schimburile de apa. Recomand schimburi de cate 3-4 litri de apa pe zi pentru volumul acvariului tau, cu administrarea proportionala de baktopur direct. Iar dozajul este de 1 pastila la 50 de litri de apa, cu aerare crescuta, temperatura 27-28 de grade, filtrare .
Acum, daca situatia s-a stabilizat asa cum spui, nu mai este necesar sa faci tratament medicamentos, ci doar sa ai grija de conditiile din acvariul tau: aerare si filtrare permanente, temperatura 26 de grade, schimburi de apa saptamanale de cate 10 litri. Sper sa-ti mearga bine in acvaristica macar de-acum inainte.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Ceva ciudat acolo  ....... puii trebe sa inoate formind un nor in juru' parintilor, nu sa intre-n nisip.
Asta se intampla numai cateva zile. Treptat, norul se micsoreaza vizibil si pana la urma dispare. 
|
 |
|
|
Dalles wrote:
beauty wrote:Cat de corecta e informatia asta???(cu substratul si puii??)
Cred ca e un mit nefondat.
Mie mi s-a intamplat sa nu ramana nici un pui dupa trei depuneri. Puii intra pur si simplu intre geamul acvariului si substrat si nu mai pot iesi. Nu stiu ce le place acolo... :o
Generatiile care au supravietuit au fost mutate din acvariul cu substrat in unul fara substrat. Aspirati cu un furtunel de pe frunza direct in acvariul steril. Am lasat in acvariul cu parintii numai cativa dintre pui si asta ca sa nu stresez prea tare parintii ca au ramas fara copilasi  . In sfarsit, rezultatul a fost ca acei pui ramasi cu parintii s-au sinucis  :o.
|
 |
|
|
|
Asteptam de la hyundai, care are aceeasi problema, sa spuna cum a evoluat situatia la el...
Parerea mea este ca sfatul lui dalles trebuie urmat. In plus, o lingurita de sare grunjoasa pentru 10-15 litri de apa rezolva problema infectiei bacteriene.
|
 |
|
|
|
Daca substratul e pietris, nu-ti vor supravietui prea mult dupa ce vor iesi la zbor. Daca e nisip, atunci poate ai sanse.
|
 |
|
|
Magda wrote:Nu...chiar...Alina
Dar...Eu stiu ca intr-un acvariu normal, sanatos, este de ajuns o aerare realizata cu ajutorul filtrului.
La el nu era vorba despre un acvariu normal.
Magda wrote:Faptul ca au fost variatii de temperatura (vezi 27) acestea s-au datorat tratamentului pe care Cristal l-a aplicat.
So, nu eram deacord cu suplimentarea aerarii, in mod curent , de o pompa de aer.
Orice tratament care se face cu cresterea temperaturii si adugare de substante medicamentoase trebuie insotit de cresterea aerarii. Daca cititi indicatiile de pe etichetele acestor substante o sa vedeti ca uneori scrie si asta. Daca nu scrie, faceti asta oricum, spre binele pestanilor. E necesar din motivele pe care le-am expus mai sus.
Magda wrote:P.S. Ma bucur ca ai inceput sa detaliezi si sa-ti argumentezi afirmatiile.  :-)
Si sper sa nu te superi pe mine. 
Credeam ca pentru unele afirmatii ale mele nu era nevoie de argumentatie, pentru ca argumentele le stiati singuri.
PS. Nu cred ca pe tine se poate supara cineva.
La multi ani! 
|
 |
|
|
Magda wrote:
alina_g wrote:
cristal wrote:Am schimbat vreo 12 l de apa, am pus 1 lingurita cu varf de sare la 10 l. Prea putin? Mi s-a parut mult o lingura la litru. Am citit ca betta nu sunt amatori de apa sarata. Pestii nu mi s-au parut prea fericiti in noua apa. Trebuie aerare? Am doar filtru, nu si pompa de aer. Am scazut temperatura la 27.
Iata si una dintre principalele cauze care genereaza probleme mari in acvariul tau.
Aerarea este esentiala intr-un acvariu si trebuie sa functioneze continuu (zi si noapte).
Da-mi voie sa ma indoiesc ca asta ar fi problema.
Motive: Pestii afectati de boala sunt: betta si molly.
Din cate stim betta sunt pesti care respira la suprafata apei, asa ca...nu prea ar avea nevoie de o aerare deosebita.
Molly...hmmm, molly au nevoie de aerare, dar eu le-am facut-o mereu numai cu ajutorul filtrului, prin agitarea (nu prea tare) a suprafetei apei si n-am avut niciodata probleme cu ei.
Asa ca...nu vad rostul unei aerari deosebite in mod curent. Poate doar acum ca sunt bolnavi si au fost puse atatea medicamente in apa. :-)
Lipsa oxigenului din apa omoara bacteriile denitrifiante din filtrul biologic, ceea ce duce la:
1. cresterea concentratiei de derivati nocivi ai azotului;
2. cresterea aciditatii apei;
3. sensibilizarea pestilor, treptat imbolnavire si moarte.
La peste 27 de grade, concentratia de oxigen din apa este mult mai mica decat la temperatura normala cu care erau obisnuiti. Deci modificarea esentiala a parametrilor apei. Orice modificare a parametrilor apei face rau pestilor, mai ales daca e brusca.
QED
|
 |
|
|
|
Daca ai aerare, deocamdata e suficient. Temperatura apei din borcan este, de obicei, mai mica cu 1 grad sau 2 decat temperatura camerei, datorita evaporarii. La 23 de grade puii supravietuiesc, mai ales ca temperatura este relativ constanta. Diferentele mari de temperatura ii sensibilizeaza.
Singurul lucru cu adevarat greu mi se pare a fi mentinerea apei curate in borcanul tau.
|
 |
|
|
Ai rabdare ca vor inota majoritatea. 
|
 |
|
|
cristal wrote:Am schimbat vreo 12 l de apa, am pus 1 lingurita cu varf de sare la 10 l. Prea putin? Mi s-a parut mult o lingura la litru. Am citit ca betta nu sunt amatori de apa sarata. Pestii nu mi s-au parut prea fericiti in noua apa. Trebuie aerare? Am doar filtru, nu si pompa de aer. Am scazut temperatura la 27.
Iata si una dintre principalele cauze care genereaza probleme mari in acvariul tau.
Aerarea este esentiala intr-un acvariu si trebuie sa functioneze continuu (zi si noapte).
|
 |
|
|