[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin G
Forum Index » Profile for Cosmin G » Messages posted by Cosmin G
Cumpar urmatoarele plante:
Cryptocoryne balansae
Crinum calamistratum
Staurogyne sp
HC Cuba

M-am gandit si am ajuns la urmatoarele decizii:

Fauna:
Un banc de microrasbora galaxy sau neoni negrii si rosii

Flora:
Cryptocoryne balansae si Crinum calamistratum pe mijloc
Staurogyne sp. la baza
Blyxa japonica pe laterale
Marsilea hirsuta si HC pentru substrat
Java moss pe buturuga
Am inceput cu un acvariu de 30 de litri care a devenit casa pentru creveti.Acum am achizitionat un acvariu de 113 litri de la Cristian Morarescu(sper sa nu fi gresit).

dimensiuni L*l*h=60x41x46cm
geam de 6 mm

Echipamentele pe care le am:

-Filtru intern Aquel fan 1 330 l/h
-incalzitor sicce 100 w
- corp iluminat home made format din 5 tuburi (neon osram 3x865+1X830+1X840)
-test permanent PH JBL TestSet CO2 / pH permanent Masurare permenanta a CO2 si pH.Indicator special ce permite masurarea, direct in acvariu, a nivelului de CO2 in mg/l.
-termometru minciog etc.
- fertilizare:JBL ferropol,JBL balls 13+7
-aditie Co2:o bomba cu drojdie si gelatina

Fauna
-astept pareri....

Flora
Vreau sa arate ceva de genul
image

Cine poate sa-mi spuna ce plante ar merge pentru acea aranjare.

Acesta este primul meu acvariu"serios".La 15 ani

Cosmin G.
Acvariul arata bine ... inca un constantean acvarist.
Eu am un test permanent de co2 plus ph de la JBL dar, profa mea de chimie a venit cu asa ceva la scoala sa masoare ph-ul dintr-o unei sticle de cola.Si m-a facut curios.
Ce parere aveti despre aceste teste de ph?
http://www.thesage.com/images/prod/TEST-STRIPS.jpg
Mda evolueaza bine acvariul dar...daca vrei sa evolueze si mai bine ar fi necesar niste fertilizant.Si eu am avut la inceput cabomba si daca nu am avut fertiliare s-au dus.Am dat cred ca peste 60 de ron pe plantele pe care le-am pierdut din cauza lipsei de fertilizant.
Nu este nimeni interesat?
Bun venit la noi acasa!
Da arata bine acvariul,ai multe plante dar si ele au nevoie de o tunsoare.Sunt prea inghesuite si se vede parca este o jungla in rest nu am ce spune frumos.
Si ce nu inteleg eu este cum este pozitionat acvariul,care este fata lui?Vad ca este bagat intr-un colt.
Nu trimiti si in Constanta?Platesc trasportul.Te rog frumos chiar am un acvariu care isi asteapta echipamentele dar din pacate nu imi permite bugetul in acest moment.
Pietre culese am si eu.Nu le-am cumparat.Sunt de pe malul Dunarii le-am tratat si le-am bagat in acvariu si nu a murdarit apa nu am alge dar trebuie sa le tratezi inainte sa le bagi.
Bine ai venit.
Schimb o femela de betta matura culoare albastru mai deschis,un bleu spre turqoise pe staurogyne sau creveti.
Bine ai venit.
Nu stiu ce sa zic dar ce mi s-a intamplat mie cu un crevete pui si nu a murit.Nu o sa va vina sa credeti.Nu stiu de cat timp a fost tras de filtru a stat ceva timp acolo.Cand sa spal azi filtrul am gasit crevetele viu.Dar din cauza ca am demontat filtrul in chiuveta s-a duc pe furtun....Panicat am demontat tubul ala de la chiuveta si l-am zdruncinat pana a cazut crevetele.Acesta misca l-am luat imediat si l-am bagat in acvariu.Este viu si se simte bine.Cauza la tine ....ar putea fi si mancarea in exces.

Prin intamplarea mea am vrut sa zic ca...prin acea apa cu calcar sau sapun si mai stiu eu ce...crevetele a supravietuit.Nu inteleg de ce au murit la tine.
Nu prea te ajut dar si eu am avut aceeasi problema.I-am facut baie de sare si multe altele citite pe forum dar din pacate s-a dus

Mie mi se par cam multi pesti in acvariu de 15 litri.
Salut.Daca trimiti si in Constanta te rog daca se poate sa-l rezervi pentru mine pana joi?
Nu este pentru mine.Este pentru un prieten si nu stiu daca are loc unde sa-l puna.
Si eu am betta in acvariu cu neoni si guppy. Pana acum doar ii fugareste dar de ceva vreme de cand i-a murit consoarta s-a potolit si sta parca mai retras.

Forum Index » Profile for Cosmin G » Messages posted by Cosmin G
Go to: