[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin G
Forum Index » Profile for Cosmin G » Messages posted by Cosmin G
Message
Imi cer scuze ca nu am mai postat saptamanile astea,am fost putin ocupat.
06.04.2012,experimentul se prezinta asa:
http://imageshack.us/photo/my-images/716/img2353zmq.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/837/img2356z.jpg/
Doresc urmatoarele plante pentru un nou setup:
-Cryptocoryne crispatula var. balansae
-Blyxa japonica
-Hydrocotyle verticillata
-Eleocharis parvula
-Microsorum pteropus 'narrow
-microsorum pteropus windelov
-Microsorum pteropus 'philippine
-hydrocotyle sibthorpioides
-Helanthium tenellum;
-vallisneria spiralis
Cioate vita de vie mai "stufoase"(adica mai multe ramificatii)

Ofer:
-Cryptocoryne green
-ludwigia repens
-rotala rotundifolia
-jawa moss
-marsilea hirsuta
-guppy(M+F gestante)
-creveti RCS

Am postat la schimburi deoarece vreau sa scap de cele mentionate mai sus.Daca aveti o specie din plantele care ma intereseaza si doriti bani pe 2-3 fire,discutam pe PM.
Dupa o saptamana.

- a aparut o mazga la suprafata apei din exteriorul ghiveciului,putin vizibila si in interiorul lui.
- schimb 50% din apa la 3 zile
- am vazut o alga subtire..e un fel de filamentoasa doar ca e maro deschis.(sau poate sunt radacini)

PS: Poza e facuta cu aparatul setat la 5 Mp si nu este prea clara,dar sper ca e buna.La 14 Mp are peste 6 MB si nu pot sa o incarc.

O zi buna!

Inca 2 pachete!!

35 ron/pachet....70 lei/doua pachete+BONUS 10 CREVETI RCS
Multumesc!O sa postez poze la saptamana ca sa vedem evolutia.
Interesanta provocarea cu acvariul "emers".Sa vedem ce ne rezerva timpul.
Trebuie sa ma gandesc bine la plante deoarece perioada de acomodare,de la emers la submers,difera de la o planta la alta.
O zi buna!
Ieri nu aveam ce face si m-am gandit sa incerc ceva cu HC-ul.Asa ca m-am documentat putin pe Internet si..am aflat ca HC-ul poate sa fie crescut emers si tipul solului in care este plantat variaza.
Pentru HC crescut emers am cautat prin casa si am gasit un ghiveci foarte mic,niste bioferm si TorMec de la JBL.
Primul strat am pus bioferm apoi TorMec si deaspura niste cuarts luat din acvariu apoi am plantat HC.(Nu intrebati cum am ales solul,am luat la nimereala ce am gasit )
Lumina directa de la o lampa de birou cu bec economic 6-7 ore pe zi.Am pus 2 picaturi de EasyCarbo si 5 de Ferropol.Apa am pus din acvariu.
Vreau sa stiu daca exista vreo diferenta sau..avantaj/dezavantaj intre HC crescut emers si submers.Daca stiti va rag sa imi spuneti.
Cateva poze:
Dovada ca se poate si ieftin si superb.Eu cand auzeam "acvariu marin" deja imi treceai prin minte o suma de peste 1000 lei,acum s-a schimbat.Inceputul vad ca nu este prea scump dar sa vedem..continuarea,ca si pe mine ma macina de ceva timp gandul.. unui marin.
Felicitari Koala si mult succes cu acvariul!
Asta am gasit eu pe forum


"5 motive pentru a alege un acvariu in favoarea bolului

Motivul 5. Iluminatul

Desi se pot achizitiona acvarii fara iluminare, majoritatea kit-urilor vin cu lumina incorporata. Daca decizi sa-ti cumperi un acvariu “de-a gata” merita investitia si intr-o priza programabila (aprox. 10 lei). Pentru inceput regleaza priza asemanator unui ciclu natural de lumina zi-noapte (12 ore pornit – 12 ore oprit).

Dar de ce e asa importanta iluminarea unui acvariu?

Daca ai o iluminare buna a acvariului poti sa cresti plante acvatice sanatoase, acestea te vor ajuta la indepartarea substantelor nocive produse de pestisori si deasemenea iti vor stabiliza acvariul, in plus plantele naturale sunt mult mai aratoase decat cele de plastic si ca bonus nu o sa trebuiasca sa le uzi nicodata.

Motivul 4. Incalzitorul

Cele mai multe boluri sunt prea mici pentru un incalzitor, fiind astfel foarte usor sa produci socuri termice pestisorilor. Chiar daca unii pestisori pot tolera schimbari de temperatura, acestea le cauzeaza stres, care poate sa conduca la inbolnavire si la o durata de viata mai scurta. Daca ai un acvariu cu incalzitor poti sa mentii o temperature constanta si sa ai pestisori mai fericiti.

Motivul 3. Posibilitatile de decorare

Stiu ca pare cel putin amuzant, dar este un aspect important. Pestisorii traiesc toata viata cu frica de pesti mai mari ca ei si mai agresivi. Daca ii pui intr-un bol, care iti ofera spatiu putin pentru locuri de ascuns va creste nivelul de stress pe care pestisorii tai il simt. Daca folosesti un acvariu poti sa configurezi in asa fel decoratiile (pietre, radacini etc.) incat pestisorii sa aiba si spatii unde sa se ascunda dar si loc de innot.

Motivul 2. Filtrul

Cele mai multe boluri nu au destul spatiu pentru un filtru. Lipsa acestuia conduce la necesitatea schimburilor de apa foarte dese si a unei curatenii mai dese a recipientului. Stiu ca bucuria de a prinde pestisorii cu plasa si de ai pune intr-un borcan iar apoi aruncarea apei in chiuveta sau WC este mare, dar daca ai un filtru acesta indeparteaza particulele si elementele in surplus, elimina ceea ce plantele nu pot. Deasemena filtrul asigura si o miscare a apei in acvariu. Pestisorii au nevoie de oxigen ca sa traiasca iar returul filtrului poate sa te ajute la oxigenarea apei.

Motivul 1. Spatiul

Probabil cel mai mare avantaj al acvariului clasic este spatiul pe care il oferi pestisorilor tai. Un acvariu iti da posibiliatea sa faci schimburi partiale de apa, in loc sa cureti toata mizeria dintr-un bol in chiuveta poti sa aspiri acvariul de mizerii si sa inlocuiesti apa scoasa. Crede-ma e mai ok asa. Nici nu trebuie sa scoti pestii din acvariu ca sa faci curatenie.
Spatiul mai mare a unui acvariu are un alt avantaj, deoarece volumul de apa este mai mare, este mai greu sa destabilizezi acvariul. Mizeria este diluata intr-un volum mai mare asadar este mai putin toxica pentru pestisori pana ce plantele si filtrul scapa de ea. Temperatura deasemenea va fi mai stabila. Per total daca lipsesti mai multe zile de acasa pestisorii au sanse de supravietuire mult mai mari intr-un acvariu decat intr-un bol. "
Chestia cu bol de 9 l+2 pesti mai mari...cade.Si eu am avut intentia sa iau bol la inceput ,dar m-am razgandit si am luat un acvariu de 30 l.Ai spus ca nu dispui de bani deci..un acvariu de maxim 30 l cu o pompa,termometru,etc. te ajunge pana in 70 ron,in care poti sa bagi un betta sau diferite specii de vivipari sau neoni..dar 2 pesti mari..nu prea;acum depinde si la ce pesti te-ai ganditu tu.
O zi buna!
Sunt icre de Pomaceea.Pentru ca nu sunt in apa,ele trebuie sa fie umede(nu inundate).Poti sa le mai stropesti din cand in cand cu apa.
Detalii despre eclozare si altele gasesti pe forum si pe Google.
Imi place efectul pe care il da in camera dar..nu ma mai afund in detalii.

PS:Melodia din videoclip m-a ...hipnotizat.Lasa-mi te rog numele melodiei pe privat.
Heteranthera Zosterifolia-5 fire
Rotala Rotundifolia- 4 fire
Bacopa Monnieri- 5 fire
Marsilea Hirsuta- 5x5cm
Jawa Moss- 5x5cm
Cryptocoryne green- 4 tufe
Ludwigia Repens- 3 fire

PRET:40 RON Contact aici sau PM.

La 2 pachete cumparate,dau BONUS 10 creveti RCS!!!
Si..am citit ca o schimbi cam la 2 saptamani,dar tu in astea 2 sapt cand nu mai este atat de...concentrata,mai adaugi drojdie sau o lasi pana se duce toata presiunea si compozitia nu mai da..CO2.
La pet de 2 l..pun apa..1 l,zahar 250 g sa zic,intr-o cana dizolv drojdia..jumate de lingurita si mai adaug ala daca mai e nevoie pana la 3 sferturi..Dar nu am inteles de ce o lasi fara capac o noapte,adica nu poti sa o montezi direct la..instaltie?O sa incerc si eu varianta fara gelatina..sa vad care da rezultate mai bune..ca cea cu gelatina dupa o saptamana isi pierde din presiune,ori cantitatile pe care le pun nu sunt..cele mai potrivite.
Multumesc pentru raspuns!
Salut,superb acvariul..cand am vazut pozele nici prin gand nu mi-a trecut ca ai bomba..Sunt curios de reteta fara gelatina.

Felicitari!O zi buna!
Cautam pe net despre Bacopa Monnieri si am dat peste asta..


"Extractul de bacopa monnieri este unul dintre cele mai puternice existente pe piata in prezent, orginile acestei plante fiind regasite in India. Bacopa monnieri s-a dovedit extrem de benefica in imbunatatirea capacitatilor mentale ale tuturor persoane, cu precadere in cazul celor cu o varsta inaintata.

Bacopa monnieri este eficienta pentru imbunatatirea functiilor cerebrale si a sistemului nervos. In concluzie, consumand o cantitate suficienta de bacopa veti reusi sa preveniti afectiunile cardiace sau alte conditii medicale asociate functionarii defectuoase a sistemului nervos, alaturi de artrita si pierderea memoriei pe termen scurt.

Suplimentele pe baza de bacopa ajuta la prevenirea eficienta a bolilor si complicatiilor, datorita capacitatii acestei plante de a imbunatati modul de functionare a sistemului imunitar.

Pe masura ce imbatranim corpul si creierul nostru se confrunta cu scaderea capacitatii de a activa si folosii amintirile importante. In aceasta privinta bacopa si-a dovedit eficienta in mentinerea sanatatii organismului si a functionarii cerebrale pentru cat mai mult timp.

Una dintre principalele probleme ce apare la nivelul organismului uman este gradul mare de sensibilitate la factori externi, si asta cu precadere la nivelul sistemului nervos. In consecinta, pe masura ce inaintam in varsta riscul de aparitie a insuficientei cardiace, ca urmare a scaderii rezistentei vaselor de sange. Urmand in mod constant cantitati suficiente de bacopa monnieri veti reusi sa preveniti cu succes complicatiile asociate constrictiei vaselor de sange."

Nu sunt nebun sa incerc ..dar cred ca nu are treaba cu cea cresuta submers.
Of..ce ne omori tu pe noi.Superb!
Felicitari!
Daca nu ai acvariul in camera unde dormi sau..nu face zgomot cand bagi oxigen..sau nu te deranjeaza,poti sa deschizi oxigenul noaptea si inchizi CO2-ul.


Trece locatia in my profile.
Salut!
Cateva detalii despre acvariu?..pana sa pui poze,sa stim la ce sa ne asteptam.
Tu esti diferit de restul..incepatorilor cu acvaristica sau cu forumul.Cei care dau detalii despre acvariu si nu pun poze iar tu spui ca o sa pui poze dar nu spui nimic despre acvariu.
Foarte frumos!


Si eu sunt curios cum ai prins moss-ul intre pietre,la fel ca Giany
Denumirea stiintifica este Apteronotus albifrons.
Gasesti si pe forum un topic(cel putin) despre el,dar si pe net.


Primul post trebuia sa fie la rubrica "Despre noi"..unde te prezentai si spuneai cateva date despre bazin si experienta ta in acvaristica.
 
Forum Index » Profile for Cosmin G » Messages posted by Cosmin G
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com