| Message |
|
|
|
Acvariul: 113 litri
Filtru:AQUAEL
Incalzitor:sicce(apa are 26 grade)
Plante.... destule
Teste:ph 7;kh 8-12;co2 ok.
pestii:un scalar,guppy,neoni,sanitari,un sae si un betta si niste creveti.
Hrana:Tetragranules si fulgi
Ce ar mai fi de zis...simptomele de mai sus..si vad ca a inceput sa i se zburleasca solzii dar nu multi 2 sau 3 nu se vad ....doar daca te uiti atent.
|
 |
|
|
|
Am o femela de betta matura care prezinta o pata alba in zona branhiilor de pe parte dreapta.Inotatoarea de pe aceeasi parte este "mancata".Sta mai retrasa si din cand in cand se ridica cu viteza la suprafata apei ia o gura de aer si se invarte,se "freaca" de luciul apei apoi iar se aseaza pe substrat si sta nemiscata aproape ca mai respira.
Nu stiu ce baoala este si cum sa o tratez.
Help please!
|
 |
|
|
|
Se dezvolta extrem de repede adica acum 2 zile avea 2 frunze inchise iar azi are altele 2.Dar parca nu mai creste.Eu am inteles ca daca vreau sa faca floare trebuie sa aiba funze la suprafata apei.
|
 |
|
|
|
Am o planta de Nympaea lotus red de 2 luni.Cand am primit-o avea frunze maricele adica 20-30 inaltime.
Dupa ce am bagat-o in acvariu (aproximativ o saptamana)A inceput sa putreseazca tulpinile frunzelor.Am mai ramas cu o funza.Cu timpul s-a dus si ea dau in locul ei cresteau altele dar mai mic(5-10 cm inaltime).
Cum as putea sa ajut sa creasca frunzele mai mari?
Am gasit pe net despre ea dar nu ce imi trebuie.
|
 |
|
|
|
Asta tine si de putin bun simt si educatie...nu crezi?
Daca nu iti place ceva esti liber sa te retragi.
|
 |
|
|
|
Am primit un fir de nucus destul de mare.L-am tinut cam 3-4 saptamani in acvariu si am aflat ca poate fi crescut si emers.Si daca e crescut emers face si flori.Eu l-am scos din acvariu am pus nisip din acvariu intr-un vas si am bagat planta.Dupa 10 minute a inceput sa se ofileasca.
Isi mai revine sau...s-a dus?
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce sa zic lasa-i acolo pana maine sau pana diseara si poate poate .
|
 |
|
|
|
De unde stii ca sunt morti?
Puii cand ii fata stau pe fundul acvariului,fatatoarei o periada de timp si dupa o zi incep sa innoate.
La fel am crezut si eu cu guppy cand a fatat eu credeam ca sunt morti dar i-am lasat si si-au "revenit".
|
 |
|
|
|
La tine in acvariu e...Masacru din Texas.Mor pestii pe capete.E foarte dubios si sunt multe cauze apa mancare in exces temperatura campatibilitatea.Imi pare rau ca nu pot sa-ti zic cauza mortii lor.
In schimb iti zic de substrat.Shimba-l.E prea fin si toata mizeria ramane in apa sau se depune pe substrat dar tie iti trebuie sa intre in substrat si sa devina "ingrasamant" pentru plante .Toata mizeria aia iti poate ingalbenii apa,o face sa miroasa,Iti dezechilibreaza parametrii apei etc.
|
 |
|
|
|
Pune locatia in my profile.
|
 |
|
|
|
Azi am observat ca in interiorul testului de co2 plus ph am gasit ceva alb care atarna.Am luat-o cu un bat dar am vazut si pe substrat.
Alga arata ca o mazga alba-transparenta.
Cum se numeste si cum pot sa scap de ea?
Teste pe apa am doar de co2 ph(6,8) si kh(7).
|
 |
|
|
|
In acel acvariu nu poti pune nici macar 2 masculi(bineinteles daca nu vrei sa faci ring de box acolo).
Sfatul meu pentru tine este sa cauti pe google informatii si ce ai tu nevoie ca nu e greu.
|
 |
|
|
|
Capacul acvariului are aerisire sau ...macar un spatiu prin care sa se aeriseasca.
Ce fel de sanitari ai?
Ce lungime au ?
|
 |
|
|
|
Azi am observat ca un neon(o femela cred)are burta umflata.Un alt neon(un mascul cred)o tot urmareste si o ciupeste de burta.Cred ca e speriata ca sta numai intr-un colt .Trebuie sa depuna?sau etse bolnava?
Poze...nu pot sa-i fac pentru ca sta ascunsa.
|
 |
|
|
|
Acvariul....Plantele de ce sunt bagate in ghiveci?
De pietrisul albastru nu zic nimic,fiecare cu gusturile si "piticii" lui.
|
 |
|
|
|
Ca sa se dezvolte mai repede si mai sanatos este mai bun un alt acvariu sau un borcan de 5-7 litri.
|
 |
|
|
|
Nu inteleg ce legatura are problema ta cu acvariile?
Cred ca ai gresit forumul!
|
 |
|
|
|
Pe mama o scoti imediat dupa ce a terminat de fatat.
Iar pentru pui indicat este un alt acvariu in care sa ii tii cam 1 luna.Daca nu,vor fi o delicioasa masa pentru celelalte specii.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|