[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce sugestii aveti?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

http://www.youtube.com/watch?v=bzhP5i9qeRE
http://www.youtube.com/watch?v=6q6seryT-NI

cum vi se pare evolutia plantelor? (daca aveti rabdare, sa va uitati si la filmele sau fotografiile anterioare, de la topicul meu de la "despre noi" ca sa vedeti cum au evoluat)
ma refer la ritmul de crestere, mie mi se pare ca parca se dezvolta prea rapid
este din cauza ca sunt plante din categoria celor prea putin pretentioase si, in consecinta, au un ritm ridicat de crestere?

ca factori sau conditii au: lumina 3 becuri economice de cate 18w (2 calde si unul rece), substrat de peste 5 cm grosime, apa se schimba saptamanal 25%, fara nici un fertilizant suplimentar

am cateva fire de vellisneria care au crescut enorm - cca 60-70 cm (lungime) si 1 cm latime, nu credeam ca pot creste atat de repede in cateva saptamani

la fel si Ceratopteris cornuta si elodeea densa

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Da arata bine acvariul,ai multe plante dar si ele au nevoie de o tunsoare.Sunt prea inghesuite si se vede parca este o jungla in rest nu am ce spune frumos.
Si ce nu inteleg eu este cum este pozitionat acvariul,care este fata lui?Vad ca este bagat intr-un colt.

Coz007
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

evolutia plantelor este normala pt astfel de plante.
dupa parerea mea, cel putin valisneria devine invaziva, si cam asta este inaltimea ei normala.
totusi, mai baga foarfeca in el, da-i o forma ceva.

Dennerle addiction..
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

vorba colegiilor,
acvariul evolueaza bine,plante sanatoase par dar e prea incarat,treb sa tunzi
iar la pesti as renunta la carasi,nu merge nicicum biotopul,cerintele sunt diferite,ramine asta la atitudinea ta,nu comenam gusturile

fostul user ozy
[WWW]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

frumoasa "jungla"dar vezi carasul nu se simte forte bine peste 22 grade,iar blackmolly la fel de prost sub 25 grade,cum ii imparti?
Eu l-as asculta pe domnul coleg Vereb

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
spartacus4
Junior member

IP:

Vezi ca ai o femela Xipho gestanta sau cel putin asa am vazut eu vezi daca au o pata neagra langa anus
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eram sigur ca va luati de mine cu carasii
Sa stiti ca la magazinul de unde i-am luat erau tinuti la cca. 26-28 grade (daca nu credeti se poate verifica dar, ca sa nu fac reclama/antireclama, va comunic doar pe PM despre care pet-shop este vorba)

Intrebarea mea era legata de ritmul de crestere al plantelor

La operatiunea de tuns plantele am mai apelat, in special pana mai in urma cu cateva saptamani cand am inceput sa fiu invadat de o alga (Fuzz Algae) si taiam frunzele invadate.

Chestia ca au un ritm foarte mare de crestere, unele au crescut si cu 5cm/zi, incredibil - plecam dimineata la munca iar cand ma intorceam nu-mi venea sa cred.

Nu-mi dau seama ce este atat de favorizant la ele, oricum ma bucur ca-mi cresc plantele decat algele.

O explicatie cred ca poate fi urmatoare: cand am pregatit substratul, am luat din mai multe parti, de calitati diferite
la un volum total de cca. 12-15 l, compus din: un pachet TetraPlant - 2,5kg, un substrat mai ieftin de pe la Hornbah - 5kg , niste nisip pentru acvarii - 5kg si pietris alb de acvariu - 5 kg
substratul cel mai bun, adica cel de la Tetra se afla la fund, iar acuma este posibil ca radacinile plantelor sa fi ajuns mai bine la el si sa extraga nutrienti mai buni si de aici sa fie aceasta crestere mai puternica, alta explicatie nu gasesc

[Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Scuzeee,noi ne luam de tine,carasi cresc si la vecin in curte,vara la 34grade si iarna sub pod de gheata,faci cum vrei tu e?ti sefu,dar pentru bazinul tau ar fi mai bine sa ramai cu viviparii.
iar cu plantele ,ce sa zic ?ma buc ca iti cresc,sunt acvaristi care scot saptamanal peste 100 de fire!!!

Spartacus,eu nici nu stiu daca am vazut femele de vivipari care sa nu fi fost gestante)

This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2011 22:18:29

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

goldman wrote:sunt acvaristi care scot saptamanal peste 100 de fire!!!

cu asta n-ai fost prea clar
banuiesc ca-mi sugerezi ca tb. sa "bag foarfeca" mai serios ele, mai fara mila

dar cu "fire" iar m-ai derutat, eu prin fir inteleg planta cu radacina cu tot

ref la:
...carasi cresc si la vecin in curte,vara la 34grade si iarna sub pod de gheata

pentru mine ar putea fi alta tema de lamurit
adica: vad ca se indica, pentru fiecare specie de peste, o anumita ambianta termica, situata intr-un interval de doar cateva grade;
pe de alta parte, in natura, adica acolo de unde provin acesti pesti, fie ca sunt din China tropicala/subtropicala, din Amazon s.a., presupun ca variatiile de temparatura sunt mult mai mari, atat de la zi la noapte cat si de la vara la iarna - variatii ce presupun ca sunt de peste 10-15 grade, poate si mai mult - avand in vedere ca apele populate de acesti pesti nu sunt intotdeauna prea adanci - fapt care nu poate asigura o inertie prea mare la variatiile de temperatura din atmosfera

daca presupunerea mea este corecta (cea cu variatia temperaturii in bazinele naturale populate de acesti pesti) de ce pestii nostri ar necesita un interval mai ingust de variatie a temperaturii?

[Yahoo!]
goldman
Member
[Avatar]

IP:

hai ca nu are rost s-o lungim noi povestea asta,hai sa asteptam sa "se se bage"si altcineva,vad ca nu vrei sa ma crezi sau sa ma intelegi.
Eu n-am avut niciodata carasi,inafara de copilarie(acu de 30 de ani)dar ce pot sa zic e ca pesti astia tropicali,sau din Amazon de care vorbesti si unele exemplare le si tii,sunt mult mai sensibili in natura,de exemplu stii ca un discus crescut la noi(sau ma rog in crescatorii din orientul departat)poate trai(si chiar se reproduc) in ph de8,si kh25!!!,iar varianta salbatica traieste acolo la el in ph de 4-5,si kh aprope de 0!!! esti sigur acum ca nu conteaza 1-2 grade sau 10-15?????
Dar asta nu inseamna ca asti din acvariu nu sunt sensibili deloc,intradevar s-au adoptat cat de cat dar nu poti sa te joc cu diferente de 15 grade nici la un xifo

This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2011 23:56:00

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: