[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
nu cred ca exista neon pentru zi....adica celelalte ar fi pentru noapte? Poate daylight? Ce scrie pe el mai exact?
he he, rabdarea incepe sa dea roade...mazga cea albicioasa incepe se se desprinda de radacina ca si cum s-ar coji.....eu zic ca e de bine

Intrebare intrebatoare: probabil ca va fi trasa de filtru, deci sa curat buretele din el sau nu?
eu am fiert-o pe a mea de doua ori cate 3 ore si am inteles ca mai fusese fiarta si tot mai elimina tanin...a mai stat cam o saptamana in apa si abia acum pare sa fie ok. Eu zic sa mai insisti.
cred ca sunt un pic cam multi. Pietrele presupun ca nu sunt calcaroase...am vazut una alba pe acolo care seamana .....
acvariile plantate arata mult mai bine cu decor albastru sau negru simplu, dar asta tine strict de gusturile fiecaruia. Nu ai spus cati pesti ai mai exact....
rabdarea o gasesc daca asta mi se recomanda sper numai sa nu fac ceva gresit....de asta sunt de fapt asa disperata.....stiu ca acvariile mici sunt mai greu de stabilizat si cum eu nu sunt chiar cu experienta....daca ziceti ca trebuie doar sa am rabdare, atunci ma pun pe asteptat
ok, mai am rabdare inca o saptamana. Iluminarea e de maxim 4 ore pe zi conform sfaturilor primite. Am mutat filtrul in alt colt si l-am directionat mai mult catre suprafata ca sa invarta cat mai multa apa...o sa schimb zilnic cam 2l de apa.
pai tocmai ca pentru a scoate buturuga trebuie sa dau jos moss-ul si mai ales riccia care se despsprinde la cea mai mica miscare. Filtrul este indreptat in sus spre apa si am si un tub care misca apa in lungul acvariului. Filtrul trage sigur pt ca de el s-a lipit toata riccia care s-a desprins si cand am pus bacteriile in el am gasit o multime de mazga alba si in burete.

Oricum toti crevetii sunt pe moss si pe riccia si par sa rontaie la mazga....sunt si mici si mari, e si o femela cu oua chiar. Mi-au murit cam 5 din vreo 20-25 cati presupun ca erau....
dar nu mai iese tanin din el deloc....de unde sa stiu cand sa nu-l mai fierb?
sigur mai scap de mazga? e multa rau am bagat si bacteriile si crevetii, evident ca au murit cativa....spuneti-mi ce sa mai fac....sa schimb zilnic 2-3l de apa?
mazga aia albicioasa a crescut extrem de mult. Astazi iau crevetii si sper sa manance din ea. Tot astazi vreau sa pun si bacteriile alea in filtru, sper sa fie ok...
cred ca sunt incompatibili cu scalarii.
Da ajuta, si eu pun Easy Carbo, de obicei se foloseste impreuna cu EasyLife tot de la aceeasi firma sau unii folosesc ferropol.
mie imi placea mai mult netuns, dar gusturile nu se discuta. oricum cred ca e unul dintre cele mai frumoase acvarii pe care le-am vazut. Felicitari din toata inima!
djphazer wrote: Doar ca nu e crab, e crevete .

detalii domle
dar ce contine atat de mult fier din fertilizantii pe care ii pun? pentru ca nu folosesc decat doi si amandoi in masa apei, easy carbo zilnic si sigur nu depasesc cantitatea si Profito o data pe saptamana. Deci de unde vine fierul in exces? In plus, am observat ca dezvoltarea celor doua tipuri de alge e muuult mai avansata in partea in care e turul filtrului. Plantarea e cam la fel in amandoua partile, singura exceptie e hemianthus care e in partea cu returul dar care are si el ceva alge, doar ca mai putine.
in privinta sfaturilor sunt foarte cuminte, mai ales cand am vazut ce cunostiinte au cei care mi le dau
pai scot in fiecare saptamana pana cand nu mai vad deloc si la doua trei zile apare iar. Am citit si se pare ca apare de la exces de fier....dar parca sificus mi-a spus ca plantele cam duc lipsa de fier....

Pai atunci o sa reduc mancarea la 2 click-uri pe zi, desi mi se pare cam putin totusi pt 30 de pesti...o sa continui cu schimburile de apa si cu indepartarea manuala. Alte sfaturi?
ok, o sa il aprind cateva ore seara pt ca din pacate ajung acasa pe la 7 asa ca pana la 11 va merge numai 4 ore....presupun ca moss-ul si riccia nu vor suferi nu? Stiam ca cel mai rau se poate intampla sa creasca foarte incet in lipsa luminii...
revin cu problema cu alga de care nu sunt asa de sigura ca e staghorn. Adica am impresia ca e altceva (in afara de staghorn care sigur e pe unele plante). Spun asta pt ca se intinde ca un fir de ata si e lunga, verde si pe unele plante s-a facut ca un ghem, dar e incalcita, nu are ramificatii. De vreo 10 zile schimb cate 10L de apa (din volum net de 150L) la fiecare 2 zile. Nu stiu zau ce sa mai fac....mancarea e putina, zic eu...adica 4 click-uri pe zi si ii urmaresc si sigur sigur se consuma toata mancarea....

am luat niste pesti care sper din toata inima sa fie SAE...vad ca se ocupa dar nu asa cum ma asteptam...dar firele astea lungi vad ca nu le consuma...mai degraba ciugulesc staghornul de pe plante. Ceva sfaturi?

image

image

si SAE (sper...)
image

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: